Artan

15,86 9.99 18:10
136,50 9.99 18:10
13,56 9.98 18:10
29,38 9.96 18:10
55,75 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

113,50 -9.99 18:10
36,06 -9.99 18:10
186,80 -9.98 18:10
253,50 -9.95 18:10
580,00 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.548.192.361,10 18:10
11.434.325.772,56 18:10
10.432.490.576,58 18:10
8.841.301.680,52 18:10
6.814.036.599,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 774/779 İlkİlk ... 274674724764772773774775776 ... SonSon
Arama sonucu : 6226 madde; 6,185 - 6,192 arası.

Konu: Viop LXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    asgari ücret en az verilecek ücrettir... siz isterseniz daha fazla verebilirsiniz...
    kamuda ise son yıllarda skala çok bozuldu... eskiden askerlerin ücretleri çok yüksek olurdu, sonradan polisler buna eklendiler. hakim savcılar, kaymakamlar ( mülki idare amirleri), imamlar... ama bir husus hep kaldı. eğer bir kamu kurumunda daire başkanı iseniz neredeyse tüm Türkiye için kararlar alırsınız, camide, llçede vs değil... bazı görevlerde alınacak ücretler hiç olmazsa toplumsal olarak bir yerde hesap ödemeye yeterli olabilmeli. hem de işini yapan adam oradan geçinebilsin...
    kamuda insanlaraldıkları ücretle tatmin olmalı ki en küçük miktarlara kendini satmasın
    son cümlenize katılmadım, ....kendini satanın para karşılığı bir derecesi yok,..bakıyorsun iyi maaş alıyor, ama bakıyorsun kendini satmış, haberini okuyorsun,...

bu iş para arzusu dışında kıstırılma ile de alakalı, mesela bazı makamlar var, belki yemeyecek adamları oraya tayin bile etmiyorlardır yada adam yemiyor kardeşim, ayak bağı olacak niye bize bunu gönderdiniz de diyebilirler,...sanırım önce kişi üzerinde baskı kuruyorlar, sonra bir şekilde bu kişi parayla tanıştırıldığında o kişi sobelenmiş oluyor, evlidir yatağına bir gün zaafa düştüğünde kadın bile koyarlar, yuvasıyla makamı arasında sıkışı kalır, her şeyi deneyebilirler, eğer olay patlarsa açığa çıkar, patlamazsa cebi şişer,...aldığını alır 4 gözlede tayinini bekler,...

yani demem o dur ki yemeyecek adama yedirme durumları da olabilir,..

tabiki maaşlar dediğiniz gibi liyakatı sağlayacak düzeyde olmalıdır, ama bu yetrli değil,..
    birde doğuşrtan yeme hastalığı olan kişler var,..bu tipler 2 lira dahi görse tenezzül ederler,..buda ayrı, hastalık bence,...

bence toplum genel ahlakı ile ilgili,..

genel ahlak hangi yönde duruyorsa bu çok önemli o durduğu yer bir çok şeyi engeller,..mesela bir kişi yediğini eşinden saklayabilirmi,..

aynı evin içindeler, eve giren çıkan ve başlangıç maaşı belli, kadın bunu saptadı diyelim bu kişiyi şikayet edermi, geçtim terk edermi?..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    çok haklısınız. eşitlik ve adalet aynı şey değil. yıllarca her gruba zam yapılırken bunlar ihmal edildi. bunlar da sineye çekti.

burada bahsedilen üst düzey A grubu kamu görevlisi sınıfı. bunlar da makam sahibi olanlar hariç iktidarla pek barışık değil.

selamlar.
    kim barışık değil 23 sene iktidarda olacak bir parti bütün kritik noktalardaki yerlerde kendi adamları vardır bu düzen oluştuğu için %30 dan aşağı inmiyor anketlerde konfor dağıtılmış .
    ha birde çoğu liyakat sahibi bile değil kamu ile iş yapan biri olarak söylüyorum.
    çoğunluk böyle ben kime denk geldiysem
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

3.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    ola ki içlerinde gerçekten vatan sevdalıları vardır... bu sevda da kurtlar vadisindeki gibi milyonlarla gelmez. cebinde olmayan paralarla çocuğu marka ayakkabı isterken rüşvete direnmek pek kolay değildir.
    bizim memleketimizde en büyük problem en alt kademenin kendisini her şeye ehil görmesi ve başkasının aldığı maaşı haketmediğini düşünmesindedir.
    30 000 liraya kendisini satmak değil mesela bir örnek
    1990lı yıllarda sekreter ve genel müdürün maaşı 13-15 misliyken bu fark şu sıralar 3 mislinden az...

özel sektörle çalışmak ise öyle kapasitesiz CEOlar gördük ki bildiği tek şey bileşilk faiz hesabı başka ufuk yok...
    Kusura bakmayın biz 30 bin sadece belli zümreye verilen rakama karşıyız.Genel karşı ki iptal oldu...
    Madem çok yeteneksiz CEO lar varsa ne güzel kamudaki üst akıllar gitsin bu işleri kapsin büyük paralara..
    30 bin için neden kivraniliyor anlam veremedik

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,235
     Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    son cümlenize katılmadım, ....kendini satanın para karşılığı bir derecesi yok,..bakıyorsun iyi maaş alıyor, ama bakıyorsun kendini satmış, haberini okuyorsun,...

bu iş para arzusu dışında kıstırılma ile de alakalı, mesela bazı makamlar var, belki yemeyecek adamları oraya tayin bile etmiyorlardır yada adam yemiyor kardeşim, ayak bağı olacak niye bize bunu gönderdiniz de diyebilirler,...sanırım önce kişi üzerinde baskı kuruyorlar, sonra bir şekilde bu kişi parayla tanıştırıldığında o kişi sobelenmiş oluyor, evlidir yatağına bir gün zaafa düştüğünde kadın bile koyarlar, yuvasıyla makamı arasında sıkışı kalır, her şeyi deneyebilirler, eğer olay patlarsa açığa çıkar, patlamazsa cebi şişer,...aldığını alır 4 gözlede tayinini bekler,...

yani demem o dur ki yemeyecek adama yedirme durumları da olabilir,..

tabiki maaşlar dediğiniz gibi liyakatı sağlayacak düzeyde olmalıdır, ama bu yetrli değil,..
    birde doğuşrtan yeme hastalığı olan kişler var,..bu tipler 2 lira dahi görse tenezzül ederler,..buda ayrı, hastalık bence,...

bence toplum genel ahlakı ile ilgili,..
    dikkat ederseniz daire başkanı dedim... daha üstlerden bahsetmedim. zaten onları daha üste çıkarmazlar... ama A sınıfı kadrolarda çalışan biri yıllar sonra üç kuruşa talim etmektense çıkar gider. o sınıfta çalışan uzman yardımcılarını ya da müfettiş yardımcılarını oralarda tutmak için maaşlarının hiç olmazsa geçinilebilir düzeyde olması şart... mesela eskiden hesap uzmanları vardı , maliye yönetiminin temeli Genel müdür yardımcısına kadar onlar ve diğer teftiş kadrolarından oluşurdu. sonradan hem onlar gitti hem de artık sistem darmadağın edildi.

5. Hırsıza 1 milyon maas da versen gene çalar.
    Zaten görüyoruz.

Dürüst adam aç kalsa da çalmaz..

Özel kamu farketmez..Hırsızlık için bahane olmaz.

6. İşçi abi yok bizden habersiz Letonya ya mı gitti. Shovu yapıyor orada

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,235
     Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Kusura bakmayın biz 30 bin sadece belli zümreye verilen rakama karşıyız.Genel karşı ki iptal oldu...
    Madem çok yeteneksiz CEO lar varsa ne güzel kamudaki üst akıllar gitsin bu işleri kapsin büyük paralara..
    30 bin için neden kivraniliyor anlam veremedik
    ben kendi adıma emekliyim ve sefalet ücretinin biraz üzerine talim ediyorum, yani benim için bir şey yok baştan söyleyeyim... nitelik konusunda siz ne kadar ehilsiniz bilmem ama bir zamanlar boğaziçi , ODTÜ ve diğer kalburüstü üniversite mezunları, o kadrolara geliyorlardı. şimdilerde gelmek istemezler.
    bazen öyle kararlar almak zorunda kalırsınız ki sizin 30 000 verdiğiniz zümre Devleti 30 milyar dolardan kurtaracaktır...
    benim tartışmam sizinle değil muhtemelen aynı şeyleri de konuşmuyoruz ve konuşmayacağız da...

bahettiğim konuda temkinli olun...

ve internete fotoğraf yüklerken ikikere düşününün.

sizin veya sülanenizden birilerinizin binlerce yetişkin içerkli fotolarını anlık olarak üretilebiliyor. !

arsız ai ler tonla. !!!

ve bunun önüne geçilemez..

sadece bir foto ile o kişinin 10 yaşındaki halini bile yaptırabilirler... hemde hertürlüsünü.

kısaca dünyanın boku çıktı.

dünyaya servis olman.

Sayfa 774/779 İlkİlk ... 274674724764772773774775776 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •