Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 331/1014 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    arkadaşım, elde edilen kira geliri üzerinden alınan vergiden bahseden yok

konu şu: bir mülkü kiraya veriyorsan, yıllık kira rakamı mülkün değerinin %5'inden az olamaz' diye bir ifade kullanmış british.. böyle bir şey var mı gerçekten diye öğrenmeye çalışıyoruz..
    Var. Özellikle ticari gayrimenkulde daha çok kontrol ediyorlar. Ben kendi mülkümü yine kendi firmama kiralamam gerekti. (kiralamadan kendi firman da olsa orada faaliyet gösteremiyormuş).
    Ben de tabii saf saf iyi şöyle 150TL/ay kira yazıvereyim dedim. Muhasebeci güldü. Bir sen mi uyanıksın bu memlekette dedi. Tapuda kayıtlı değerin %5 inin altında olamıyormuş.

Ama devlet yine de insaflı çıktı. Eğer firmanın sahibi sizseniz, kendi mülkünüzü kendi firmanıza kiralarken devlet %5 alt sınırdan sana biraz daha indirim yaparım diyor. Ama o indirim de biraz muallak. Kafası kızdı mı yine %5 te diretebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    yerli- yabancı dye bir şey yok, büyük para var, küçük para var.. borsaya büyük eller girdi, ciddi para soktular, ve endeks yükseldi.. büyük montanlı para zaten küçük hisseye giremez, mecburen çapı büyük olan 30-hisselerine girecek.. ve doğru yapmış olduğu şurdan belli- bankalar ve tupraş, petkm vs büyük şirketler kar patlaması açıklarken, ıvır zıvır şirketlerde bilançolar genelde zayıf..

finansal döngüde ilk hareket borsadan gelir.. borsa rallisini, dolar kurunun yatay-aşağı bir stabilite kazanması izler.. ve en son gayrimenkul talebi yükselmeye başlar.. şu an ilk aşamayı- borsa rallisini- idrak etmekteyiz..
    3.5 usd üstünde ralli ve coşkudan bahsedebiliriz. Şu an olan şey, tl devalüe oldu şirket bilançoları da bu devalüasyon oranında arttı çünkü herkes zaten dolarla iş yapıyor. Borsa bedava kaldı, düzeltme yaptı sadece.

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    yerli- yabancı dye bir şey yok, büyük para var, küçük para var.. borsaya büyük eller girdi, ciddi para soktular, ve endeks yükseldi.. büyük montanlı para zaten küçük hisseye giremez, mecburen çapı büyük olan 30-hisselerine girecek.. ve doğru yapmış olduğu şurdan belli- bankalar ve tupraş, petkm vs büyük şirketler kar patlaması açıklarken, ıvır zıvır şirketlerde bilançolar genelde zayıf..

finansal döngüde ilk hareket borsadan gelir.. borsa rallisini, dolar kurunun yatay-aşağı bir stabilite kazanması izler.. ve en son gayrimenkul talebi yükselmeye başlar.. şu an ilk aşamayı- borsa rallisini- idrak etmekteyiz..
    istanbul icin soyluyorum...Emlak rallisi 2003 baharinda basladi...araliksiz 2016 baharina kadar devam etti..2008 krizinde bile fiyatlar dusmedi....Bana gore Ralli artik bitmistir...bundan sonra TL bazinda yatay bir piyasa ve yer yer fiyat dususleri yasanacaktir...onumuzdeki 3-4 yil boyunca Enflasyon karsisinda ise konut fiyatlarinin geride kalacagini dusunuyorum....Bir yildan fazladir konut talebindeki canlilik ve istah dusus yasarken konut arzi artarak devam ediyor...fiyat dususlerinin bir nedenide bu raz-taleb dengesizligi olacaltir....

Ote yandan su anda yillik mevduat faiz gelirleri konut kira gelirinin en az iki katina cikmis durumda...Ben sahsen istabul konut sektorunde en erken 2020 yilindan evvel bir canlilik beklemiyorum....

Ancak Turkiyenin her yerinde konut piyasasi ayni degildir...kimi sehirlerde dusus yasarken kimi sehirlerdede piyasa hala canli...Mesela 6-7 yil boyunca konut piyasasinin durgun ve kotu getigi Van da su anda muttahitler insaat daha kaba halinde iken bile dairelerini emlakciya ugramadan tumunu satabiliyorlar.......

onumuzdeki 1-2 yil icinde Turkiye genelinde konut sektorunun
    yavasliyacagini ve eski guclu talebin olmayacagini Ancak 3.dunya ulkelerinden Turkiyeye yonelim konut talebinin devam edecegini tahmin ediyorum..

Bundan boyle Hukumetin istihdam icin insaat sektorune alternatif gelistirebilecegi en musait sektor madencilkktir...Turkiyede maden zengini bir ulke ve maden sahalarimiz altin ve gumus dahil adeta bakir sayilir.....Bir cok gelismis ulkede Madencilik sektoru GSMH in %5'in uzerinde...Bizde ise %1-1.5 arasi....Ancak madencilik sektorunde ARGE ve teknoljide cok geride kaldigimiz icin buyuk handikaplarimiz var..Genellikle madenlerimizi ham cevher olarak ihrac ediyoruz 10x kadarda ara mal yada nihai urun olarak ithal ediyoruz....Enerji bakani bu is uzerinde epey zamandir calisiyor...30 Eylulde reform mahiyetinde paket cikiyor...

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    iyide senin cocugun esin yokmu? herkesmi araba kullanacak?

ayrica ben kozyatagindan atiyorum istiklal caddesine 50 dakkada ve 5 TL vererek metroyla gidiyorum

Arabayla nasil yapacaksin bunu? Imkansiz... metro candir can. Dunyanin en pahali benzini ve arabasiyla uc kurusluk metroyu nasil karsilastirabiliyorsunuz ben anlamiyorum

daha trafigi isin icine katmadim arabanin masraflarini kopru gecis ucreti sonra metroda giderken kitap okuyabilirsin falan gibi

Metro arabaya yuzelli basar
    Çünkü o hasbi, hava yapması lazım illaki 😀

D5833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    3.5 usd üstünde ralli ve coşkudan bahsedebiliriz. Şu an olan şey, tl devalüe oldu şirket bilançoları da bu devalüasyon oranında arttı çünkü herkes zaten dolarla iş yapıyor. Borsa bedava kaldı, düzeltme yaptı sadece.

Bu yilki Borsanin yukselis tekniginin bir benzeri yok....Yavas yavas ama duzletmesiz yukseliyor ve muhtemelende nihai zirveye kadarda boyle gidecek......Kucuk yatirimci sasirmis durumda..Bir kismi eli bos mal almak icin borsanin duzeltmesini bekliyor, bir kismida vadelide short tercih edip para kaybexiyor.....Bir kismida girtlagina kadar dolarizasyon olmus durumda....Aylardir USDTR 3.5-3.55 arasi gidip geliyor..... Bu seviyeler bana gore dip seviyeler olmayacak...muhtemelen ilersinin direnc seviyeleri olacaktir..

6. Hay Allah ! google ı kullanmayı bi tek ben mi biliyorum ???

Madde 73
    Emsal Kira Bedeli Esası

(2361 sayılı Kanunun 50'nci maddesiyle değişen başlık)
    Madde 73 – (3239 sayılı Kanunun 56'ncı maddesiyle değişen fıkra) Kiraya verilen mal ve hakların kira bedelleri emsal kira bedelinden düşük olamaz. Bedelsiz olarak başkalarının intifaına bırakılan mal ve hakların emsal kira bedeli, bu mal ve hakların kirası sayılır. Bina ve arazide emsal kira bedeli, yetkili özel mercilerce veya mahkemelerce takdir veya tespit edilmiş kirası, bu suretle takdir veya tespit edilmiş kira mevcut değilse Vergi Usul Kanunu'na göre belirlenen vergi değerinin % 5'idir. Diğer mal ve haklarda emsal kira bedeli, bu mal ve haklarının maliyet bedelinin, bu bedel bilinmiyorsa, Vergi Usul Kanunu'nun servetlerin değerlendirilmesi hakkındaki hükümlerine göre belli edilen değerlerinin % 10'udur.

Aşağıda yazılı hallerde emsal kira bedeli esası uygulanmaz:

1. Boş kalan gayrimenkullerin muhafazaları maksadiyle bedelsiz olarak başkalarının ikametine bırakılması;

2. (3239 sayılı Kanunun 56'ncı maddesiyle değişen bent) Binaların mal sahiplerinin usul, füru veya kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi (Usul, füru ve kardeşlerden herbirinin ikametine birden fazla konut tahsis edilmiş ise bu konutların yalnız birisi hakkında emsal kira bedeli hesaplanmaz. Kardeşler evli ise eşlerden sadece biri için emsal kira bedeli hesaplanmaz.);

3. Mal sahibi ile birlikte akrabaların da aynı evde veya dairede ikamet etmesi.
    4. (3239 sayılı Kanunun 56'ncı maddesiyle eklenen bent) Genel bütçeye dahil daireler ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan kiralamalarda.

http://www.verginet.net/FrameChild.aspx?ID=680

Şükrü Kızılot

Kira geliri evin değerinin yüzde 5’inden az olamıyor

Kira geliri elde edenlerin;“Evi düşük bir kiraya, çok yakın bir arkadaşıma kiraladım” diyebilme şansları yok.

EMLAK VERGİSİ DEĞERİ ÖNEMLİ

http://www.koseyazisioku.com/hurriye...en-az-olamiyor
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Bu devlet kanun yapmayı bilmiyor .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bu yilki Borsanin yukselis tekniginin bir benzeri yok....Yavas yavas ama duzletmesiz yukseliyor ve muhtemelende nihai zirveye kadarda boyle gidecek......Kucuk yatirimci sasirmis durumda..Bir kismi eli bos mal almak icin borsanin duzeltmesini bekliyor, bir kismida vadelide short tercih edip para kaybexiyor.....Bir kismida girtlagina kadar dolarizasyon olmus durumda....Aylardir USDTR 3.5-3.55 arasi gidip geliyor..... Bu seviyeler bana gore dip seviyeler olmayacak...muhtemelen ilersinin direnc seviyeleri olacaktir..
    Teknik meknik gibi şeylere hiç bakmıyorum. 3 - 5 yıllık kira bedeline satılan bir ev görseniz ne yaparsınız? Borsada da olan bu. Bir de yurt dışı hakikaten iyi iken biz bedava kalmıştık siyasi risk olarak değerlendiriyorum. Bu gün 5 usd olması gereken bir borsa var, yurt dışı bozarsa elbette çok aşağı gelebilir ama mevcut durumda hala ucuz.

Sayfa 331/1014 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •