Originally Posted by
Mathias
TH faizler belki bir tık daha hızlı artırılabilir daha da önemlisi daha sert mesajlar verilebilirdi piyasa ama etkisi yinede fazla olmazdı. Öyle lakkk diye 8 den 50 ye faiz de zıplatılamazdı......Ya acilen 80 100 Milyar dolar DIŞARIDAN para enjekte edilecek. (Ki bu da aslında bir çözüm değil) yada 2001 benzeri bir kriz ile düzleme yapılacak.... Kayıt dışı kara para ülkeye park ettirildi. Bilerek isteyerek kontrolsüz.. . Bunların paraları aklanma şeklinde ülkeye entegre edildi dolaşıma sokuldu.
Çok yerinde yorumlar bunlar Mathias. İpin ucu bir kere kaçtı mı bir daha yakalanamıyor kolay kolay. Dediğin gibi AKP şimdi köşeye sıkıştı. Seçimlere kadar sürünen kura devam etmek zorundalar ama bu politika ekonomideki fay hattını derinleştriyor, stres birikiyor. Mali ve ekonomik statüko devam etmek zorunda yoksa seçimlerde kaybedecekler. Bunun sonunun 2001 benzeri bir duvara toslama olma ihtimali sürekli artıyor. Ben yine de seçim takvimi açıklanana kadar mevcut politika devam eder diye düşünüyorum. Ondan sonra da işbaşına kim gelirse gelsin eline neşteri almak zorunda kalacak.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Yer İmleri