Sayfa 313/1009 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by mme Yazıyı Oku
    Leh ve aleyhte diye bir durum yok. Yoo, yorumlarınız son derece dikkate değer. Sizin yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz ile bir sorunum da yok. Belirttiğim ortalamanın durumu kapsamında önümüzdeki süreç açısından sormuştum.
    Lehde aleyhde derken laf olsun torba dolsun kabilinden yazdım..aklımda bir iki unsur varda özet olması bakımından yazmak istedim sadece..teknik konuda ise size yardımcı olamam, pek ilgim yok..

Belirttiğim gibi dünya dolar borçlusu..

Yurt içindeki durumu epeydir yurt dışı belirliyor kanımca..yok küçükler dolardaymış, babalar ham yaparmış felan..epeydir babalar yada yabancılar para akım yönlerine göre (yada kısaca ''fear trade'' durumuna göre) herkesten önce pozisyon alıp pozisyonlarını sürükleyebiliyorlar bana göre..

Dolar aleyhine olan durum şu..Her ne kadar FED havuza su vermiyorsada, kendisininde beslendiği havuza su dolmaya devam ediyor..kısaca diğer MB'larının bu sene bastığı para miktarı 1,5 trilyon doları geçti...1,5 trilyon dolarcık..

Dolar lehine olan konuda şu; her an biryerlerde ''fear trade'' i gerektirecek bir olayın patlak verebilecek olması..özellikle bu kadar borçlu bir dünyada büyümenin sağlanamaması ve durgunluğa girilmesi ciddi bir risk olarak karşımızda duruyor..bu anlamda dolara kaçış bir başlarsa dolar trendinin yolu bayağı uzun olur diye düşünüyorum..aşağıdaki gibi..

Ha birde pozisyonuma göre konuşayım..

O zaman dolar ve altın birlikte..

usdtry haftalıkta yukarı dönüş sinyalleri veriyor. Bu olumlu. Diğer taraftan, aylık bakıldığında ise benzer süreçlerde(2002, 2009, 2012, 2014, 2016 yılları) smoothed moving average indiktörüne hep değmiş (bugün itibariyle 3.417). Bu ise olumsuz yanı. Ne dersiniz?)

YTD.
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    smoothed in yükselip fiyatın sabit kalması olabilir mi..? Onun olası tarihi ne zaman olabilir misal ?
    smoothed moving average aylıkta yükseliyor zaten ama değme noktası 2-3 aylık sürede bile 3.50 nin altında kalabilir. mesela önümüzdeki ay 3.43-3.44 civarı olabilir.
    Var mı yorumu olan? Ama yorumlar öyle "olsun ben yine alttan aldım, biriktirmeye devam, wc kağıdı" türünden olmasın. )
    Leh ve aleyhte diye bir durum yok. Yoo, yorumlarınız son derece dikkate değer. Sizin yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz ile bir sorunum da yok. Belirttiğim ortalamanın durumu kapsamında önümüzdeki süreç açısından sormuştum.
    Sayın Mme,

Sayın Gundwane'in temas ettiği noktayı, "smoothed in yükselip fiyatın sabit kalması olabilir mi..? Onun olası tarihi ne zaman olabilir misal ?", önemli görüyorum.

USDTRY kuru mevcut 3,52-3,53 seviyelerinde sabit kaldığı takdirde aylık smoothed moving average yaklaşık olarak hangi tarihlerde 3,52-3,53 seviyelerine gelir? Zira kurun yukarı hareketi için yeterli bir zaman aralığı, bekleme süresi olabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın Mme,

Sayın Gundwane'in temas ettiği noktayı, "smoothed in yükselip fiyatın sabit kalması olabilir mi..? Onun olası tarihi ne zaman olabilir misal ?", önemli görüyorum.

USDTRY kuru mevcut 3,52-3,53 seviyelerinde sabit kaldığı takdirde aylık smoothed moving average yaklaşık olarak hangi tarihlerde 3,52-3,53 seviyelerine gelir? Zira kurun yukarı hareketi için yeterli bir zaman aralığı, bekleme süresi olabilir.
    Tam bir tarih ve seviye vermek mümkün olmamakla birlikte, eylülde 3.43-3.44, yılsonuna doğru da 3.50 civarı olabilir.

YTD

4. Ben doları normalde hic sevmem. Agirlikli olarak ALTIN yatirimi tutarim.

Fakat şu var. Buralardan %4 günlük dolar faizi ile USD almak, TRY ile %13.5 faiz almaktan bence daha risksiz. Doları sevdiğimden değil.

ABD de enflasyon kaç? Bunun 2 katı faizi alabiliyorsun.

Türkiye'de enflasyon kaç? Bunun 1.25 katı faizi alabiliyorsun.

O yüzden 3.52 - 3.30 arasından USD alıp %4 günlük faize veren TL mevduata göre önümüzdeki 1 yıl daha fazla kar edecektir. Doları sevdiğimden değil bu yorumum.

Teknik olarak DXY zaten tepki verecek.

Alıntı Originally Posted by dreamworld Yazıyı Oku
    Sizde cok emin konusuyorsunuz? Siz de long acın o zaman. Su an zarardasınız ve maliyetiniz her gecen gun artıyor. maliyetiniz zannetiğiniz gibi 3,50 kusur degil artık 3,6 kusurlere geldi yada geliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    .

.

Türkiye'de enflasyon kaç? Bunun 1.25 katı faizi alabiliyorsun.

.
    ayrıca ilan edilen ; işsizlik, enflasyon gibi verilere inanıyor olmak gerekiyor ki
    mesela ben hiççç inanmıyorum.

Dolar Endeksi aylık grafiği:

Eylül ayında FED değişiklik mesajı vermez ise endeks 80'lere inecek görünüyor.

7.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Dolar Endeksi aylık grafiği:

Eylül ayında FED değişiklik mesajı vermez ise endeks 80'lere inecek görünüyor.
    bilanço küçültme garanti. Eylül ayı sıcak geçecek.

8. Kısa vade için

Sayfa 313/1009 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •