Sayfa 26/394 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon
Arama sonucu : 3151 madde; 201 - 208 arası.

Konu: AYEN - Ayen Enerji

1. şuradan şu kadar aldım , sattımı paylaşmayı doğru bulmam. Alırkende satarkende kademeli işlem yapmak bence en doğru olanı eldekini birden almak yada satmak ancak tahta yapıcının işine yarar.Özelikle sığ tahtalarda pasife emir yazmak elini açık etmeye yarar tahta yapıcının paşa gönlüne kalır ve hissenin hareketine engel olur. Bana gelince pasife emir yazmam istediğim fiyata gelince dilediğim kadar aktif alır yada satarım. Kişisel düşüncem ve yatırım stratejimdir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.

2. Son dakika çizen arkadaş bu işin raconu tavana kadar çizmektir. Bak bir gün yap sende keyif alacaksın. Biz sonrasında gene burada olacağız
    Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Katolik nikahı gibi yani

4.  Alıntı Originally Posted by Entrika Yazıyı Oku
    Katolik nikahı gibi yani

AYNEN ÖYLE. Sizin benim gibi bu hissede kalan çok az yatırımcı kalmıştır. İlginç olan hala baskılayarak onlarıda alabileceğini sanıyor herhalde. Değil 5 tl , 10 tl olsa bile benden alamaz. Aslında bu fiyatlardan dahada almayı düşünüyorum fakat bilanço açıklandığındığında (tahminen - 40 civarı zarar ) daha aşağı basacak olurlarsa o zamana hazırlıklı olmak gerekir diye kendimi engelliyorum. Kişisel düşüncedir, yanlışda olabilir. Asla yatırım taviyesi değildir.

5. Bu hisse gecmiste soyledigim gibi 2017 yili itibariyle yatirim surecini bitirmis olacak arnavutluk santralinin tamami ekim yada kasim gibi devreye alinacaktir. Satislarinin yekdem e usd olmasi arnavutluk santrali uretiminin euro ile satilacagini dusunursek uzun vadeli borclarini hedge etmis ihracat firmasi gibi calisan bir sirket halini alacak. Esas faaliyet karinin iyi olmasi 2017 yilini hasarsiz kapatmasi 2018 yili ayen yili olur diyelim insallah.[emoji5] herkese bol kazanclar asla ytd.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : mertas73; 10-08-2017 saat: 00:35.

6. Karahasan kardesimde uzun zamandir bu hisede yatirim yapmis ve ongorulerini ve bildiklerini herzaman paylasmisir. Burada kimler geldi kimler gecti hepside satip gittiler.[emoji1] ayen e yatirim yapan formda kimse yok gibi uzun zamandir yazan yok. Benim tahminimde 6 aylik bilanco 40 gibi zarar olur. Buradaki gercek durum esas faaliyet karidir. Kur zarari fiziken cepten cikan zarar degildir. Birde yaklasik 300 milyon euro borc vardir bu borcun 100 milyon eurosu turkiye yatirimlari 200 milyon euro da arnavutluk devam eden insaat icin alinan kredidir.Arnavutluk para birimi Lek euroya karsi deger kazanmaktadir. Birde insaat sureci bitmedigi icin kur zarari insaat maliyetine girmektedir. Bilanco okurken bunlarada dikkat etmek gerekmektedir. En onemlisi kur artarken sirketin yaptigi yatirimlar euro ile olmaktadir. 2000 yilinda ayen halka arz oldugundaki euro ile ayni fiyattadir. Euro bazinda degeri gecen 17 yil ayni kalmistir. Borclar odendikce suan ki gibi sirket degeri 800 trilyon mu olacaktir? Suan ayeni kurmaya kalksak kac tl eder sizce.... 2- 3 yil once euro 2 lerde degilmiydi? Suan 4.20 ye yaklasmis euro var karsimizda....Herkese bol kazanclar asla ytd.

7.  Alıntı Originally Posted by mertas73 Yazıyı Oku
    Karahasan kardesimde uzun zamandir bu hisede yatirim yapmis ve ongorulerini ve bildiklerini herzaman paylasmisir. Burada kimler geldi kimler gecti hepside satip gittiler.[emoji1] ayen e yatirim yapan formda kimse yok gibi uzun zamandir yazan yok. Benim tahminimde 6 aylik bilanco 40 gibi zarar olur. Buradaki gercek durum esas faaliyet karidir. Kur zarari fiziken cepten cikan zarar degildir. Birde yaklasik 300 milyon euro borc vardir bu borcun 100 milyon eurosu turkiye yatirimlari 200 milyon euro da arnavutluk devam eden insaat icin alinan kredidir.Arnavutluk para birimi Lek euroya karsi deger kazanmaktadir. Birde insaat sureci bitmedigi icin kur zarari insaat maliyetine girmektedir. Bilanco okurken bunlarada dikkat etmek gerekmektedir. En onemlisi kur artarken sirketin yaptigi yatirimlar euro ile olmaktadir. 2000 yilinda ayen halka arz oldugundaki euro ile ayni fiyattadir. Euro bazinda degeri gecen 17 yil ayni kalmistir. Borclar odendikce suan ki gibi sirket degeri 800 trilyon mu olacaktir? Suan ayeni kurmaya kalksak kac tl eder sizce.... 2- 3 yil once euro 2 lerde degilmiydi? Suan 4.20 ye yaklasmis euro var karsimizda....Herkese bol kazanclar asla ytd.

Sayın mertaş 73 teşekkür ederim. Sizi tekrar burada görmek beni ziyadesiyle sevindirdi. Kardeş aynen belirttiğiniz gibi aslolan esas faliyet karıdır. Bilançolar dikkatli incelenmediğinde özellikle amatör yatırımcıların yanılmasına neden olabiliyor. Bu konular sizin uzmanlık alanınız haddim değil ama bilançodaki borçların (10 - 15 yıl vadeli) tamamı sanki bugün ödenecekmiş gibi hesaba alınırken bir gün sonra yada 49 yıl boyunca üretip satacağı gelirler o bilançoda dikkate alınmıyor.Bir başka husus şirket 5 sene önce 40 milyon euro ya res kurmuş 100 tirilyon bugünki 40 milyon euro karşılığı 160 tirilyon ama bilançoda özsermayede 5 sene önceki rakamlarla duruyor. yenıden değerleme yapılmıyor. vs.vs. Kişisel düşüncedir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.

8. Uzunca bir süredir yapılan en güzel ve umut dolu yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kesinlikle her satırına katıldığımi belirtmek isterim. Yapılan tüm yatırımlar hesap kitap üzerine yapıldığından mutlaka geri dönüşleri olacaktır. O zaman kesinlikle değeri bu günden oldukça farklı olacaktır. Sabır bu işin kaymağini oluşturacaktır. Oldukça yüksek sayılabilecek bir değeri hedefliyerek hisselerimi bloke ediyorum. Burada artik herhangi bir paylasimda bulunmayacagim. Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Sayfa 26/394 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •