Kapitalizm konusunu geçiyorum. Ayrıca videolarda anlatılanlara koşulsuz inandıgımı zannetmiyorsunuz herhalde :D söylenen şeyleri araştırdım.
Esas konu Bes sistemine gelecek olursak evet riskler var ama ben size daha büyük bir riskten bahsedeyim. şu an neredeyse herkes kazandığından fazlasını harcıyor. Asgari ücretlinin elinde binlerce liralık telefon, binlerce kişinin
altında binemediği halde araba var 3 5 seneye kalmadan yenisiyle değiştiriyorlar örnekler çoğaltılabilir . bes de devletin insanlara tasarruf yapın deme şekli . aylık 3 5 bin lira geliri olupta borsadan anlamayan yada vakti olmayan, sürekli dövizi altını tkip etmek istemeyen için devlet katkısıyla düşünüldüğünde çok da kötü olmayan bir seçenek. Artıları eksileri tartışılabilir. ihtiyatlı olmak da fayda var . ama tukaka deyip kenara atmamak lazım. OYAK' ı göz önünde bulundurun. Aslında OYAK' ın da BES ile benzer yanları var.
sanırım beni bir çok insan yanlış tanıyor son zamanlarda yakın zamanda hisse.netten tanıstıgım bir arkadaşıma yazılarımı nasıl buluyorsun dedim. güzel yazıyorsun filan gibi cümleler kurdu. Peki dedim eleştir beni dedim eleştirilecek hiçmi birşeyim yok dedim.
Bana karşı açık ol dedim. Biraz sert bir usluble yazıyorsun insanlar seni yanlış tanıyor filan dedi.
Aslında bunu yapmak istemediğimi farkında olmadan yazdığımı söyledim eğüer ters bir yazı görürsen beni uyar dedim.
yazıyı yazarken kızmaya başlıyorum karşımdaki insana kızma sebebim koşulsuz inanma istekleri ve tembellikleri. neyi savundugunuzun bir önemi yok. ister benim savundugum seyi istersen farklı bir şeyi savun konunun ne olduğu önemsiz. Fakat konuyu tartısırken her iki tarafıda sorgula. İşin hep kolayını kaçıyor ınsanlar ben sert yazı yazarken aslında bunu ima etmeye calısıyorum tembelsin çünkü bes senın için kolay borsayı öğrenmeye vakit harcayamazsın. Tembelsin nerde boş beleş iş var oraya kaçıyorsun.
Hele bilmeden konusanlar beni çok sinirlendirebiliyor. iş yerimde oto bes oldu haliyle bana danışıyorlar bu işle ilgili bende durumu anlattım. Yaw iyide öteki türlü ben para biriktiremem ki diyor otomatık kesilirse para biriktiririm diyor. Halıyle bende kızıyorum.
Senin aklın yokmu diyorum bu cumleyı kurunca halıyle karşı taraf alınıyor. Aslında bunu demekteki amacım onu aşağılamak değil ki onu uyandırmak neyden uyanacak iradesinin oldugunu anlayacak bu para biriktirme işini otomatık hesabından kesilmedende yapabileceğine inanmasını istiyorum bunu yapabilirsin sende diyorum. aslında onu yermek yerine onu güçlendirmek istiyorum benim yaptıgım seyi sende yapabilirsin öğrenebilirsin diyorum benim maaşımdan para kesilmeden borsaya para koyabiliyorken sen niçin yapamiyorsun diyorum. Bunu dediğimde karşı taraf sen beni hor görüyorsuna çekmek istiyor alakası yok ya ben sana diyorumkı senle ben aynıyız sende yaparsın diyorum hor görmekle alakam bile yok kafana dank etsinde bana dön de ki.
ERHAN sen kimsin ki bende senin yaptıgını YAPABİLİRİM. BENDE ÖĞRENEBİLİRİM BORSAYI Paramı otomatık kesmedende bende para biriktirebilirim bende güçlü akıllı iradeli birisiyim benim senden hiçbir eksiğim yok göreceksin bak bende yapacağım demeni istiyorum. Sana güven ve güç aşılamaya calısıyorum.
Tembellikten kurtulunmasını ıstıyorum ya istediğim bu bakın BESin devlet katkısıymış somurusuymuş sunu bunu geçin cidden geçin beste herşeyi 4/4 lük oldugunu düşünün. abi borsadan daha fazla kazanma sansınız var ya.
E ben bilemem okadar demek işin kolayına kaçmak ya öğrenirim deyin bilinçlenin ben gönüllüyüm abi borsaya bilmeyene öğretmeye gönüllüyüm ya hangi vatandaş buna gönüllü olur hiçbir menfaat gözetmeksizin. Siz yeeterki evet ya bende borsadan para kazanırım deyin yeterki
İnsanları uyandırmaya calısır gibi gözükmemin sebebi bu neymiş abi benim param otomatık kesilmezse param birikmez bana çok komik geliyor bu ya senin harcama düzenin yokmu ya illa senden zorunlumu para kesecekler. Ben nasıl para biriktiriyorumda sen biriktiremiyorsun. Devletler ozman bizleri geri zekalı yerine koyuyor düşünsene bizim mılletımızden zorla para kesmezsen bunlar para filan biriktiremez. Niye akılları yok iradeleri ve güçleri yok yetersiz bu insanlar o yüzden bunlardan zorla kesecen öyle tasarruf yapabilir bunlar diye devlet bizi keriz yerine koyuyor demekki.
Senin buna bakış açın söyle devlet benim iyiliğimi istediği için zorla para kesiyor böylece tasarruf yapmamı saglıyor.
Benim bakış açımsa benim kendi iradem gücüm var öğrenme kabiliyetim var devlet zorla para kesmese de ben tasarrufumu yapabilirim.
İşte bu yüzden dönüpğ bende sizlere diyorumkı BES'in zorunlu olmaması için önce senin kendine güvenmen inanman lazım. Sence sen zorunlu bes ile para biriktirirken ben tamamen kendi irademle para biriktirebiliyorsum ikimizin arasında bir fark yok mu ? Nedir bu fark benim daha özverili iradeli oluşumu gösterir. sen ise iradesiz bir adamsın.
Ama seni iradesiz yapıp bir kenara fırlatmıyorum gel senide iradeli özverili kendi kararını kendisi verebilen para biriktirmeyi becerebilen bir insana evrimleştireyim diyorum. Eve döndüğünde senin düşünmeni istiyorum bana kızmanı sinirlenmeni istiyorum erhan bana iradessin dedi o kım kı bana iradesiz diyor o ne yapıyor kı onun yaptıgını bende yaparım demeni istiyorum. 3 yıl sonra arkadaşım dün telefon açıp erhan ben besi bozup hisse almaya karar verdim demesi çok manidar değil mi ? üstelik bunu 1i değil 2 arkadaşım birden söyledi. Çünkü kaflarına dank etti harbiden ya otomatık kesilen birşeye ihtiyacım yok benim kendi iradem var demesini becerebildiler 3 yıl sonunda. 3 yıldır erhan bana iradesiz dedi. BANA neden iradesiz dedi diye düşünüp durdu ve bana içlerinden kızdılar. Benim onları küçümsediğimi düşündüler. Bu durum onların gerçeği görmesine sebep oldu biraz düşünmeleri kendi kendilerini sorgulamaları için yapıyorum çoğu şeyi. Başınızı yastığa koyunca KENDİ KENDİNİZİ SORGULAYIN. O YAPRSA BENDE YAPARIM BEN EKSIK DEĞİLİM DEYİN.
İnsanlara yatırımcılara sadece bilgi vermek ve öğretmek için web site kurdum. bitcoinden tutun da bes fon viop hisse algoritmaya kadar sadece bilgi dağıtan verdiği bilgilerler seçtiği hisse senetlerinin başarsını gerçek zamanlı ölçen tamamen şefaf ve insanları kandırmayan. bilgilerin oldugu bir web site.
Benim amacım insanların yazılarına muhalefet olmak değil. Yapabileceklerinize sınır koymayın öğrenme isteğinize sıınır koymayaın en iyi yatırım kendinize yapacağını yatırımdır. Bu yüzden aç olun İşin basitine ve kolayına kaçmayın.
Ayrıca bese tammen karşı değilim 45 yaş ve üstü için besin daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum.
BES 45 yaş üstü borsadan anlamayan insanlara hitap ediyor 45 yaş altı hala öğrenebilir araştırabilir iradesini ve geleceğini kendisi kurabilir. 45 yaş üstü de bunları yapabilir lakin bu ihtimal 45 yaş altına göre daha düşüktür.
Para bize genç yaşlarda lazım 56 yaşında 1,000,000 TL paran olsa ne olmasa ne 40 yaşında parayı elde etmekle 56 yaşında parayı elde etmek arasında bir fark olmadığınımı düşünüyorsunuz ?
Eğer para kazanmak istiyorsanız kusura bakmayın atılgan öğrenemeye aç uyanık akıllı olmanız şart param otomatık kesilsin etliye sutluye karışmayayım 56 yaşına kadar bekleyeyım işte 500,000 Tl param ne yapayım ben o parayı.
Ben besi kötülemiyorum kişileri suçluyorum suçluyorum kı sılkelen kendine gel biraz kendını düşün sorgula kendını ne kadar paraya ihtiyacım var paraya niçin ihtiyacım var neb kadar zamanda para kazanmam lazım.
bunun ıcın ne kadar risk üstlenmeliyim. hangi seçeneklerim var bu seçeneklerın hangisini ÖĞRENEBİLİRİM.
basit olanın kazanç vaadi ne ? zor olanın kazanç vaadi ne
ben geçerkten tembel birimiyim niçin basit olanı yapma isteğim var. Diğer insanlardan bir farkım varmı ?
diğeri öğrenebilirken ben öğrenemezmiyim ? onlar yapabılecegıne ınanıyorda ben niçin kendime inanmıyorum ?
yoksa onların soyledıgı gıbı ıradesız oldugumu kabul etmelimiyim. Gerçekten becereksiz tembel adamın tekiyim galiba ?
hadii yaa erhan sen bu değilsin. sen iradesizmisin hayır değilsin abi diğerleri nasıl yapabiliyor amaçlarıma ulaşmak için baska seçeneğim yok mecburen iradeli olmam gerekiyor. Hayat kolay değil zor erhan basit olanın sana mutluluk getirmeyeceğini görüyorsun erhan, sen iradesiz değilsinki erhan hadi ama öğrenmek bu kadar zormu ? bak erhan diğer insanlar senin tembel oldugunu soyluyorlar hayır hayır ben tembel değilim. O halde neden basit olanı yapmak istiyorsun erhan hadi göster onlara ben sana inaniyor ve güveniyorum sen yapabilirsin erhan.
En azından denemelisin başarmayı istemelisin buna mecbursun zorunlusun hayatın gleceğin ailen için birşeyi öğrenmek para kazanmak ve biraz risk almak zorundasın erhan.
Aşağıdaki gerçek hesap resmi kendine inanmayanlara kendini sorgulamayanlara suçu her seferınde başkalarına atanlara zor olanla uğraşmak istemeyenlere tembellere öğrenmeye aç olmayanlara hitap ETMİYOR.
Çünkü bu seviyeye gelmek öyle kolay olmayacak.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri