Artan

14,30 10 14:27
80,90 9.99 14:27
90,10 9.95 13:55
9,76 9.91 14:27
210,50 9.75 14:27
Artan Hisseler

Azalan

232,00 -9.99 14:27
67,10 -9.99 14:27
54,10 -9.98 13:55
95,60 -9.98 14:27
35,70 -8.79 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

6.808.917.621,50 14:27
4.921.381.373,18 14:27
3.970.320.447,88 14:27
3.938.973.594,10 14:27
3.338.045.605,10 14:27
Tüm Hisseler
Sayfa 50/60 İlkİlk ... 404849505152 ... SonSon
Arama sonucu : 474 madde; 393 - 400 arası.

Konu: Viop LXIX

1.  Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    Türkiye on yıl önce Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerini geri vermeyi değerlendiriyor.

Bu adım Türkiye’nin Amerikan yapımı F-35 hayalet savaş uçaklarını satın almasının önünü açabilir.

Konuya yakın kaynaklara göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu meseleyi geçen hafta Türkmenistan’da yapılan bir görüşmede Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile gündeme getirdi.

Bu görüşme, daha önce iki ülkenin yetkilileri arasında yapılan benzer temasların ardından gerçekleşti. (Bloomberg)

beleşe mi, vereceğiz yoksa üstüne para da verecek miyiz acaba?
    Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması, esas olarak ABD ile ilişkilerde gerilim yarattı ve ekonomik zararlar ağırlıklı olarak F-35 programından çıkarılma ile CAATSA yaptırımlarından kaynaklandı.Ana ZararlarF-35 Programından Çıkarılma (2019):Türkiye, F-35 ortak üretim programında önemli rol oynuyordu (parça üretimi, bakım vb.).
    Programdan çıkarılma nedeniyle:Planlanan 100 adet F-35 uçağı alınamadı.
    Türkiye yaklaşık 1.4 milyar dolar ön ödeme yaptı, ancak uçaklar teslim edilmedi (6 uçak ABD'de depoda kaldı).
    Türk savunma sanayii şirketleri, program boyunca beklenen iş hacmini kaybetti: Tahminler 9-12 milyar dolar arasında gelir kaybı (program ömrü boyunca).
    ABD yetkilileri (örneğin Ellen Lord, 2019), Türkiye'nin kaybını yaklaşık 9 milyar dolar olarak belirtti; bazı kaynaklar 12 milyar dolara kadar çıkıyor.

Bu, savunma sanayiinde iş kaybı, teknoloji transferi fırsatlarının kaçırılması ve hava kuvvetleri modernizasyonunda gecikme anlamına geldi.

CAATSA Yaptırımları (2020-2021'den itibaren):ABD, 2020 sonunda Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve bazı yetkililere yaptırım uyguladı (ihracat lisansı yasağı, ABD mali kurumlarından kredi kısıtlaması vb.).
    Doğrudan etki sınırlı kaldı (geniş ekonomi yerine savunma sektörüne odaklandı), ancak:ABD'den savunma ithalatı ve parça tedariki zorlaştı.
    Bazı kaynaklara göre, F-16 yedek parçaları gibi alımlarda 20 milyar dolar civarı engelleme yaşandı (2020'lerden 2025'e kadar birikmiş etki).
    Savunma ihracatı ve uluslararası ortaklıklar olumsuz etkilendi.

Genel ekonomi üzerinde büyük çöküş yaratmadı (örneğin lira üzerinde kısa vadeli hafif dalgalanma), ama savunma sektöründe büyüme yavaşladı.

Diğer Dolaylı Etkiler:S-400'ün kendisi yaklaşık 2.5 milyar dolar maliyete mal oldu.
    Alternatif hava savunma ve savaş uçağı arayışları (örneğin F-16 modernizasyonu, yerli projeler) ek maliyetler getirdi.
    NATO içi güven kaybı, uzun vadede yatırım ve işbirliklerini etkiledi.

Genel DeğerlendirmeToplam ekonomik zarar kesin bir rakamla ifade edilmese de, en büyük kalem F-35 kaybı (10-15 milyar dolar aralığında tahminler). CAATSA ise daha çok savunma sektörünü hedef aldı ve milyarlarca dolarlık tedarik/ihracat fırsatını kısıtladı. Bu zararlar, Türkiye'nin savunma sanayiini yerlileştirme çabalarını hızlandırdı (örneğin KAAN projesi), ama kısa-orta vadede maliyetli oldu.Son yıllarda (2025 itibarıyla) ABD ile görüşmelerde yumuşama işaretleri var (F-35 geri dönüşü, yaptırımların kalkması tartışılıyor), ancak henüz net bir çözüm yok.

Yönetenler neden yanlışlarını bu millete ödetiyor.
    ondan sonra benim maaşım neden artmıyor, geçinemiyorum, kiralar yükseldi vs vs ekonomi yanlış siyasetlerle kartopu misali oralarda buralara geldi
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

2. Mert ağa taktir etmekten alkışlamaktan ellerin patlayacak mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Mert ağa taktir etmekten alkışlamaktan ellerin patlayacak mı?

Akşam son parayı yedi bugün yalı tekne araba birşeyler satıp akşam ki âlem için para hazırlayacak

4.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Akşam son parayı yedi bugün yalı tekne araba birşeyler satıp akşam ki âlem için para hazırlayacak
    Akşam katırcı bedri ile ipten aldık kendisini. Hemen biti kanlanıp akşama koştura koştura satmaya gelir

5. günaydınlar cümleten
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

6. osmanlı yatırımla çalışan varmı bono tahvil alımı yapan
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

7.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    saat 16 barı ile 5 liklere dikkat edilebilir,...orada olası tepki halleri var,...

16 dan itibaren, yarın saat 11 e kadar gelişecek saatlik barlar birer tepki adayı,...

hangisinde başlar elbette bilemem, bu 5 liklere dikkat edilerek bulunabilir, keh, keh,...

tepkinin boyu xu030 için ilk etaplı 12324.xx civarlarına kadar olabilir, ilk etaplı en fazla bu olabilir,...
    dün bahsettiğim üzere saat 16:00 barı ile başlayan hareket devam ediyor, 11 demişim ama 12 olacak o,
    devmında ele bir şeyler gelirse paylaşırım,...
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

8.  Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    İki nokta var,

1.Faizsiz diye pazarlanıyor ama % 7 organizasyon bedeli adı altında para alıyorlar.
    2.Birikimler TL ile yapılıyor, enflasyonist ortamda almayı hayal ettiğin şeyin fiyatı ise uçuyor.
    3.İki sistem var, çekilişli çekilişsiz.
    4.Çekilişli sistemde peşinat yok, taksitleri TL olarak ödüyorsun. Kurada adın çıkıp sıra sana geldiğinde madde 2'ye bak!
    5.Çekilişsiz sistemde ise en iyi ihtimalle 5 ay, ortalama 7-8 ayda parayı veriyorlar ama almak istediğin tutarın % 50 si+%7 organizasyon ücretini önden peşin vermelisin.
    6.Çıktım ben oynamıyorum dersen, % 7 organizasyon ücreti yanıyor, ödediğin taksitlerin toplamını da en erken 5-6 ayda geri ödüyorlar sanırım. 6 taksit ödedin, 6 ay da geri almak için bekledin, % 7'de (almak istediğin tutarın % 7'si) içeri bayıldın.
    Aklımda kalan şeyler üç aşağı beş yukarı böyle. Bana pek mantıklı gelmemişti.
    Birikim yapma alışkanlığı ve disiplini olmayanlar için ideal bir sistem. handikapı birikimlerin TL olarak yapılması ve enflasyon gerçeği.
    Teşekkür ederim uzak durmak daha mantıklıymış
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Sayfa 50/60 İlkİlk ... 404849505152 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •