Artan

56,10 10 18:10
67,70 9.99 18:10
37,66 9.99 18:10
15,53 9.99 18:10
6,06 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
154,30 -9.98 18:10
10,94 -9.96 18:10
35,26 -9.96 18:10
11,69 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.755.512.533,92 18:10
7.660.110.704,50 18:10
5.585.031.533,70 18:10
4.412.365.760,64 18:10
4.281.834.851,10 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 459/460 İlkİlk ... 359409449457458459460 SonSon
Arama sonucu : 3679 madde; 3,665 - 3,672 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Aralık ayında FED in faiz indirimine gitme olasılığı %50 nin altına indi. Ayrıca rotasyon (teknoloji hisselerinden çıkışlar) başladı. VIX bir ara %20 artmıştı ama günü %15 artışla kapadı. Bu faktörlerin etkisiyle ABD borsa endeksleri günü %1.5-3 ekside kapattı.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2. ABD piyasasındaki rotasyondan kastım yatırımcıların balon sürecinde olan teknoloji hisselerinden çıkıp temel rasyoları sağlam olan, düzenli temettü ödeyen savunmacı türden hisselere yönelmeye başlamasıdır. Yani büyüme odaklı yatırım konsepti, içsel değer taşıyan konsepte evriliyor. Bu yönde bir rotasyon söz konusu. İçsel değer ve Büyüme arasında benzer bir ayrışmanın başlangıç safhasına 2000 yılında da tanık olmuştuk. 2000 yılındaki son zirveden sadece 6 ay sonra Dow Jones çift haneli artışlar yaşarken, Nasdaq %20'nin üzerinde düşüş yaşamıştı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,157
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mübarek Cuma vesilesiyle şu bilgiyi paylaşayım: İslâm Dîni yöneticilere ve liderlere mutlak itaati emretmiştir. Kur’ânı Kerîm Nisâ Suresi 59. Ayet aynen şöyle emreder:

“Ey îmân edenler! Allâh’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ülül-emre de itaat edin.”

Ülü'l-emr hem yetkili hem de görevli kimseleri ifade eder. Başta devlet başkanı olmak üzere toplumun üst yöneticilerini, toplumsal sorumluluk ve otorite sahibi kimseleri kapsar.

Hz. Muhammed “Bana itaat, Allah Teâlâ’ya itaattir. Bana isyan, Allah Teâlâ’ya isyandır. Başındaki idareciye itaat, bana itaattir. Ona isyan ise, bana isyandır.” buyurmuştur. (Buhârî, Cihad, 109)
    sn TH
    İslamiyette hiç bir zaman adil olmayan idareciye itaat uygun bulunmamıştır. bazı uygulamalar İslamiyetin özünde değil emevilerin iktidarının meşruiyetinin sağlanması için esnetilmiş/uydurulmuş/genişletilmiştir...
    Ama bir garabeti unutmuşlardır. bu uygulamaları yerleştiren vali, Devlet reisine isyan etmiş hile ile ( hakem heyeti) sisteme el koymuş biridir. bu yüzden bazıları itaat etmektense ölmeyi tercih etmişlerdir...
    not; burada tarih tartışmasına girmek yerine sadece düzelme gerekçesini koymak için bunları yazdım.

4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn TH
    İslamiyette hiç bir zaman adil olmayan idareciye itaat uygun bulunmamıştır......
    Bu görüş tamamen yanlıştır ve İslama uygun değildir. Nisa 59 bu konuda gayet açık. Sahih hadislere bakarsan haklı olduğumu göreceksin. Her ne olursa olsun, ne yaparsa yapsın başındaki yöneticiye mutlak itaat farzdır. İslam alimleri tarafından kabul gören Kutül Sittedeki 6 hadis kaynağından biri aynen şöyle der:

“Başınızdaki yönetici Habeşli siyâhî bir köle olsa bile, ona mutlaka itaat edin.” (Ebû Dâvud, Sünnet, 5)

5. Allah'a ve Peygamber'e karşı çıkmadığı müddetçe zulüm etse de, başkasının hakkını yese de müslüman yöneticiye itaat müslümanlara farzdır.

İtaat, belli bir yönetici ve belli işlerle kısıtlı olmaksızın mutlaktır. İsterse bu yönetici facir zalim ve fasık olsa bile, batıl yollardan insanların mallarını yese dahi ona itaat farzdır.

İdarece ne yaparsa yapsın ona karşı isyan etmek, itaattan dışarı çıkmak, onunla savaşmak, yönetim yetkisi hususunda onunla anlaşmazlığa veya çekişmeye düşmek yasaklanmıştır. Müslümanların yöneticiye itaatı mutlak bir itaattır. Hem Kuran, hem de alimkerce kabul görmüş tüm hadisler bu konu hakkında aynen böyle diyor.

Bu durumda AKP'ye ve Sn Cumhurbaşkanına hiç sorgulamadan mutlak itaat de İslam dini açısından farz olmaktadır.

Sahih hadisler için kaynak:
    https://islamdevleti.net/kitaplar/Yonetim_Nizami/91.htm

Aralık ayında FED in faiz indirimine gitme olasılığı %50 nin altına indi. Ayrıca rotasyon (teknoloji hisselerinden çıkışlar) başladı. VIX bir ara %20 artmıştı ama günü %15 artışla kapadı. Bu faktörlerin etkisiyle ABD borsa endeksleri günü %1.5-3 ekside kapattı.
    bizimkiler göstermelikte olsa 100 puan indirirler herhalde
    ondan sonra uzun bir süre sesleri çıkmaz gibi
    ocakta kamunun sağlam zamları ve yeniden değerlemeler ile enflasyon baya yüksek çıkar.
    asgari ücretteki %30 luk artışlada şubatta enflasyon yüksek çıkar mart nisana kadar kıpraşmazlar gibi
    bir halt olacağı yok.

Emeklilerden Allah razı olsun, onların oyları sayesinde AKP seçimleri kazanıp duruyor. Her 4 emekliden 3 ü AKP ye oy veriyor.
    onların çoğunun bir ayağı çukurda ama gençleride çukura çekiyorlar
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD piyasasındaki rotasyondan kastım yatırımcıların balon sürecinde olan teknoloji hisselerinden çıkıp temel rasyoları sağlam olan, düzenli temettü ödeyen savunmacı türden hisselere yönelmeye başlamasıdır. Yani büyüme odaklı yatırım konsepti, içsel değer taşıyan konsepte evriliyor. Bu yönde bir rotasyon söz konusu. İçsel değer ve Büyüme arasında benzer bir ayrışmanın başlangıç safhasına 2000 yılında da tanık olmuştuk. 2000 yılındaki son zirveden sadece 6 ay sonra Dow Jones çift haneli artışlar yaşarken, Nasdaq %20'nin üzerinde düşüş yaşamıştı.
    Tam bir rotasyon beklemek yanıltıcı olabilir.
    21.yüzyıl başı teknoloji balonu yerine ABD demiryolları şirketlerinin 19. yüzyıl sonu ile 20.yüzyılın başındaki önderliği ve sonrada geri dönmemek üzere gözden düşmeleri daha ilişkili bir örnek bence. 1920'lerdeki otomobil, elektrikli aletler, iletişim, radyo, plak vs. odaklı teknolojik devrim hep lokomotif kaldı çünkü sistemi de kendilerinin ana aktör olacağı şekilde dönüştürdüler. 2000'deki teknoloji devrimi sistemi henüz kendine dönüştürmemişti, bilgi bir hammadde olarak piyasa değerlerinin çıpası görevine başlamamıştı. Bilgi bir yana gündelik alışkanlıklar, yaşam tarzı, sosyal hayat bile büyük bir değişime uğradı. Değişen jenerasyonu da dikkate almak lazım, genç kuşaklara deterjan, kahvaltılık gevrek, kola veya jilet hisselerini kabul ettiremezler, üst sınırları kripto para olmuş zaten.

Dini konuda tam olarak dediğin gibi hocam.

Sayfa 459/460 İlkİlk ... 359409449457458459460 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •