Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 317/1014 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Umarım şu arkadaşın yazdığı saçma sapan şeyleri ciddiye alan olmuyordur. Daha geçen gün TRde hormunsuz meyve sebze kalmamış diyordu, şimdi ise ABDde gerçek meyve sebze et yok diyor. Birincisi, gidip Walmart'tan et alacağına 3 kuruş paraya kıyıp The Whole Foods yada baska bir gurme marketten dünyanın en taze, en doğal ve en kaliteli meyve/sebze/et ürünlerini alabilirsin. Sağlık konusunda ise insanlar sağlıklı olduklarına gore uzun yaşayabiliyorlar, bu sevinilecek birşey olsa gerek - Türkiye'de coğunluk hava kalitesi/sağlık hizmetleri/ulaşım gibi sorunlardan sonra 40 yaşından sonra pert oluyor. ABDde 75 yaşında günde 10 mil koşan adamlar tanıyorum. Kadınlar konusunda söylediklerinle ilgili ise allah yengenin yardımcısı olsun, 40 yaşından sonra azanı ne yapmak lazım bilmiyorum ama Tinder diye bir uygulama var, onu yükleyebilirsin

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Umarım şu arkadaşın yazdığı saçma sapan şeyleri ciddiye alan olmuyordur. Daha geçen gün TRde hormunsuz meyve sebze kalmamış diyordu, şimdi ise ABDde gerçek meyve sebze et yok diyor. Birincisi, gidip Walmart'tan et alacağına 3 kuruş paraya kıyıp The Whole Foods yada baska bir gurme marketten dünyanın en taze, en doğal ve en kaliteli meyve/sebze/et ürünlerini alabilirsin. Sağlık konusunda ise insanlar sağlıklı olduklarına gore uzun yaşayabiliyorlar, bu sevinilecek birşey olsa gerek - Türkiye'de coğunluk hava kalitesi/sağlık hizmetleri/ulaşım gibi sorunlardan sonra 40 yaşından sonra pert oluyor. ABDde 75 yaşında günde 10 mil koşan adamlar tanıyorum. Kadınlar konusunda söylediklerinle ilgili ise allah yengenin yardımcısı olsun, 40 yaşından sonra azanı ne yapmak lazım bilmiyorum ama Tinder diye bir uygulama var, onu yükleyebilirsin
    wholefoods cok pahali o yuzden amerikalilar oraya whole paycheck der

zenginler gider oraya hos bende gidiyorum ama Turklerin cogu gitmiyor

Ayrica organik demek lezzeti ve kalitesi TR ile ayni olacak demek degil.

Saglikli olmak ile uzun yasamak farkli konseptler. Bunu anlaman gerekiyor artik. Iki unsurun birbiriyle alakasi yok. Kaliteli yasamadiktan sonra uzun yasamanin hicbir anlami yok. O yuzden bati dunyasi otenazi diye bir sistem getirdi ki amerikada cok konusuluyor, Cunku bu yaslilar 90 yasina gelmis ilaclarla ayakta olmuyor ama aci icinde kivraniyor.

Kadinlar konusu ise burada yazmak istemem ama soyle bir hikaye anlatayim siz anlayin

Yeni evimi aldigimda apartman dairesinden cikmak zorunda kaldim kontrati kiramadik sirket izin vermedi bende baskasina kiraladimki 6 ay bos kalmasin bana o kiralar zarar yazmasin

Git Turk bir genc kiz bulduk staj icin gelmis sehire. Turkiye de sokakta bu kizi gorsen kapici kizi zannedersin yani Turkiye standartlarinda kezban sumsuk falan denen cinsten ama aile zenginmis torpil falan bir staj yeri ayarlamislar

Hic abartmiyorum kiz eve tasindi ilk gece daha ilk gece kizi gym salonunda taciz etmisler. Cunku amerika erkekler ulkesi hayatlarinda ilk defa beyaz tenli 22 yasinda kiz gorunce delleniyorlar. Amerika cok yasli bir ulke genc burada goremezsiniz

Kiz evden kacti gittim otelde buldum TR de annesini arayinca soyledi anahtari aldim sonra tekrar baska kiraci buldum falan filan

akliniz varsa amerikadan uzak durun. Amerikayi seven turkler Turkiyenin zavallilari. Ancak bir zavalli Amerikayi sevebilir

Turkleri en cok starbucksta araplarla gorursunuz ha bir de bit pazarinda. Benzin istasyonlarinda lokantlarin arkasindaki mutfakta ingilizce ogretilen okullarda araba acentalarinda araba satarken bir de uber yaparken. %99 u bu islerde calisir. %1 ise profesyoneldir ama TR deki gazetelerde hep bu %1 den bahsedilir. Yukaridaki gibi TR den turist olarak gelenlerin laflarina kanmayin. Turist olarak gelmek baska yasamak baska.

Bazen havalimaninda benim gibi Istanbuldan amerikaya gelenlerle karsilasiyorum hep muhabbeti baslatirim ogrenmeye calisirim kimmis neymis. %99 pacoz tipler. Ne kadar akli basinda adam var ne kadar egitimli gelir seviyesi duzgun adam var sordunmu aynen soyle cevap veriyor "abi delirdinmi Amerikaya tasinmakmi? Turkiye cennet be yeterki paran olsun"

Isi bilen biliyor. Yakinda bende geliyorum zaten. Su nakit akisini bir ayarlayim geliyorum. Ama hayatimin 24 yili cope gitti ona uzuluyorum ben bu hatayi yapacak adam degildim ya neyse

3. Uber denilince, 2 yıl önce kullandığıma göre artık daha rekabetçi hale geldi istanbul da

2015 de kullandığımda uber taksimetre açılış 8tl
    Km başı 2,50tl
    Dakika başı 0,35tl idi

Şimdi ise uber taksimetre açılış 4tl
    Km başı 2,20tl
    Dakika başı 0,20 tl

Normal taksiyle aradındaki fark epey kapandı
    T plaka araç
    Taksi açılış 3,45tl
    Km başı 2,10
    Dakika başı 0,34

En büyük avantajı vito-transporter gibi araçlar oldugundan 5-7 kişi için 2 taksiden avantajlı.

Fiyatlarını bi %10-20 daha kırsalar Tplaka fiyatlarının ne olacağını merak etmekteyim

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Uber denilince, 2 yıl önce kullandığıma göre artık daha rekabetçi hale geldi istanbul da

2015 de kullandığımda uber taksimetre açılış 8tl
    Km başı 2,50tl
    Dakika başı 0,35tl idi

Şimdi ise uber taksimetre açılış 4tl
    Km başı 2,20tl
    Dakika başı 0,20 tl

Normal taksiyle aradındaki fark epey kapandı
    T plaka araç
    Taksi açılış 3,45tl
    Km başı 2,10
    Dakika başı 0,34

En büyük avantajı vito-transporter gibi araçlar oldugundan 5-7 kişi için 2 taksiden avantajlı.

Fiyatlarını bi %10-20 daha kırsalar Tplaka fiyatlarının ne olacağını merak etmekteyim

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Oguz

Uber 2016 Araliginda yasaklandi TR de

buyrun link

http://www.webtekno.com/uber-turkiye...di-h23385.html

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Oguz

Uber 2016 Araliginda yasaklandi TR de

buyrun link

http://www.webtekno.com/uber-turkiye...di-h23385.html
    Bilgim yok, denk gelmedim cezaya da.

yakalaması kolay o halde;) şuan kozyatağında olduğumu varsayalım 4 adet çevremde var.

Taksim meydanına 66tl demekte
    Taksi ile 68tl
    başabaş

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Bilgim yok, denk gelmedim cezaya da.

yakalaması kolay o halde;) şuan kozyatağında olduğumu varsayalım 4 adet çevremde var.

Taksim meydanına 66tl demekte
    Taksi ile 68tl
    başabaş

kozyataginda olsam taksiye ne okadar para vericem 5 TL ye hemde taksiden daha hizli metro var

ben anlamadim sendeki bu taksi sevgisini

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Ayni amerikada oldugu gibi emekliler koylere yada ufak sehirlere tasinacak cunku orada evler ucuz

ABD de emekliyi kalkipta Manhattan da yada San Fransisco nun ana caddelerinde gormezsin. Dagin basindaki ufak tefek kasabalarda yasarlar cunku emlak vergisi cok dusuktur. Bizde bakiyorsun Istanbulda bir suru emekli var sacma sapan isler
    Hocam 65 yaşından sonda köye kasabaya gidip çevre mi yapacak, aklına yatıyor mu? Ölse kapısını çalan olmaz!

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    kozyataginda olsam taksiye ne okadar para vericem 5 TL ye hemde taksiden daha hizli metro var

ben anlamadim sendeki bu taksi sevgisini
    5 tl ye nasıl gidiyorsun öğrenci akbiliyle mi .

3 adet Akbil basacaksın kozyatağı taksim arası minimum [emoji23][emoji23][emoji23]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 317/1014 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •