Analez tamam... Videonun son cümlesi, Acem satrancı, Acem tuzağı...
Analez tamam... Videonun son cümlesi, Acem satrancı, Acem tuzağı...
Bravo... Sorun çözüldü. Şimdilik. Çok önemli bir sorunumuz vardı. Hatay sınırına İran füzesi düşmüştü. Ardından Nahçivan'da havaalanına dronlar atıldı. Nahçivan demek, Zengezur demektir.SON DAKİKA:
Katar, ABD'nin hava sahasını İran'a karşı kullanmasına izin vermeyeceğini açıkladı.
Risk azaldı... Şimdilik Türkiye geri adım attı. Fakat ufukta bir Türkiye- İran savaşı gözüktü. Müthiş, işin ucunda çok büyük bir hazine var.
Rusya ve Hindistan'ın İran'a desteği( istihbari ve askeri) açığa çıktı.
Ayvagobeknuri Bey Abi, bir sorunumuzda HALKBANK davası... Ne dersin bu konuda... Altın daki yükseliş formasyonu devam ediyormu ?
Evet bu doğru. Katar meselesi, Hatay ve Nahcivan'a atılan füzeler ve Halkbank davasının ertelenmesi üst üste geldi.
Bugünkü haberlerde, Körfez ülkeleri ve Suud'dan vatandaşlarımızın tahliyesi vardı.
Oralarda tanıdıklarinız varsa kaçsınlar. Geçen gün Bloomberg'de bir Türk inşaatçı, bu iş çabucak biter, inşaat ve turizm yeniden hızlanarak devam eder deyip duruyordu. Salak mıdır, nedir? Iran'ın dini lideri, ust duzey pek cok yoneticisi nallari dikti, Iran oraları işgal edecek, bir kara savasında Suud, Bahreyn, Kuveyt, BAE nasıl, neyle Iran'a karşı koyabilirler? Iran bu bolgeleri isgal ettiginde, kendilerine Globalci diyen, Siyonist şebekeyle baglantili herkesi, iskenceyle, derilerini yuzerek öldürecektir. Kitir kitir kesecektir. Sadece Doha'da Türkiye'nin güclü bir askeri üssü var. Sayet Iran, Katar'ı isgal ederse, Tsk , Azebaycan, Pakistan ve Ozbekistan ayni anda Iran'a vuracaklardir.
Bu işin güzellikle çözümü "al gülüm ver gülüm" dür. Katar bizim, geri kalan körfez Iran'ın.
Altın fiyatları düştüğünde, ben çok seviniyorum. Aşagida bir gap var, 4400 civarıydı galiba, uzun zamandır hiç grafik bakmadım, altın düşünce içim huzurla doluyor.
4400 düşse de alım satım yaptırmazlar, fiziki altını ucuza kaptirmazlar.
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
“Rusya, Orta Doğu'daki Amerikan kuvvetlerine saldırması için İran'a istihbarat bilgisi sağlıyor.
Üç yetkili, savaşın başlamasından bu yana Rusya'nın savaş gemileri ve uçaklar da dahil olmak üzere ABD askeri varlıklarının konumlarını İran'a ilettiğini söyledi.”
— Washington Post![]()
Soru: “Rusya ve Çin bu savaşta size aktif olarak yardım ediyor mu?”
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “Bize her zaman yardımcı oldular.”
Soru: “Bu, şu an da yardım ettikleri anlamına mı geliyor?”
Arakçi: “Savaşın ortasında detay veremem.”
Foreign Policy
@ForeignPolicy
·
22s
The first 36 hours of the U.S.-Israeli campaign against Iran consumed more than 3,000 precision-guided munitions and interceptors, exposing a critical vulnerability in the supply chain. https://foreignpolicy.com/2026/03/05...ical-minerals/
DeepL ile çevir
ABD ve İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü kampanyanın ilk 36 saatinde 3.000'den fazla hassas güdümlü mühimmat ve önleyici füze tüketildi, bu da tedarik zincirindeki kritik bir zayıflığı ortaya çıkardı.
https://
foreignpolicy.com/2026/03/05/ira
n-war-munitions-critical-minerals/.............................................Arda Mevlütoğlu
@orko_8
ABD basını ve İsrail kaynakları, 12 Gün Savaşı'nda ABD'nin 80 adet SM-3 ile 150 civarında THAAD füzesi kullandığını kaydetmişti. 5 gün içinde ABD 180 SM-2/3/6 ile 40 THAAD kullanmış; Araplarınki de eklenince THAAD sayısı 70.
Bu tempo daha ne kadar sürdürülebilir, soru işareti.
Yer İmleri