Artan

249,70 10 13:55
57,60 9.92 15:10
389,75 9.48 13:55
21,46 8.06 15:10
44,98 7.92 15:10
Artan Hisseler

Azalan

77,90 -9.99 15:08
9,96 -9.95 15:10
1,40 -9.68 15:10
16,52 -9.18 15:10
13,67 -7.38 15:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.120.805.131,15 15:10
6.083.395.193,00 15:10
4.727.732.479,00 15:10
3.359.325.356,50 15:10
3.249.771.538,84 15:10
Tüm Hisseler
Sayfa 712/712 İlkİlk ... 212612662702710711712
Arama sonucu : 5694 madde; 5,689 - 5,694 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Alıntı Originally Posted by osiborsa Yazıyı Oku
    bank of amerika iki günde cok sattı. 15 milyon yaklasık
    Spekülasyonun yerini manipülasyonun aldığı bir borsada, görünenin daha çok gösterilen olduğunu unutmamak gerekiyor.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

2. Bu sadece borsa da değil Sayın Azurit tüm medya ve haberler için de geçerli. Dünyayı ve Türkiye yı sahnenin önündeki soytarıyla yönetirlerken, perdenin arkasını görebilen/tahmin edebilen %1 i geçmez.

3. Normalde Zelenski nin görev süresi bitmişti, savaş sebebiyle uzatıldı.
    Bence Putin mevcut iktidarın değişmesi ile bir barış planına ortak olacak. Mevcut yönetim ile herhangi bir müzakere ya da barış anlaşması yapmak istemiyor. Avrupa'ya karşı da herhangi bir saldırı gündemde yok hatta G7 zirvesine davet ederlerse katılırız diyordu.

Sonuc olarak Amerika temsilcileri de gelse Putin Ukrayna da yönetim değişmedikçe geri adım atmaz gibime geliyor yani en azından haberler bu yönde ilerliyor.

4. Son lafımı baştan söyleyeyim. Ukrayna'da Zelenski iktidar olduğu sürece barışın şansı yok. Düşünün Zelenski'nin şu anda imzalayacağı hiç bir anlaşma 2002 Nisan ayında imzalayacağından daha iyi koşullara sahip olmayacak. Zelenski 2022'de yapabileceği bir anlaşmayı daha kötü koşullarla şimdi yaparsa, bu süre içinde ölen ve yaralananların vebalini ve kaybedilen ilave toprakların sorumluluğunu nasıl savunacak? Kafasına sıksa kendisi için daha iyi olur, çünkü linç edilmesi kaçınılmaz olur. Batıya sığınma şansı da yok, bakmayın şu anda pambuklara sardıklarına, batılılar hemen satar adamı.

Rusya açısından da barış anlaşmasının önünde engeller var. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Ukrayna Rusya ilişkileri aşağıdaki çerçevede seyretmştir.

1991-2004 - Biraz dostça biraz mesafeli
    2004-2010 - Batı yanlısı iktidar dönemi Rusya ile mesafeli
    2010-2014 - Rus kökenlilerin seçtiği bir iktidar var, İlişkiler hem Rusya hem de batı ile dostça
    2014-2025 - 2014 yılında sokak hareketiyle iktidarı ele geçiren Ukrayna mlliyetçileri Ukrayna'yı Rusya'ya düşman bir ülke haline getirdi.

Bu kronolojiye baktığımızda Rusya en başta yanıbaşında düşman bir ülke olmamasını sağlayacak bir anlaşma isteyecektir. Ama bunun koşulların oluşturmak çok zor, ortada bu kadar kaybı varken Ukraynalılar buna yanaşmaz. Tek durumda, Rusya'nın Ukrayna'ya diz çöktürdüğü koşulda böyle bir ilşki kurulabilir. Zaten sahadaki gidişat da bu yönde. Ancak Avrupa sahadaki gerçekliği inkar ettiğinden ve hala şansı varmış gibi Ukrayna'yı savaşı devama teşvik ettiğinden bahsettiğim bu aşamaya gelinmesi zaman alacaktır.

Medya, clickbait o*osp*su olarak, her barış lafı edildiğinde, manşetleri kızıştırmak zorunda, benim bahsettiğim gerçeklerden habersizler, haberleri olsa bile tek dertleri haber satmak olduğundan, barış haberlerinin de müşterisi olduğundan, barış hemen yarın kapımızdaymışçasına manşetler atmak işlerine gelir.

Yani uzun sözün kısası, Ukrayna'da barış uzaktadır, görüntüleri ise seraptan ibarettir.

Aefes'teki uzun vadeli bir portföy tutuyorum. Yanı sıra haber akışına bağlı olarak medya barış satarken sebep olduğu yükselişleri satış fırsatı olarak gördüğüm, barış olmamasının yarattığı hayal kırıklığında almak temelli al sat stratejisi uyguluyorum.

Bir yandan da gözüm Rusya'nın Avrupa'daki dondurulmuş rezervlerinde. AB'nin bu rezervleri savaşın finansmanında kullanma planlarının gerçekleşme ihtimalini takip ediyorum. Aefes ne kadar Türk firması da olsa Rusya'daki yatırımları Belçika'da tescilli bir firma üzerinde. Bir el koyma durumunda Rusların göze göz, dişe diş demeleri durumunda Aefes ne muamelesi görür, orada bir sis perdesi var. Onu da takip etmek gerekiyor tabi.
    Son düzenleme : ekfuture; Bugün saat: 15:16.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

5. Batı amacına ulaşmak için, ülkelerin en zayıf anını bekler.

Savaş öncesi, sizi AB'ye tam üye yapalım, NATO'ya alalım dediler.

O dönemde Ukrayna'da yolsuzluk o kadar had safhadaydı ki,kabul etmeleri tek çareleriydi.

Rusya defalarca uyardı.

Bak Papa hiç utanmadan çıktı geldi, 11.yüzyılda defalarca Anadolu'ya gönderilen Haçlı ordularının komutanı o değilmiş gibi.

Bu Haçlı orduları bizim coğrafya da o kadar korkunç bir katliam yaptılar ki, o kadar büyük travma yarattılar ki, bu coğrafyanın geleceğini yok ettiler.

Hatta, 1900'lerde iki de bir ayaklanıp çevre illere saldırı üzenleyen, katliam yapan Ermeni ve Rum çetelerinin ilham kaynağı oldular.

Batılı dan dost olmaz, Avrupalı'dan dost olmaz, ABD'den hiç olmaz.

O yüzden tek başımıza mücadele edeceğiz, eğilmeden dimdik.

Atatürk'ümüz bunu başardı.

Güney Kıbrıs'ı AB üyesi yapan zihniyetin ne kadar dost olduğunu iyi düşünmek lazım.

Bunlara asla güvenmemek lazım.

Sayfa 712/712 İlkİlk ... 212612662702710711712

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •