Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
68,75 10% 771,30 Mn 68,75 / 68,75
103,40 10% 2,26 Mn 103,40 / 103,40
47,36 9.99% 150,03 Mn 42,42 / 47,36
342,50 9.95% 145,03 Mn 308,25 / 342,50
42,42 9.95% 430,48 Mn 40,86 / 42,42
41,08 -9.99% 31,64 Mn 41,08 / 41,08
8,23 -9.96% 18,88 Mn 8,23 / 8,23
20,30 -9.94% 10,34 Mn 20,30 / 20,30
9,90 -9.92% 91,31 Mn 9,90 / 10,97
12,45 -9.78% 568,77 Mn 12,42 / 13,30
235,90 -1.79% 13,51 Mr 234,00 / 241,50
197,30 -2.9% 3,34 Mr 196,80 / 207,30
292,75 -0.26% 2,97 Mr 292,50 / 295,50
13,13 -0.38% 2,55 Mr 13,11 / 13,34
332,50 -1.63% 2,07 Mr 332,25 / 341,00
16,79 -2.33% 242,17 Mn 16,67 / 17,34
67,00 -0.37% 2,01 Mr 66,90 / 68,30
197,30 -2.9% 3,34 Mr 196,80 / 207,30
678,00 0.74% 1,06 Mr 677,00 / 685,00
86,55 -1.48% 153,70 Mn 86,25 / 88,45
111,30 0% 52,52 Mn 110,70 / 112,30
27,12 -1.09% 29,89 Mn 27,10 / 27,58
11,05 -1.78% 312,69 Mn 10,95 / 11,55
72,35 -3.15% 196,98 Mn 72,25 / 75,40

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 2643/2646 ÝlkÝlk ... 1643214325432593263326412642264326442645 ... SonSon
Arama sonucu : 21167 madde; 21,137 - 21,144 arasý.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlýsý: Dikkat çið yemeyiniz!

1.  Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    Dini inanç ya vardýr,ya yoktur.Sanýrým siz ibadet kismýna taklýdýnýz.O ise sizinle inandýðýnýzýn arasýnda ki mesele.Kendizde eksiklik hissetmeniz sizin imanýnýzýn bütün olduðunun iþaretidir.
    Alýntýladýðýnýz mesaj bana ait deðil. Sosyal medyada yayýnlanan, Hossein Sotoodeh videosunun altýnda benim dikkatimi çeken ve Mugler nickli kiþiye ait bir mesaj. Dikkatimi çeken cümle þu:

Bu musiki benim ruhumda yaratýcýyý çaðrýþtýrýyor.
    Yani dini bir sanat eseri, kutsallýk içeriyor. O zaman sizin yazdýðýnýz þu cümle tam doðru olmayabilir:

Dini inanç ya vardýr,ya yoktur.
    Ben kutsallýða inanýrým. Körü körüne inanmam. Kutsallýk, doðada karþýmýza çýkabileceði gibi sanat eserlerinde( ilhamla üretilmiþ sanat eserleri) de karþýmýza çýkabilir. Konumuz dini inanç olduðundan, dini inancýn kaynaðý da vahiye dayalý olduðu iddia edilen kutsal kitaplardýr.
    Kutsallýk, kutsal kitaplara yüklenmiþ, þeytanýn müdahalelerine raðmen, kutsallýðý koruyabildiði kadar korumuþlardýr. Kutsal kitaplarýn %95'inden fazlalarý dünyevidir, toplumsal düzeni saðlamak ve devam ettirmek için kurallar içerirler. Bunlar kutsal deðildirler.
    Sadece tek Tanrýlý dinler deðil, tüm dinler(kaybolmuþ olanlar da dahil) kutsallýk içerebilirler. Eski Avusturalya, Güney Amerika ve Afrika dinleri gibi.
    Kutsallýk çok daha önceleri, destanlarýn içindeydi, Gýlgamýþ Destaný gibi. Onbinlerce sene önce ise daha eski destanlar vardý, Mahabbarata ve Ramayana Destanlarý gibi.
    40-50 bin yýl önce ise duvar resimleri vardý, nedense sanat deðeri olan duvar resimleri hep Avrupa'dadýr. Güney Fransa'daki Chauvet Maðarasý ya da Cro Magnon resimleri gibi.

Katoliklerin, Ýncil'den sonra gelen ilmihal kitabý vardýr. Kateþizm.

Kateþizm, Hristiyanlýkta vaftiz olup dine girmeden önce alýnan din eðitimine verilen isimdir. Modern tarih baðlamýnda deðerlendirildiðinde bu kavram Hristiyanlýðýn temel kurallarýný açýklayan bir kitaba da iþaret etmektedir.
    Buna göre insan cennetten kovulmakla kalmamýþ, dünyaya fýrlatýlmýþtýr. Yani sadece Epstein Adasýna gidenler deðil, hepimiz suçluyuz ve bu dünyaya atýlmakla, bu suçun cezasýný çekiyoruz.
    Epstein Adasý tarih boyunca, her dönemde hep vardý.

Hz.Süleyman'ýn 3000 kiþilik haremi vardý. Hasan Sabbah'ýn Alamut kalesi vardý. Hangi peygamber, 9 yaþýnda kýz çocuðuna nikah kýymýþtý? Osmanlý'nýn Somali'de, oðlanlarýn cinsel organlarýnýn çýkarýldýðý, ameliyatlarýn yapýldýðý ameliyathanesi vardý. Vardý da, o dönemin þartlarýnda, 10 oðlandan 7'si ameliyat masasýnda kalýyordu.

Sorunumuz, tekrar cennete nasýl giderizdir. Ýþte kutsallýk bunun için gereklidir.

Videoda 17.23'te bir din seçme zorunluluðu olsaydý, hangisini seçerdiniz sorusuna Hýristiyanlýk diye cevap vermiþ. ''Allah'a inanmýyorum, dinim felsefedir'' diyor. Felsefeyle Allah'ýn var olup, olmadýðýnýn tespiti mümkün deðildir. Ýnsan aklý, Allah'ýn varlýðýný kanýtlayabilecek þekilde dizayn edilmemiþtir. Diðer taraftan, iyi bir felsefecinin ahlaklý olmasý için dine gerek olmayabilir. Ama sýradan insan için, ahlaðýn temel kaynaðý dindir.
    ''Tanrý'ya inanýyor musunuz'' sorusu Jung'a da sorulmuþtur. ''Ýnanmama gerek yok, ben biliyorum'' demiþtir. Nereden biliyor? Malum oluyor iþte.

Zorunlu olsaydý ben de Katolikliði seçerdim. Çünkü sanat teþvik edilmiþ, kutsallýk sanat eserlerinin içine gizlenmiþ. Sanat konusunu çok ihmal ettim, keþke gençken ilgilenseydim.

Sistina Þapeli: Michelangelo’nun Fýrçasýyla Göklere Yazýlan Ýnsanlýk Destaný

“Burada, Tanrý ile insan buluþur.” – Sistina Þapeli ziyaretçi defterinden bir alýntý.

2. Kutsallýk, kutsal kitaplara yüklenmiþ, þeytanýn müdahalelerine raðmen, kutsallýðý koruyabildiði kadar korumuþlardýr.
    Alýntý yaptýðýma göre 10.04.2024 öncesi yazmýþým, Gaza savaþý baþlamamýþtý, bir kaç ay önce, Epstein Dosyasý da yoktu.

https://www.hisse.net/topluluk/threa...yiniz/page1919

Þeytan vardýr, en büyük ikinci baþarýsý, olmadýðýna inandýrmaktýr. En büyük baþarýsý ise, insaný maymundan türediðine ve geliþtiðine, iyiye doðru gittiðine inandýrmasýdýr. Halbuki insan kötüye doðru gitmektedir.

Lucifer düþmüþ melektir, düþtükten sonra cennete yýlan olarak girdi, Adem ve Havva'yý kandýrýp, ''yasak elmayý'' yemelerine sebep oldu. Yani onlarýn da düþmelerine sebep oldu.

Lucifer þeytandýr; nefreti, kýskançlýðý ve intikamý kýþkýrtýr, kendini diðer meleklerin üstünde görür, Tanrý ile eþit olduðuna inanýr.

Þeytan, cennetteki diðer meleklerin 1/3'ünü de buna inandýrdý ve büyük bir isyan çýkardý.

Ve Tanrý, þeytaný ve ona inanalarý alevli bir çukura yani cehenneme attý.

Þeytan ve ona inanan diðer düþmüþ melekler, ateþ gölünde uyandýlar. Þeytan,uyandýðýnda çevresini þöyle tarif etti: Her yaný çevreleyen korkunç bir zindan, alev alev yanýyor, ancak bu alevlerden ýþýk gelmiyor, görünen sadece karanlýk.

Þeytan hiç piþmanlýk duymadý. Yanýnda 1.komutaný Beelzebub vardý. Ýlk seferdeki baþarýsýzlýk sonrasý, Tanrý'nýn yenilip yenilemeyeceðini sorguladýlar. Þeytan, doðrudan yeni bir savaþ yerine, yeni bir strateji önerdi: Tanrý'nýn sevgili varlýklarýyla, Tanrý'nýn arasýný bozmak. Kötülðün cazibesi ve güçleriyle onlarý bozmak ilk hedefti.

Þeytan diðer düþmüþ melekleri çaðýrdý. Melekler, cennetten ve Tanrý'nýn gözünden silinmiþ olduklarýný anladýlar. Fakat herþey bitmiþ deðildi. Çünkü insanýn gözünde, aynen Tanrýlar gibi anýlan þeytan isimleri vardý. Ýnsan kurbanýnýn kralý Moloch ve þehvetli Belial gibi. Ýþte bu bir güçtü. Bu konuþmanýn sonunda þeytan, yaralý ve periþan haldeki binlerce düþmüþ meleði, tekrar ortak bir hedefe kilitlenmiþ bir orduya dönüþtürdü.

Bu günü, gelecekte anmak için de Pandemonium adýnda bir tapýnak inþa ettiler.

Sonrasýnda þeytan, cehennemden çýkabilmek için bir çýkýþ yolu aradý. Sonunda toplamda 9 olan kapýlara ulaþýldý. Bu kapýlarý; üst yarýsý kadýn, altlarý yýlan olan, etraflarý köpeklerle çevrelenmiþ, diðeri karanlýkta gizlenmiþ 2 figür koruyorlardý.

Bu iki figür günah ve ölümdür.

Þeytan bu kadýnla yüzleþti ve geçilmesine izin verilmesini talep etti. Kadýn, þeytana ''kendilerini tanýyýp tanýmadýðýný'' sordu,''bizler senin çocuklarýnýz'' dedi.

Günah, þeytanýn aklýndan çýkmýþtý. Þeytan, günahý hamile býraktý ve günah, ölümü doðurdu.

Sonra ölüm, günahý tekrar hamile býraktý ve ondan, onu sürekli takip edip, iþkence eden bir köpek sürüsü doðdu.Ýþte bunlar þeytanýn çocuklarýydýlar, cehennemin kapýlarýný korumak ve açmak için gerekli anahtarlara sahiptiler.
    Þeytan; çocuklarýný, davasýna katýlmaya ikna edebileceðini fark etti. ''Tanrý'ya karþý intikam komplosunu'' açýkladýktan sonra, çocuklar plana ikna oldular ve günah, cehennemin kapýlarýný babasý þeytana açtý.
    Önünde sacede zifiri karanlýk vardý ama þeytanda korkunun zerresi bile yoktu, zifiri karanlýða doðru uçuverdi. Tamamen kör bir þekilde uçuyordu. Sonrasýnda fýrtýnaya yakalanan þeytan, bir buluta düþtü. Gürültüye doðru ilerledi ve bu karanlýk uçurumun hükümdarlarý Kaos ve Gece'nin huzuruna vardý.
    Þeytan, kötü bir niyet taþýmadýðýný söyledi. Sadece yeni dünyayý bulmak, kötülükle bozmak için yardým istediðini açýkladý. Þeytan, þayet yeni dünyayý ele geçirip, kötülükle bozabilirse, Kaos'un da bu ortamda özgürce hüküm sürebileceðini söyledi.
    Bu açýklamalar; Kaos ve Gece'yi, þeytanýn davasýna katýlmaya ikna etti. Kaos, yeni dünyanýn yaratýldýðý yeri iþaret etti. Ve þeytan, bu yeni yaratýlan dünyanýn, Tanrý tarafýndan insanlýk için yaratýlan, kýyametle ilgili dünya olduðunu hemen anladý.
    Günah ve Ölüm'de þeytanýn arkasýndan ilerlemiþlerdi, böylece cehennem ile yeni dünya arasýnda bir köprü oluþturulmuþ oldu. Böylece cehennemin demonlarý da cehennemden çýktýlar, cehennem ve yeni dünya arasýnda kolayca seyahet etmeye baþladýlar.
    Tanrý herþeyi izlemekteydi, þeytanýn dünyaya ulaþmasýnýn, insanýn düþüþüne yol açacaðýný görüyordu. Tanrý'nýn insana verdiði özgür irade, bu bozulma ve çöküþe yol açacaktý.
    Bu sýrada þeytan dünyayý bulmuþtu. Ýndiðinde, dünyayý cennetle baðlayan büyük bir kapý ve bir merdiven gördü. Þeytan, Tanrýnýn yarattýklarýnýn ihtiþamýný ve mükemmelliðini görünce, büyük bir kýskançlýk hissetti. Þeytan, yüksek bir tepeye doðru çekildi, tepenin üstünde baþmeleklerden Azrail duruyordu. Þeytan hemen bir kelabun formunu alýverdi ve Azrail'e yaklaþtý. Azrail'e ''yeni dünyayý çok merak ettiði için cennetten indiðini'' söyledi. Azrail, þeytanýn form deðiþtirdiðini farkedemedi, diðer taraftan da bir kelabunun, yeni dünyayý merak edip, cennetten inmesine çok sevindi ve ona yeni dünya hakkýnda bilgiler verdi.
    Þeytan, kelabun formunda teþekkür edip, Azrail'in yanýndan ayrýldý ve Nefret Daðý'na indi. Tamamen sakinleþip, yapacaklarýný planlamaya baþladý. Bu sýrada, cennette melekkenki masumiyetini hatýrladý, acaba tövbe etse yeniden cennete dönebilir miydi? Kendi içinde bir içsel mücadeleye girdi, yüzü þekilden þekile giriyor, korkunç görünüyordu. Ama Azrail þüphelenmiþ, takip etmiþti, kelabunun yüzünün aldýðý þekilleri görünce iyice þüphelendi. Çünkü; kelabunlar, sevimli ve neþeli varlýklardý.
    Þeytan, içindeki vicdan muhasebesine devam ediyordu, sonunda tövbe edip, cennete dönse bile artýk eski mertebesinde olamayacaðýný, artýk tövbe için de geç kaldýðýna karar verdi. Öyle ise cennetteki insaný dünyaya düþürüp, dünyayý kötülükle bozarak ele geçirip, kötülüklerine devam etmeliydi.
    Azrail cennete gidip, Cebrail'i buldu. ''Cehenneme atýlan, isyankar meleklerden birinin, cehennemden çýkýp, yeni dünyayý bulmuþ olabileceðini'' söyledi. Birlikte bu sahtekarý bulmaya yemin ettiler. Gece olurken, tüm melekler dünyaya indiler ve þeytaný aramaya baþladýlar. Þeytan sürekli form deðiþtiriyordu, melekler, bir kuþtan bir kurbaðaya dönüþürken, þeytaný yakaladýlar. Derhal Baþmelek Cebrail'in huzuruna götürdüler.
    Cebrail þeytaný tanýmýþtý. Dedi ki: ''Sen burlarda ne dolaþýp durupdurun lem þerafsiz?''
    Þeytan dedi ki, ''yahu kardeþim, sen benim nerede dolaþacaðýma niye karýþýyon? Kötü bir þey yapmadým, kötü bir niyetim yok.''
    Cebrail dedi ki: Seninle hiç uðraþamam, itiraf et burada ne iþin var, yoksa seni cehenneme atarým.''
    Cebrail ''cehenneme atarým'' deyince, þeytan öyle kýzdý ki, neredeyse Cebrail'e kafa, yumruk, depik girecekti. Ýþte o sýrada bir terazi ortaya çýktý. Meleklerde fiziksel mücadele yoktur, anlaþmazlýk durumlarýnda teraziye çýkarlar, haklý olan aðýr basar. Fakat þeytan, Cebrail'le teraziye çýkarsa aðýr basmasýnýn mümkün olmadýðýný biliyordu, bu sebeple oradan yeniden form deðiþtirerek kaçtý.

3. Aþaðýdaki þarkýyý çalýp, duruyordum. Malum oluyor iþte...

4. Aþaðýdakini unutmayýnýz, kendileri kaþýndýlar. Baþlarýna gelecek budur...

5. Amerikalý eski bir ABD Deniz Piyade Kolordusu istihbarat subayý ve Eski Birleþmiþ Milletler (BM) silah müfettiþi Scott Ritter:

“Ýranlý olsaydým, Ýsrail'in tuz arýtma tesislerini hemen þimdi ortadan kaldýrýrdým. Hemen þimdi. Ýsrail'i hemen bitirirdim. Sadece bitirirdim. Sadece kaldýrýrdým. Bitirirdim. Ýsrail'i yeniden yapýlandýrýrdým. Ýsrail'in varlýðýna son verilmesi gerekiyor. Kelimenin tam anlamýyla gezegenin kanseri.”

6. https://nerinaazad2.com/tr/netanyahu...izlari-hedefte

Netanyahu, Ýran’ýn füze saldýrýlarýnýn ardýndan liderler ve Devrim Muhafýzlarý’ný hedef alacaklarýný açýkladý.
    Devrim Muhafýzlarý konusunda, Þeytanyahu'yu destekliyorum. Devrim Muhafýzlarý'nýn da yok olmasý gerekiyor. Ýran'da sadece Ýran Ordusu olacak.

7. Disclose.tv
    @disclosetv
    ·
    19 Mar
    NOW - Netanyahu: "Jesus Christ has no advantage over Genghis Khan. Because if you are strong enough, ruthless enough, powerful enough, evil will overcome good."

DeepL ile çevir
    ÞÝMDÝ - Netanyahu: "Ýsa Mesih'in Cengiz Han'a karþý hiçbir üstünlüðü yoktur. Çünkü yeterince güçlü, yeterince acýmasýz ve yeterince kudretli olursanýz, kötülük iyiliðin üstesinden gelir."
    emre alkin
    @emrealkin1969
    ·
    9s
    Sen kimsin Cengiz Han kim ? Senden ancak ve ancak sapýk bir seri katil olur.. Kötülüðün ta kendisi sensin..
    Hüseyin Hatemi
    @Elifhevav
    ·
    3s
    Cengiz han ile sultan Abdulhamid han yný kefeye konamaz cengiz han ýn türklükle iliþkisi de yoktur
    Çetin Sümer
    @etinSmer5
    ·
    1 sa
    Cengiz Han'ýn Türklükle iliþkisini býrakýn Türkler düþünsün. Size ne oluyor yahu!
    Hüseyin Hatemi
    @Elifhevav
    Dangalakýn a'lâ cinsinden misin?benim türk olmadýðýma ne hakla karar veriyorsun?
    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

8. [QUOTE=ayvagobeknuri;7178391]https://nerinaazad2.com/tr/netanyahu...izlari-hedefte

Devrim Muhafýzlarý konusunda, Þeytanyahu'yu destekliyorum. Devrim Muhafýzlarý'nýn da yok olmasý gerekiyor. Ýran'da sadece Ýran Ordusu olacak

ayvagobeknuri Bey Abi, Altýn , petrol-doðalgaz fiyatý arttýðý için enflasyon, dolayýsýyla faizler yükselecek beklentisiyle düþmüþ deniliyor. Enflasyon arttýðýnda bütün menkul kýymetler artacaðýndan Altýnda sert hareket eder . Görebilebileyun mu Usta?

Geliri azalan Ortadoðu ülkeleri, likidite arayýþý ile altýn satýyor.

Polonya MB, savunma için altýn satmayý önermiþ.
    Ülke olarak biz ne yapmalýyýz. Altýnlarý satmayalým beUsta?

Sayfa 2643/2646 ÝlkÝlk ... 1643214325432593263326412642264326442645 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •