Lehde aleyhde derken laf olsun torba dolsun kabilinden yazdım..aklımda bir iki unsur varda özet olması bakımından yazmak istedim sadece..teknik konuda ise size yardımcı olamam, pek ilgim yok..
Belirttiğim gibi dünya dolar borçlusu..
Yurt içindeki durumu epeydir yurt dışı belirliyor kanımca..yok küçükler dolardaymış, babalar ham yaparmış felan..epeydir babalar yada yabancılar para akım yönlerine göre (yada kısaca ''fear trade'' durumuna göre) herkesten önce pozisyon alıp pozisyonlarını sürükleyebiliyorlar bana göre..
Dolar aleyhine olan durum şu..Her ne kadar FED havuza su vermiyorsada, kendisininde beslendiği havuza su dolmaya devam ediyor..kısaca diğer MB'larının bu sene bastığı para miktarı 1,5 trilyon doları geçti...1,5 trilyon dolarcık..
Dolar lehine olan konuda şu; her an biryerlerde ''fear trade'' i gerektirecek bir olayın patlak verebilecek olması..özellikle bu kadar borçlu bir dünyada büyümenin sağlanamaması ve durgunluğa girilmesi ciddi bir risk olarak karşımızda duruyor..bu anlamda dolara kaçış bir başlarsa dolar trendinin yolu bayağı uzun olur diye düşünüyorum..aşağıdaki gibi..
Ha birde pozisyonuma göre konuşayım..
O zaman dolar ve altın birlikte..![]()
Yer İmleri