Sayfa 946/1024 İlkİlk ... 446846896936944945946947948956996 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,561 - 7,568 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    en kötüsü ne biliyormusun bu banka bağımsız değil, birisi höt dedimi o ne isterse onu yapıyor. bugün faiz %5 olacak dese murat karşı koyabilir mi? tabiiki koyamaz onuda oraya koltuk doldursun diye koydular. işte bunu yabancıda görüyor o yüzden notlar çöp oldu.
    Dünyadaki tüm merkez bankaları için bence aynı durum geçerli, ancak ülkemizde tcmb yöneticileri politikacılara teknik olarak neyin doğru olduğunu cesur ve kararlı bir şekilde anlatamıyorlar. Politikacı çok ısrarcıysa kendisine bunun doğru olmadığı anlatılmalı ve yine de kabul görmüyorsa istifa müessesesi çalıştırılmalıdır.

Politikacı kararında ısrar da edebilir. Bu onun aldığı oy ile elde ettiği demokratik hakkıdır. Politikacıların bu bağlamda deneme yanılma ve hata yapma lüksleri vardır diyebiliriz.Zira milli irade doğru ya da yanlış onlara bu gücü verir. Ancak teknokratların böyle lüksleri yoktur.

O nedenle ben bu denli politik baskıya rağmen koltuklarını kaybetmemek için politikacılar ile cesurca tartışmaktan çekinen teknokratları sorumlu buluyorum. Bu tutumlarının politikacıları da uzun vadede yanıltabileceğini düşünüyorum.

Burada powerpc ile ayrıştığımız nokta ben diyorum ki politikacı zaten genişlemeci politikalar için her bulduğu fırsatta her yolu deneyecektir. Ama teknokratlar sistemin sigortasıdır. Teknokrat doğru bildiğini hürce savunmalı ve gerekiyorsa istifa edebilmelidir.

Politikacınların tcmb başkanını atama yetkileri var. Sizce neden her seferinde %100 kendi istedikleri gibi genişlemeci bir kadro kurmuyorlar. Kurmuyorlar zira onlarda belirli dengelerin gözetilmesinin ve sigorta mekanizmalarının önemini biliyorlar.

Yoksa bu iş ufak bir kanun değişikliğine bakar tcmb başbakanlığa bağlanır ve özerkliği sona erdirilir. Bunu yapmıyorlarsa bu hassas dengenin onlar da farkında demektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dünyadaki tüm merkez bankaları için bence aynı durum geçerli, ancak ülkemizde tcmb yöneticileri politikacılara teknik olarak neyin doğru olduğunu cesur ve kararlı bir şekilde anlatamıyorlar. Politikacı çok ısrarcıysa kendisine bunun doğru olmadığı anlatılmalı ve yine de kabul görmüyorsa istifa müessesesi çalıştırılmalıdır.

Politikacı kararında ısrar da edebilir. Bu onun aldığı oy ile elde ettiği demokratik hakkıdır. Politikacıların bu bağlamda deneme yanılma ve hata yapma lüksleri vardır diyebiliriz.Zira milli irade doğru ya da yanlış onlara bu gücü verir. Ancak teknokratların böyle lüksleri yoktur.

O nedenle ben bu denli politik baskıya rağmen koltuklarını kaybetmemek için politikacılar ile cesurca tartışmaktan çekinen teknokratları sorumlu buluyorum. Bu tutumlarının politikacıları da uzun vadede yanıltabileceğini düşünüyorum.

Burada powerpc ile ayrıştığımız nokta ben diyorum ki politikacı zaten genişlemeci politikalar için her bulduğu fırsatta her yolu deneyecektir. Ama teknokratlar sistemin sigortasıdır. Teknokrat doğru bildiğini hürce savunmalı ve gerekiyorsa istifa edebilmelidir.

Politikacınların tcmb başkanını atama yetkileri var. Sizce neden her seferinde %100 kendi istedikleri gibi genişlemeci bir kadro kurmuyorlar. Kurmuyorlar zira onlarda belirli dengelerin gözetilmesinin ve sigorta mekanizmalarının önemini biliyorlar.

Yoksa bu iş ufak bir kanun değişikliğine bakar tcmb başbakanlığa bağlanır ve özerkliği sona erdirilir. Bunu yapmıyorlarsa bu hassas dengenin onlar da farkında demektir.
    +1

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. tcmb başkanının sunumundan anladığım kadarıyla,
    biraz siyasi baskının kalktığını,
    bundan dolayı enflasyonda halen katılık sürmekte, henüz belini bükemedik dediğini,
    gerekirse ek sıkılaştırmanın yapılabileceği bilgisiyle, yakın zamanda faizleri düşürmeyeceğini,
    bunun da mevcut faiz oranları ile devam, hatta dönem sonlarında (eylül) tekrardan 15lerin telaffüz edilebileceği,
    böylece faiz enstrümanı kullanıldıkça dolarda artışın sınırlı olacağı,
    powerpc nin alternatif maliyetinin gün geçtikçe artacağını )) kızma hocam,
    dolar borcu olan benim gibilerin bu seviyelerden ve 3,50 nin altına sarktığı her seviyeden alım yapmasının yerinde olacağı,

çıkarımları yaptım. ITO istanbul enflasyonunu açıkladı. yine de yüksek, genelde eksi çıkardı yaz aylarında. tcmb bile enflasyon beklentisini yukarı yönlü revize etmiş. bize yine hüsran, yine bim yolları.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Paylaşılan mevduat faizi oranları için excel hazırladım. Aşağıda linki bulunmaktadır. Takip etme açısından yararlı olur.

DOSYA

https://www.dosyaupload.com/967o
    Son düzenleme : Trade Shark; 01-08-2017 saat: 15:40.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Bu enflasyon duduya hiç dokunmuyor.nasilsa kurutulmuş ahtapot yiyor.fiyati hep aynı .50 Euro😋

6.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    odeadan 150 k arkadasa 32 lik 14.10 dan bagladık adam sevine sevine gitti daha bu dedim 1 puan dusmus hali olsun ben is bankta 10.50 den baglıyordum diyor ben boyle bankalar oldugunu bilmiyordum diyor bre cahil muhendis hicmi sagına soluna bakmıyon
    bence bu tür insanları uyandırmamak gerek, bunlar sayesinde biz 0.5 de olsa fazla oran alabiliyoruz. Aksi durumda emekliler , bu tip genç olupta kafası basmayan tipler olmasa, bizim de faiz oranı düşer.
    Olabildiğince çok yakın akrabam değilse ses çıkarmıyorum ben faiz muhabbetlerinde.

7.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    tcmb başkanının sunumundan anladığım kadarıyla,
    biraz siyasi baskının kalktığını,
    bundan dolayı enflasyonda halen katılık sürmekte, henüz belini bükemedik dediğini,
    gerekirse ek sıkılaştırmanın yapılabileceği bilgisiyle, yakın zamanda faizleri düşürmeyeceğini,
    bunun da mevcut faiz oranları ile devam, hatta dönem sonlarında (eylül) tekrardan 15lerin telaffüz edilebileceği,
    böylece faiz enstrümanı kullanıldıkça dolarda artışın sınırlı olacağı,
    powerpc nin alternatif maliyetinin gün geçtikçe artacağını )) kızma hocam,
    dolar borcu olan benim gibilerin bu seviyelerden ve 3,50 nin altına sarktığı her seviyeden alım yapmasının yerinde olacağı,

çıkarımları yaptım. ITO istanbul enflasyonunu açıkladı. yine de yüksek, genelde eksi çıkardı yaz aylarında. tcmb bile enflasyon beklentisini yukarı yönlü revize etmiş. bize yine hüsran, yine bim yolları.
    yahu bizimde bir bildiğimiz var,yannız şimdi yalan olmasın bende TL faizi ile uyurken geçen sene bu zamanlar dolarcılara aynısını söylemiştim. işte laf geliyor sahibine dönüyor. vakti gelince buraya dalga geçmeye gelmeyeceğim,nasihat vermeye geleceğim.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yahu bizimde bir bildiğimiz var,yannız şimdi yalan olmasın bende TL faizi ile uyurken geçen sene bu zamanlar dolarcılara aynısını söylemiştim. işte laf geliyor sahibine dönüyor. vakti gelince buraya dalga geçmeye gelmeyeceğim,nasihat vermeye geleceğim.
    Hocam senin için bir topic açmışlardı sanırım

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 946/1024 İlkİlk ... 446846896936944945946947948956996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •