Originally Posted by
Mathias
Yani aslında 2010 yılı öncesi bazı şeyleri yaşamamış olanlar demişsin ama . Şöyle diyim. O dönemi yaşamışlar da aslında 2020 sonrasını anlayamıyor. Dediğin gibi adaptasyon şart. Bir mantık aramamak lazım. TA temel şu bu . Hiç birşeyin çalışmadığı bir dünyadayız. Bütün realiteler darma duman ediliyor. Hallaç pamuğu gibi atılıyor. Toplam cirosunun!!! 10 katından PD i olan firmalar var NASDAQ da mesela. NVIDIA bunlardan birisi. Gazete kağıdı yakar gibi nakit yakan AI ci ler var. Hala yatırım beklenti falan paylaşıyorlar. Sam Altman bunlardan birisi. asels nedir Nede gitti. Bak eregl ye tepeden yüzde 3 verdi dünün bile yüzde 1 altına çekti. Git bak allah bilir BOFA basıyordur. Aynı BOFA allah bilir THY süpürüyordur bugün de. Bak endeks 1+ dan 0 a geldi. Bir anda durdu orada. Belli ki kırmızı istenmiyor. Neden?
O da doğru ben daha öncesini şunun için yazdım bence 2010 dan sonra piyasa süre uzunda olsa hep yükselişte.Bence bir kişinin tam olması için bu işlerde 1 majör yükseliş 1 majör düşüş görmüş olması lazım.2010 da giren henüz düşüş görmedi arada olanlar ufak.
Bir gün seni bu teknik analize ikna edicem rahat ol ben kendime güveniyorum.
Bir konuda haklısın 2020 den diyelim pandemi sonrası olanlarda değişikti bu son 2-2,5 sene de.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri