Bear_Bull
@BearBull26
thy demişken,...yeni havalimanının açılışına 1 seneden az kalmıştı,...cinali zamanlarıydı,..
o zaman referandum daha olmamış başbakanlık devam ediyordu,
yeni hava limanı açılıyor diye kurt kuş thy almış,....bir yer gidiyorsun, bende var, şuradan aldım, diğeri bende var buradan aldım,
havalimanı açılışını bekleyenlere 11 üstünden 5 altına güzel bir döşediler,..
''landing''
ciddi bir silkeleme yaptılar,..
her yer öf püf oldu canı sıkkın bir sürü adam sağda solda dolaşıyordu,...
sonra cinali KGF(Kredi Garanti Fonu) peydahladı, kobilere falan çok ucuz yollu kredi imkanı getirdiler,..
bu kobilerde muhtemelen THY aldılar,..o dönemde 200.000 tl ile 2.000.000 tl arasındaydı bu kredi imkanı,
sonra THY ''take off'' yaptı, 5 tl altından 19 üstüne,...
şimdi 200.000 tl lik alsa parasını 4 e katladı kobi,
biri ile sermayesini sağlasa, biri ile kar etse, biri ilede kredi borcunu ödese, ve en az biri ilede bir yerelere elbette bir bağışta bulunmuştur, başımın gözümün sadakası olsun demeyide ihmal etmemiştir,..
bağış makbuzu alıp almadığını bilmiyorum,...
bildiğim o dönemde de her yer ötüktü, şu anki kriz ortamının ayak sesleri yeni yeni duyuluyordu,...
kobiler ve esnaf kesimi şu anki iktidarın ana gemilerindendi ve uzuncadır homur, homur yapıyorlardı,...
bir anda sesleri kesildi,...ne homurtuları kaldı ne bir şey,..
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
kendileri çıktı ama şirketlerle ilgili haberleri olumlu olumsuz hepsini biliyorlar aselsn mesala aldılar bam bam bam sonra tupoş bam bam 1 haftada halkbank dolar bazlı %50 tezgah ellerinde olduğu için ürün sıkıntısı çekmiyorlar zaten fonlama ile yapılan bir piyasa var , yan tahtalarda bazı imtiyazlı kurumlara yol vermişler , imtiyazlı makinalarda var helva üzerine helva yapıyorlar![]()
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
bofa
akbank maliyetine bak... 69,60'tan 5 milyon lot, tahta 65,60
dün birileri tahtayı yukarı sıyırırken, sattıklarını geri almak üçün koşuyordun amk peşlerinden
sanki 100'e gidecek kaat
godumun serefsizi, senin oynadığın oyuna sokuyum
diyorum ya arada nefesleniriz diye,...
konu aslında şu,
TVF nin bu işten çıkması lazım,...Fon kurduysan kardeşim Norveç fonu gibi git başka yerlerde becerin hünerin varsa göster,
yok bu öyle değil, buradan nemalanıyor,...tersine çuvalladımı yaz oğlum görev zararı, ne oldu borç bulup yerine koyması lazım,
dış borcu sendikasyonla bulabiliyor ve bu borçları kabarmaya başladı bir süredir,..
ama bunlardan geçinen insider takımının paralarına cukkarına hiç bir şey olmuyor, cepleri her daim nakit,
sürekli yeni heyecana koşuyor bu insider takımı,..dolaysıyla borsanın çıkması kadar düşmesinide isterler,..
yani bu iş günün birinde borç yükünden patlarsa şayet TVF nin faturası yine vatandaşa çıkar,..
insiderlerde aradan sıyrılıp toz olurlar,
işte bu fes edilirse borsa ile bunun organik bağı kalmaz, kopar,..
insider işleri devletin içinden sökülüp atılmış temizlenmiş, kurumlar kendilerine gelmiş olur,
bu haliyle borsaya 7/24 insiderler hem de yasal aracı kurumlar üzerinden organize olabiliyorlar,..
o aracı kurum uzun zamandır eleştiri konusu oldu, burada da hemen her gün,
telegramlar şunlar bunlar her yeride irili ufaklı kaplamış durumdalar,..
vatandaş masum yatırımım olsun hisse alıyor ondan sonra bunların elinde oyuncağa dönüşüyor,..
işte buna yeni yüz bulma gayretindeler,...iş aynı , yüzse yeni,
şu anda yapılan bu yeni yüzün lansmanı,...yani o aracı kurum gidecek bu aracı kurum gelecek,
oldumu şimdi olmadı, iş aynı, yüz yenilendi,...
dolayısıyla devlet bu işten çekilmeli,...veya içeriye yasak olmalı,..
dışarıyada yasak olmalı, milletin parasıyla dışarda risk mi alacak,
Son düzenleme : indregandi; Bugün saat: 13:45.
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Bear_Bull
@BearBull26
DESTEK fac. in 1.79 ağırlığı var mış. Yani yüzde 10 yapsa diğer hisseler sıfır çekse bile endeks 1.79 yükselir. Bu hisse yüzde 500 primli olsa.
Bu süreçte de ağırlığı ortalama 1.2 olmuş olduğunu varsaysak yüzde 6 lık bir ek getirmiş tek başına endekse. Hesap yanlış sa düzeltmek isteyene açıktır.
Yer İmleri