Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 309/1014 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Sayin thron hocam
    E olmaması da makul
    Basılan paralar
    Tahvil Bono forex opsiyon
    Borsa faiz repo
    Altyapı yatırımları
    Üçgeni içinde hareket etti
    Kitlelere paranın indiği mi var Allah aşkına
    Mesela Turgut Özal dönemi para basıldı memur maaşları 4 kat a yakın arttı hemen gıda tüketim maddelerine de sirayet etti
    Yani elmalar Armutları toplarken
    Ana konuyu karıştırmayın derim naciz :-)

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Para kazanma derdin yoksa Anadolu da çok güzel, yaşanacak şehirler var...pazar günü 10 yaşındaki oğlumla sinemaya gittik...bilet 10 tl, kova Mısır+2 kutu içecek 13 tl...ve salonda sadece ikimiz variz...özel seans gibi oldu...30 tl ye güzel bir pazar öğleden sonrası...İstanbul'da pazar öğleden sonra evden çıkmaya cesaret edemezdim, zaten iki saat yollarda geçiyor.

Demem o ki...kalabalığı ve keşmekeş i sevmiyorsanız, Anadolu da çok güzel alternatifler var...doğa, deniz, ve ucuz yaşam.
    hangi sehir bu?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Üst geçidi de su bastı....?!?!?!?!?!?

plan proje yapsan beceremezsin nasil becermisler bunu? BU arada orasi kozyatagi ust gecidimi?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    sn. Cautionary,

güneş bir noktaya kadar balçıkla sıvanır, herşeyin bir sınırı vardır.

bahsettiğiniz insanlar beton değil rant aşığı, şartlar rantın tek yolu olarak faizi gösterirse senden benden fazla beton düşmanı olur bunlar.

dünya o kadar hızlı değişiyor ki 5 yıl sonra ne olacak bilen yok...

en basitin para basılırsa enflasyon olur muhabbeti, son 5 yılda insanlık tarihinde basılan toplam paranın birkaç katı basıldı ama enflasyon falan olmadı...
    daha oncede yazdik ve hatta JonDowes arkadasla teyit ettik

fiziki para basilmiyor digital olarak basilan para ile banka aciklari kapandi

Bu para bankalardan credit olarak cikarsa o zaman enflasyon patlar ama boyle bir sey olmadi yani piyasaya fiziki para girmedigi icin ve bankacilik kapali sisteminde kaldigi icin enflasyon olusmadi

Ben JonDowes arkadasin yalancisiyim ama dedikleri mantikli geldi. Baska mantikli aciklama bulamadim

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Sayin thron hocam
    E olmaması da makul
    Basılan paralar
    Tahvil Bono forex opsiyon
    Borsa faiz repo
    Altyapı yatırımları
    Üçgeni içinde hareket etti
    Kitlelere paranın indiği mi var Allah aşkına
    Mesela Turgut Özal dönemi para basıldı memur maaşları 4 kat a yakın arttı hemen gıda tüketim maddelerine de sirayet etti
    Yani elmalar Armutları toplarken
    Ana konuyu karıştırmayın derim naciz :-)
    Turkiyede basilan para bir de ustune para akiskanliginin yuksek olmasindan dolayi aninda enflasyonu yukseltir. gelismekten olan ulkeler Turkiye yani cok genc nufusu oldugu icin para akiskanligi harcama orani yuksektir tasarruf orani dusuktur

O yuzden bu tur ulkelerdeki fiziki para basma ki bu parasal genisleme ve digital para basip banka aciklarini kapamada kullanmaktan farkli bir sey o zaman enflasyon firliyor

Bati dunyasinin yaptigi ise digital olarak yani ekranda sifir ekleyip para yaratip banka aciklarini kapatiyorlar. Bu M1 e yani piyasaya girmiyor insanlarin cebine girmiyor bankalar piyasaya kredi vermiyor. Zaten verse bile paranin dolasim hizi (velocity of money) cok dusuk ve hatta negatif cunku yasli kohne bir nufuslari var o yuzden enflasyon cok dusuk.

Yanlisim varsa birileri beni duzeltirse cok sevinirim. RXPU yada Jondowes arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Turkiyede basilan para bir de ustune para akiskanliginin yuksek olmasindan dolayi aninda enflasyonu yukseltir. gelismekten olan ulkeler Turkiye yani cok genc nufusu oldugu icin para akiskanligi harcama orani yuksektir tasarruf orani dusuktur

O yuzden bu tur ulkelerdeki fiziki para basma ki bu parasal genisleme ve digital para basip banka aciklarini kapamada kullanmaktan farkli bir sey o zaman enflasyon firliyor

Bati dunyasinin yaptigi ise digital olarak yani ekranda sifir ekleyip para yaratip banka aciklarini kapatiyorlar. Bu M1 e yani piyasaya girmiyor insanlarin cebine girmiyor bankalar piyasaya kredi vermiyor. Zaten verse bile paranin dolasim hizi (velocity of money) cok dusuk ve hatta negatif cunku yasli kohne bir nufuslari var o yuzden enflasyon cok dusuk.

Yanlisim varsa birileri beni duzeltirse cok sevinirim. RXPU yada Jondowes arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum
    Dijital para ile kağıt paranın hiçbir farkı yok. Sonuçta ikisi de aynı şekilde ve kullanışlılıkta harcanabiliyor. Yani emisyona çıkarılan paranın fiziki ya da dijital olması *gelişmiş ülkelere özgün diğer şartlar yok sayılırsa* aynı şiddette enflasyon yaratabilir.

Genişleme sonucu oluşan fazla paranın halka ve şirketlere ulaşmadığı ve bankaların açıklarını kapatmak için kullanıldığı konusunda şöyle bir paradox var, Bankalar açık veriyorsa bu bir şekilde bu parayı kredi olarak dağıttıkları için değil midir?. Yani o açık yine de bir şekilde halk ve şirketlerin eline geçmiş demektir. Ancak burada gelişmiş ülkeler için ince bir fark olabilir. Zira para şirketlerin (apple, google v.s) ve banka dışı finans kesiminin (borsa,petrol,emtia traderı, v.b ) eline daha fazla geçmiş ama halka daha az ulaşmış olabilir. Bu durum da enflasyonu iki yönden sınırlayacaktır. Şöyleki;
    Finans fazlasına sahip olan şirketler çok ciddi bir arz kapasitesine de sahip olacaklardır. Bu firmalar aynı anda çok yüksek verimlilikle de çalışıyorlarsa ve tam rekabet oluşmuş ise talebe karşı arzın vereceği elastikiyet çok esnek ve hızlı olacaktır.
    Gelişmekte olan ülkelerde ise bunun tam tersi oluşur, Hem tüketicilerde hem de firmalarda tasarruf açığı vardır. Firmaların verimleri düşüktür. Bu nedenle çoğu sektörde yoğunlaşma diye tanımlanan arzın büyük bir kısmını karşılayan az sayıda ve diğerlerine göre çok daha kuvvetli oligapoller görülür.
    Bu tabloda piyasada bollaşan para gelişmekte olan ülkelerde gelişmişlere nazaran arzın talebe karşı elastikiyetinin çok daha sert olmasına ve talebe , düşük verimlilik , genel anlamda firmaların zayıflığı ve kuvvetli olanların oluşturduğu yoğunlaşma nedeniyle daha kontrollü bir arz ile cevap verilmesinden kaynaklanan yüksek fiyat artışları gözlemlenebilir.

Aslında para arzının enflasyona verdiği cevap, para çarpanı ve tüm diğer teknik parametreler çok daha kuvvetli bir gücün gölgesi değil midir?. Biz sadece bu gölgeyi görerek , gelişmiş ülkelerde düşük para çarpanından dolayı enflasyon sınırlanır gibi dolaylı yorumlardan ziyade bu etkiyi tetikleyen asıl gücün ne olduğunu ve bu gücün nasıl tüm bunlara sebep olduğunu düşünmeliyiz.

Zira para birimlerini kuvvetli bir rezerv para haline dönüştüren, enflasyonu düşük tutan bu güç hepimizin tahmin edebildiği gibi aydınlanmış zihinlerin yaratıcı ve serbest bir şekilde düşünmesi sonucu oluşturduğu zenginliktir. Evet tüm ekonomik parametreler ve siyasi güçte bu zihin zenginliğinin himayesinde filizlenen gölgelerdir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. apple ın dunyanın en değerli şirketi olması
    tesla motors un borsa bazında bmw den daha değerli olması
    para isteyen ama enflasyonu azdıran şeylerden etmenlerden deyildir
    yani, borsalar voblar forexlerde ucu tepeyi göstercem diye tum parayı oralara kanalize ettimidin, ponzi olayı olur, bi gün zirve incelince elbetki kırılır da sen ne zaman kırılacağını göremedin diye hep fezaya gitçek sanırsın, ama bu esnada sokaktaki tezgahta karpuzun kilo fiyatı on yıl ust uste artmadı mı o durumda enflasyonda hiç artmamış olur
    enflasyon ölçüm sepetinde , %400 giden sasa ya da %xx giden apple hissesi yok ki
    ne tüik de ne aüik amerikan üretici istatistik kurumu gibi kurumlar bizde pimpom topu var ise onlarda da beyzbol topu vardır
    o kadar finansal şeyleri kompleks düşünmeye gerek yok
    doktorluk muhendislik gibi çok yetenek isteyen bir bilim dalı değil bu
    az çok siyaset az çok insan davranışı ile ilgili bir öğretidir iktisat, bir bilim olduğunu sanmıyorum
    yani alman merkez bankasını buyuk okumuş amerikalarda master doktora neyim yapmış bi ekiplen çok iyi idare ettiğini sanarsın, başka bi adamı ise yekten edirne de romanlar yetiştirmiştir , kafası ticaretide iktisatıda daha iyi kesebilir gibi. örnek olarak dedik .

8. sayın rxpu

son cumlenizi 7 kez okudum şukur ola ki neyle ilişkilendireyim derkene
    sadece mevcut buna en yakın söz olarak

tarikatlar ve mezhepler dinin zenginliğidir, diyen, düşünce aklıma geldi

aynı düşüncedemiyim yoksa kontra mı orası anca beni bağlar

ama dindeki zenginlikler nası bu şekilde sembolize edilebiliyosa
    parasal zenginliklerde herhalde anca sizin bu yazdığınız şekilde sembolize ediliyodur

yani yergi değil sakın yanlış anlaşılmaya
    bilakis
    olumlu manada ve tebrikler, çok ince görmüşsünüz düşüncesiyle ifade etme istedim. yoksa bendeniz bi bikaç bin yıl felan düşünsem asla aklıma gelmez idi.

Sayfa 309/1014 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •