CHP Genel merkezi de aradım.
Bknz İş B. Tahtakale ve Sirkeci şubelerinin binalarının satışı !
Hep aynı senaryo...
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
'' 502697428
Başvuru Zamanı
15/07/2025 18:27:23
Başvuru Tipi
Şikayet
Başvuru Durumu
Başvuru Yapıldı
Başvuru Metni
Sayın Cumhurbaşkanım,
Sayın, İlgili;
Konu : PETKİM Petrokimya Holding AŞ’nin, Hisse Devir ve Satışının Şikayeti Konusudur.
Efendim,
Ülkemizin güzide varlıklarından İZMİR, Aliağa Merkezli, PETKİM Petrokimya Holding AŞ’nin bağlı kuruluşlarından PETLİM Liman İşletmeleri AŞ’deki çoğunluk hisselerinin 1 Temmuz 2025 tarihi ile yapılan KAP açıklaması ie 160 milyon Amerikan Doları karşılığında devri SOCAR ENERJİ AŞ’ne devredildiği belirtilmiştir.
Bahse konu devir işlemine bir PETKİM AŞ hissedarı ve T.C bir vatandaşı olarak razı değilim.
Devir işlemine karşı oluşumun haklı gerekçeleri bulunmaktadır.
Şöyle ki;
1- Petkim Petrokimya Holding Aş, Petlim AŞ hisselerinin sadece %30’luk kısmını 2014 yılında Amerikalı bir şirkete 250 milyon Amerikan Dolar karşılığında satmıştı.
2- Söz konusu bu hisse satışında rekabet koşullarının oluşmadığı ve halka açık bir varlığımız olan PETKİM Petrokimya Holding AŞ’nin ve 100 binlerce, milyonlarca küçük yatırımcının zarara uğratıldığına inanmaktayım.
Sayın Cumhurbaşkanım,
Sayın İlgili;
Yukarıda kısaca anlatmaya çalıştığım bu hisse devir işlemine kamu çıkarları ve söz konusu şirket menfaatleri doğrultusunda karşı çıkmanızı ve müsaade etmemenizi istirham ediyorum.
İlla devir yapılacaksa da, 2014 de yapılan %30’luk devir rakamının dikkate alınarak PETLİM AŞ’nin komple devir bedeli en az 1 milyar Amerikan Doları tutarında olması gerektiği çok açıktır.
Göstereceğiniz alaka ve destekleriniz için çok teşekkür eder, saygı ve hürmetlerimi arz ederim.15/07/2025''
14/08/2025 08:59:12 Sayın İLGİLİ, Başvurunuza Kurulumuz tarafından verilen cevap ektedir. SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞI
Hareket Listesi
Kayıt Zamanı Hareket Açıklama
15/07/2025 18:27:23 Başvuru Yapıldı 15/07/2025 18:27:23 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
15/07/2025 18:27:23 Sevk Edildi 15/07/2025 18:27:23 tarihinde CİMER tarafından SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞI tarafına sevk edildi.
14/08/2025 08:59:12 Cevaplandı 14/08/2025 08:59:12 tarihinde SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞI tarafından cevap yazıldı.
Yukarıda cevap verildi diye yazmış spk ama, gelen bir cevap yok)
İnsanlığın gerçekliği algılaması, çıkarlarından ve değer yargılarından bağımsız değildir..
https://tekreferans.com/azeri-ceo-da...iye-odaklandik
Adamlardan itiraflar geliyor zaten. İyice mide bulandiriyorlar. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Beski hc itibar puanı veremiyorum dolu. Verdim say. Emeğine eline sağlık. Onlarda biliyor birşey olmadığını cirit atıyorlar haliyle.
Sırayla güzide şirketler vay ki ne vay.
Kuşlu site zaten yıkılıyor arazi konusunda. Sonuç üzüntü ve muz kabuğu. Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri