Artan

12,76 10 17:51
23,12 9.99 17:51
33,02 9.99 17:51
9,49 9.97 17:51
89,50 9.95 17:51
Artan Hisseler

Azalan

17,19 -10 17:52
70,65 -10 13:55
272,25 -10 17:52
12,16 -9.99 17:51
12,16 -9.99 17:52
Azalan Hisseler

İşlem

14.172.537.831,25 17:52
13.807.327.414,12 17:52
8.929.307.132,00 17:52
8.888.007.403,73 17:52
8.806.728.189,81 17:52
Tüm Hisseler
Sayfa 485/487 İlkİlk ... 385435475483484485486487 SonSon
Arama sonucu : 3894 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

  1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Benim hayatımın yarısı yurtdışında geçti, 72 milletten insanla tanıştım, onlarla aşina oldum ama Türkler kadar komplo teorilerine inanan ve onlara prim veren başka ülke insanı tanımadım. Açık ara ile Türkiyeliler komplo teorilerine prim verme mevzusunda dünyada 1 numara. Bu nereden kaynaklanıyor acaba? Biri açıklasa da öğrensek.
    Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır Misal adı bir denizimiz olan bankanın batmadan önce paralarının bilmem kaç gün boyunca çuvallarla zırhlı araçlar ile taşındığını gören biri mesela polyanna mı olsun komplo düşünmesin mi? Grup şirketlerine el koyulmadı. Koyuldu geri verildi.

    Sonra bir siyasetçinin kardeşine ait bir banka eğer Demirbank Pamukbank Kentbank battı ise bunlara göre 10 kere batmasına rağmen ona bir şey olmadığına şahit olan birisi komplo düşünmesin mi hiç.

    kusurabakma Th bana hiç kimse tek hisse ya da portföy tüm para grup hisselerinde ya da tüm portföy aynı sektör hisselerinde hiç kimse böyle bir pozisyon aldırtamaz.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

  2. Sn TH hocam,
    Kemalist doktrine biat eden Türk ordusunun %70 inin dış kaynaklı bir istihbarat örgütünün boyunduruğuna girebileceğini düşündün mü/ dük mü.. ?
    Muhtelif ekonomik krizlerin kökünde yatan gerekçelerin ne kadar ekonomik güçsüzlükler bağımlı veya eksenli (swapların hala kapalı olması!!) olabildiğini bilebildik anlık olarak..2018 papaz bağımlı kur krizi olayı neydi ?
    Bu kadar tantanalı bir ortamda bu kadar komplo teorisi çok olası kalıyor.. Burası Türkiye dedikleri bu işte..!!

  3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Benim hayatımın yarısı yurtdışında geçti, 72 milletten insanla tanıştım, onlarla aşina oldum ama Türkler kadar komplo teorilerine inanan ve onlara prim veren başka ülke insanı tanımadım. Açık ara ile Türkiyeliler komplo teorilerine prim verme mevzusunda dünyada 1 numara. Bu nereden kaynaklanıyor acaba? Biri açıklasa da öğrensek.
    Üstteki yorum buna cevaptır..

  4. Sağol Zdx açıklama için. Diyorsun ki, yolsuzluklar ve hukuksuzluklar bu ülkede kalıcı bir yaşam biçimi olmuş ve komplo teorileri de bu hayat normunun haklı nedenlere dayanan bir yan ürünü. Anladım.

    Demek ki bu ülkenin kalıcı bir yaşam nomu haline gelen yolsuzluklar ve hukuksuzluklardan herkes memnun ve statükonun devamından yana, halk bu çarpıklıkların düzeltilmesini arzu etmiyor. Hedge etmek için de sürekli değişik türden saçma sapan komplo teorileri üretip bunlara inanıyorlar. Peki, böyle bir davranış çözüm olabilir mi!
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

  5. Türkiye halkı diyor ki, sizlerin yolsuzluklarınız hukuksuzluklarınız varsa benim de türlü türlü komplo teorilerim var ve bu teoriler beni koruyor. Bana hiç mantıklı gelmedi ama gelmesi de gerekmiyor, kabullenmek lazım çünkü bu ülkedeki norm böyle.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

  6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hurda demirin ton fiyatı 15 500 TL ye çıktı. Kardemir ve Ereğli bu fiyattan alım yapıyor. Öte yandan normal demirin ton fiyatı 32.000 TL. Hurdanın alım fiyatı demir satış fiyatının yarısı, neler oluyor?
    Hurda Demir (Scrap)

    Daha önce kullanılmış çelik ürünlerinin geri dönüşümüdür. İçeriği standartize değildir. Alaşım karışımı olabilir. Korozyon, boya, yağ ve kir içerebilir. Saflık seviyesi değişkendir ve kontrol zorluğu vardır.

    Demir Cevheri (Iron Ore)

    Doğadan çıkarılan ham hammaddedir. Genelde yüksek saflıkta %Fe oranına göre sınıflandırılır (örneğin %62 Fe). Homojen ve kontrol edilebilir bir girdidir. Kalite açısından daha stabildir.

    Hurda bazlı üretim (EAF / elektrik ark ocağı)

    Kalite kontrolü zordur, hurdadaki istenmeyen elementler ürün kalitesini bozar. Özellikle yüksek kalite çeliklerde (otomotiv, beyaz eşya, boru, levha) hurdada bulunan bakır, krom, nikel, kalay, fosfor gibi elementler istenmeyen safsızlıklara yol açabilir.

    Bu yüzden yüksek kalite yassı çelik üreticileri yüksek oranda hurda kullanamaz.

    Cevher bazlı üretim (BOF / yüksek fırın)

    Kalite çok daha kontrol edilebilir. Alaşım, karbon ve diğer elementler hassas şekilde ayarlanabilir. Otomotiv çeliği, boru-çelik, yüksek kalite slab/hadde ürünleri için tercih edilir.

    Eksik bilgilerim olabilir ancak Eregli de Kardemir de yüksek fırınlarla çelik üretimi yapıyor ve çoğunlukla demir cevheri kullanıyorlar.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

  7.  Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Üstteki yorum buna cevaptır..
    Teşekkür ederim aydınlattın beni.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

  8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Türkiye halkı diyor ki, sizlerin yolsuzluklarınız hukuksuzluklarınız varsa benim de türlü türlü komplo teorilerim var ve bu teoriler beni koruyor. Bana hiç mantıklı gelmedi ama gelmesi de gerekmiyor, kabullenmek lazım çünkü bu ülkedeki norm böyle.
    Ne yazık ki şeffaf bilgiye ulaşamamaktan, öğretilmiş çaresizlikten bu yorumları komplo teorileri ile çözmeye çalışmak zorunda kalıyor. Zaten başka da çaresi yok.. Sistem bu.

Sayfa 485/487 İlkİlk ... 385435475483484485486487 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •