Ülker in piyasa değeri 1 milyar dolar. Altın kılıç süt 750 milyon dolar. Bunların borsadan önce süt alacak parası yoktu. Bana biri garanti verse bu hisse 1000 TL olacak paran 4 e katlayacak ben almam. Ha bilmezken alıyordum ama şimdi yok. Oruçlu iken bilmeden yiyip içersen oruç bozulmaz.
Martı GYO nün halka arz olduğu günlerde elimde martı vardı. Martı tavandı keyiften Ülker gofret yiyordum. Bir anda dip oldu. O gofretin ambalajını bulmadım. O heyecanla yedim sanki.
Borsaya ilk girdiğim seneler bilmezken dogub vardı biri aldırdı. Borsa endeksi %100 arttı bizimkinde tık yok. Ondan sonra kendim hisse araştırmaya başladım. Şirketin kaç çalışanı var iştirakleri kasada ki para vs iyice bakar öyle karar verir listeme koyarım. İşçi abi gibin.
Bozkurt reis %1,25 alayım.
Dayucuğum geçmişteki bu tecrübe sayesinde yeni kararlar alınıyor, buna benzer olaylar herkesin başından geçmiştir.
Mesela ben hisse almaya töbeliyim, al sat yaparım eve hisseyle gitmem.
Hisseye aşık oldun mu iş kötü, şirket elindeki limanı bile satar sana zınnık bırakmaz
Hamdım Piştim Yandım
Benim kanki nin elinde ipe sapa gelmez bir çok hisse vardı. Link Aydem gibi. Ben bunları sattırdım o zamanlar 600 TL. Geçenlerde 200 e al diyorum almıyor. Her şirketin ederi var. Aldığı işe bak. Ciroya bak. Aydem bilançoya baktığımda o zaman. Ciro kadar faiz ödemiş. Dedim olmaz. Oğluna zorla sattırdım 36-38 TL den yıl 2024.
Yer İmleri