Alýntý Originally Posted by mme Yazýyý Oku
usdtry haftalýkta yukarý dönüþ sinyalleri veriyor. Bu olumlu. Diðer taraftan, aylýk bakýldýðýnda ise benzer süreçlerde(2002, 2009, 2012, 2014, 2016 yýllarý) smoothed moving average indiktörüne hep deðmiþ (bugün itibariyle 3.417). Bu ise olumsuz yaný. Ne dersiniz?)

YTD.
 Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
smoothed in yükselip fiyatýn sabit kalmasý olabilir mi..? Onun olasý tarihi ne zaman olabilir misal ?
smoothed moving average aylýkta yükseliyor zaten ama deðme noktasý 2-3 aylýk sürede bile 3.50 nin altýnda kalabilir. mesela önümüzdeki ay 3.43-3.44 civarý olabilir.
Var mý yorumu olan? Ama yorumlar öyle "olsun ben yine alttan aldým, biriktirmeye devam, wc kaðýdý" türünden olmasýn. )
Leh ve aleyhte diye bir durum yok. Yoo, yorumlarýnýz son derece dikkate deðer. Sizin yorumlarýnýz ve deðerlendirmeleriniz ile bir sorunum da yok. Belirttiðim ortalamanýn durumu kapsamýnda önümüzdeki süreç açýsýndan sormuþtum.
Sayýn Mme,

Sayýn Gundwane'in temas ettiði noktayý, "smoothed in yükselip fiyatýn sabit kalmasý olabilir mi..? Onun olasý tarihi ne zaman olabilir misal ?", önemli görüyorum.

USDTRY kuru mevcut 3,52-3,53 seviyelerinde sabit kaldýðý takdirde aylýk smoothed moving average yaklaþýk olarak hangi tarihlerde 3,52-3,53 seviyelerine gelir? Zira kurun yukarý hareketi için yeterli bir zaman aralýðý, bekleme süresi olabilir.