sn baygeorge
kendi adýma ÝSMEN, ASELSAN, FEÞMEKANBANK, gibi hisselere bulaþmam mümkün deðil... ALARK 20 cent idi ben 100 000 lot dediðimde yani 20 000 dolara alýnýyordu. bu da ortalama 300 dolara yakýn maaþ alan benim gibi adamlar için mümkün idi. hadi biraz daha ekleyelim 30000 dolar diyelim. bu para
880 000 TL ile 1 320 000 Tl arasýnda bir fiyattý. geçmiþe yolculuk ama maaþým da diðer miktarlar da belli. o zamanlar ÇAðdaþ nedeniyle alým yapmak cesaret ister hale gelmiþti. içimizde düþtükçe ya haklýysa demeye baþlamýþ ve uzak durmaya baþlamýþtýk.
düþünün 10 ay/1 yýllýk maaþýnýza ömür boyu asgari ücret geliri...
þimdi bu durum deðiþti. ÝÞMEN iþ kapasitesini bilmem ola ki çok mükemmel iþ yapýyordur o zamanlar daha da ucuzdur belki ( o dönemlerde takibimde olan bazý hisseler ALARKa tur bindirdiler zamanlamamý ayarlayýp deðiþim yapabilseydim muhtemelen portföyüm 3-5 misli olabilirdi ya da her daim olduðu gibi yarýya düþmüþ olabilirdi)) daha iyi temettü verebilir...
ALARK iþ yapýsý olarak ve yatýrým zihniyeti olarak çok akýllý gidiyor ve paranýn kullanýmýný çok iyi biliyorlar. þimdiki durumda hedefim 1 dolar kazanç 25 cent temettü olacaðý için 100 000 lotta 25 000 dolar yapar asgari... bu durum iyi bir hisse biriktirmenizin nasýl bir yatýrým olduðuna delalettir. biz aldýðýmýz temettülerle zaten ALARK maliyetini sýfýrladýk ( hele benim gibi bir kýsmýyla ev, bahçe alanlar daha bir köþelendi) . zaman ne gösterir bilemem ama önümüzdeki dönemde de benzer bir süreç olacak ALARK benzeri deðerler için...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri