Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
·
45d
Enflasyonu 30'un altına düşürme çabası devam ediyor. TÜFE Kasım ayında 0,87 artmış.
Ne diyor Çinli Bilge Sun Tzu: "Beni ilk kez aldattığında sana, ikinci kez aldattığında bana yazıklar olsun."
5 ekonomist dinledim kimse gıda verisini nasıl bu şekilde buldular diye söylüyor ülkedeki en büyük ekonomiste sorun![]()
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Al bunu alamaz mısın? Sen ne biçim delikanlısın?
Vakvak alıyorlar demekki dengeli götürüyorlar.
Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.
TÜİK, Kasım 2025 enflasyonunu açıkladı. Piyasa beklentilerinin altında kalarak aylık yüzde 0,87 oranında artış gerçekleşen enflasyonu ekonomistler “şaşırtıcı†olarak yorumladı.
TUİK; fiyatı yüzde 36,5 düşen karnabaharı baz almıştır.
münasip,
ikimizde hemen hemen hemen aynı kulvardayız,
ara işarette ben USD sebiyelerini yazdım seni alıntıladım ama sen topikte yoktun,
USD 2.93XX, 2.95XX, 2.97XX
HATIRLARSAN UYARI YAPARIM DEMİŞTİM,..BUNLAR BOĞA SEVİYELERİM VE ZAMAN ANALİZMİ BLOKE EDER,
bu olmadıkça:
benim zaman analiznde tarih 8 aralık haftaya,...10 aralık FED, 11 aralık ppk var,..
tabloya göre 8 aralıkta bu başlayacak, 5 ocakta ise 12 hafta başlayacak, bir sonraki periyod,
ben şu şekil demiştim 8 aralık tutarsa 5 ocakta tutar,
27 ekim den gelen zaman 10 hafta idi, bunun 6.haftasındayız ve yatay piyasa bu cuma bitecek, 4 hafta kaldı, 3 haftası düşme eğilimi, 1 haftası buna tepki olarak yükseliş idi,
5 ocakta ise 12 hafta lık zaman başlayacak ki bunda yatay tepki yükseliş v.s yok, net 12 hafta düşme eğilimi,..
işte ben diyorum ki 27 ekimin 7 haftası olan 8 aralık 3 hafta düşüşü başlatırsa,
5 ocağın 12 haftasıda düşüş yönünde başarılı olur,..
yani 8 aralıkta aşağı inerse 5 ocak kalıcı olur bir daha çıkamaz hissiyatı,...sindoma bakalım ne olacak
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
TUIK e hap beraber yazalım hangi marketten alış veriş yapıyorsunuz adres verin bizde oradan alalımne cevap verirler acaba?
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Yer İmleri