Sayfa 28/95 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon
Arama sonucu : 753 madde; 217 - 224 arası.

Konu: (kod rakamlar)==>izmir'in dağlarında çiçekler açar..

1. Son 3 aylık enflasyon, bana verdikleri (emekliyi kastettim) yıllık zammı sildi süpürdü...An itibariyle cepten yiyoruzz...Bu durumu biraz analiz edeyim diyorum ama o hal engel oluyor...Şu referandum bi biteydi hayırlısıyla önümüzü arkamızı göreydik...Bi de Münbiç tabiki...Hem Rusya hem ABD hem de biz ne var ne yok gönderiyoruz oraya...Hayırlara vesile olsun diyecem de gönderilenlerin hepsi silah mühimmat...Bu coğrafyada kafayı yemeden 1 gün bile yaşamak başarıdır...Ahanda analizin kralı...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

2.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Son 3 aylık enflasyon, bana verdikleri (emekliyi kastettim) yıllık zammı sildi süpürdü...An itibariyle cepten yiyoruzz...
    Hani enflasyon gerçekte bu kadar yüksek değildi, faizi artırabilmek için özellikle yüksekmiş gibi rakamlar açıklanıyordu?

Biz istanbulda bunu arkada 3 aydır zonklayarak hissediyoruz, Ankara'ya yeni gelmiş enflasyon

3.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku

Geçen hafta; CDS, kur, faiz, enflasyon kısacası ne varsa arttı...KOD rakamın SAT vermesi dahil, temel makro rakamların kötü gidişat sergilediği bir haftada, uzun vadeli kanalın üst kısmını kırdı endeks...Ki, bu kanal 2013'den bu yana olmadık gelişmelere bile direnç göstermişti...Sistem tekrar YÖN YUKARI derse, ciddi bir ralli başlamış demektir kanaatimce...YÖN AŞAĞI sinyallerinde bazı ufak tefek sapmaları var sistemin ama YÖN YUKARI deyip kaybettirdiği hiç olmamış...

enflasyon;

TÜFE;%10.13

ÜFE ;%15.36

İŞSİZLİK;%12.5

BİLİMSEL TANIMLAMASI;

görüldüğü üzere;

**EKONOMİK BÜYÜME İÇİN GAZA BASILSA,ENFLASYON DAHA DA AZACAK...

**ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN EKONOMİ SOĞUTULMAYA DEVAM EDİLSE,EKONOMİK KÜÇÜLMENİN ORANI ÇOK YÜKSELECEK...ekonomik durgunluğun boyutlar dip yapacak..işsizlik çığ gibi büyüyecek..

iyi ki ekonomiyi yönetenlerden biri değilim...bu kısır döngüyü nasıl kıracaklar bilmiyorum...

hal böyle iken borsa neden düşmüyor...?

işte bu sorunun cevabı çok net verilmeli...aksi halde o neden ortadan kalktığında, ortaya çıkacak şelalenin altından kimse çıkamaz...

bana göre neden çok basit...borsa VİTRİNDİR....

içerde ne olursa olsun,vitrini güzel göstermek için fazla bir masrafa gerek yoktur..

böylesine ekonomik veriler ile böylesine güzel bir taktik uygulayan yöneticileri içtenlikle kutluyorum...dilerim en kısa sürede düze çıkarırlar ekonomik durumu...

4. Benim korkum ne biliyon mu komutan...Şimdi bunlar bu veri algısıyla milletten malı topluyorlarya...(Kaynak... Son 1,5 ayda 6 milyar dolar girmiş Hisse Senedine...)

Biz gidişat kötü , kolla mötü derken bi bakmışın endekis 120 bin...Sonra şak enflasyon % 6, faiz % 8, CDS 180 oluvermiş...Nasıl olmuş felan derkene hooop mal kucağımızda... Valla batsın bu dünya, resmen zulüm yahu...

Medya denildiğinde kullanılan bir tabir var; “nükleer bombadan daha tehlikeli bir silah”
    Çok objektif değil ama yine de okunabilir...Biraz uzun baştan söyleyim....Link....
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku

Biz gidişat kötü , kolla mötü derken bi bakmışın endekis 120 bin..
    90 binleri kırarsak ve banka karları da iyi Gittiği için bu ay olmazsa Nisan'da kırabiliriz, teknik hedef 1 yıl vadede zaten 90-60-90'dan 120 olur.

Sonra da kriz olur zaten, dolar 5 liraya gider, işsizlikten intiharlar filan başlar.

Garantinin kar rekorundan sonra kendi tarihinin temettü rekoru gelir demiştim, yaklaşık 30 kuruş Brüt verecek, İspanyollar artık her yıl isterler böyle temettü

6. bence ikinizde yanılıyorsunuz...boru değil...SHUMPFLASYON durumu yaşıyor ekonomi...

duyan var mı bu ekonomik durumu..

yok...

ben 1-2 kere duymuştum ama üzerinde bile durmadım...zaten son derece zor telaffuz ediliyor...

olmaz böle şey diyerek açıklamalarını okumamıştım bile...

başka bir konu üzerine çalışırken sv.Mahfi Eğilmez in son derece mükemmel çalışmalarının arasında rastladım....

15 sene çalış çabala...400 milyar dolara yakın faiz öde...79 senede 129 milyar olan borçları, 15 senede 450 milyar dolara çıkar...129 milyar dolar borçla üretilen ekonomik değerlerin bir kısmını 62 milyar dolara sat...kalan kısmını da rehine koy...

ve;

ekonominin geldiği yer SHUMPFLASYON olarak tanımlansın...

bu ünvan dünyada kaç ülkenin ekonomisine nasip olmuştur acaba...

bu sebepten polyanna ihtiyar ın 120.000 endeks rakamına katılmıyorum...econfin kardeşimin 90-60-90 diye verdiği ölçülere de...

endeks en az 150.000 olmalı...150.000 den 200.000 lere giderken de kademeli satışlarla kar realizasyonu yapılmalı...

diğer bir konuda 1.5 ayda 5 milyar dolarlık hisse senedi alındığı konusudur...bence yanlışın var ihtiyar..en az 20 milyar dolarlık hisse senedi alındı...MB nin kasalarından taşan döviz rezervlerin bakarsan gerçeği anlayacaksın..

şimdi bir senaryo yazacağım...nostradamus değilim ama zaten gerek de yok olmaya...

1-referandum sonuçları %50.48 evet çıkacak...

2-sn Cumhurbaşkanımız, en....en...en.... Cumhurbaşkanı olacak...(keşke daha yüksek mevkiler olsaydı yer yüzünde...kendisine layık bir makam gelmiyor aklımıza...)öle ki, ters baktığı adam kalp spazmı geçirecek...

3-iki ay sonra seçime gidilecek...

4-dörtyüz milletvekilini asrın liderimizin partisi çıkaracak...

5-200 milletvekilini de diğer parti çıkaracak...diğer partinin gıcık sesli gıcık başkanı,ne kadar başarılı olduklarının geyiğini yapmaya devam edecek...

6-stepnenin partisi ve pkk partisi meclise giremeyecek...

7-stepne partisinin başkanı, evlilik programlarını seyretmek üzere evine postalanacak....

8-rehine konan Cumhuriyet'in kazanılmış ekonomik değerlerini teminat göstererek araplardan para bulunacak ve ekonominin gazına basılacak...

9-enflasyon %50 lilere fırlayacak...faizler patlayacak...dolar 6 lira...euro 8 lira olacak...

10-işsizlik oranları %11 lere gerileyecek ve ;''aldığımız tedbirler ile işsizliği 1 puan düşürdük manşetleri yandaş medyanın manşetlerine konacak...

11-etin kilosu 100 lira...benzinin litresi 12 lira olacak...

12-fakir fukara mı...?ölen ölür..kalan sağlar bizimdir denecek...

13- bu arada borsa 170.000 endeksi zorladığı için ekonomi çok iyiye gidiyor denmeye devam edecek...

14-civciv çıkacak...kuş çıkacak..
    .

hep olumsuz yazdığımı söyleyenlere de; yukarıda yazdıklarım kapak olsun...

7. 👋👋👋👋 sevgili STAH VAROLASIN....

yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by STAH Yazıyı Oku
    [B]b...boru değil...SHUMPFLASYON durumu yaşıyor ekonomi...
    Haddim olmayarak soruyorum, SLUMPFLASYON mu diyecektiniz acaba.

Sayfa 28/95 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •