Sayfa 314/1009 ÝlkÝlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,505 - 2,512 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

1.  Alýntý Originally Posted by mme Yazýyý Oku
    Tam bir tarih ve seviye vermek mümkün olmamakla birlikte, eylülde 3.43-3.44, yýlsonuna doðru da 3.50 civarý olabilir.

YTD
    Amma yavaþ yükseliyor muþ..
    Bu da benim Dolar da daha var söylemimle çeliþmiyor..
    Grafikte de gösterdim.
    Dolar hiç bir zaman 6 ay sonra bir eski zirvesine yönelmemiþ..

2-3 ayda yüzde 30 deðer kaybetmiþ bir ülkenin para biriminden bahsediyorum..Bu iþler çocuk oyuncaðý deðil..
    4 4.5 5 10 20 gitsin
    nereye gidiyor neden gidiyor..ülke mi battý...

Þimdi yavaþ yavaþ eskiyen nesil ülkedeki kötüye gidiþin baþýboþluðun farkýnda..Yeni zenginlerin gösteriþ meraklaklarý yoz ve yapmacýk tavýrlarý rahatsýz ediyor insanlarý..Hali ile saðlam bir ekonomik sýkýntý gelsi de þu insanlar zor nedir görsünler burunlarý sürtülsün istiyorlar..

Ýstemek ayrý birþey.
    Gerçekleþmesi ayrý birþeydir..

Ýnsanlarda ben demiþtim deme meraký çoktur..

2.  Alýntý Originally Posted by powerpc Yazýyý Oku
    bilanço küçültme garanti. Eylül ayý sýcak geçecek.
    Sayýn powerpc

bilanço küçültme daha çok uzun vadeli faizlere yönelik.Bunun ne kadar yansýyacaðý da belirsiz.
    kýsa vadeli faizlerin artmasý için enflasyonun artmasý lazým.Fakat o noktada sýkýntý var.Eylül erken gibi gözüküyor.
    Takipteyim.
    Saygýlarýmla.
    Ýspanyolca geleceðin dili, sen geleceðin insaný ! ispanyolca

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Washington post: Erdoðan, iç çatýþma ihtimaline karþý yeni örgütlenmeler üzerinde çalýþýyor

Erdoðan'ýn sivil vatandaþlarý silahlandýrýp örgütleyerek 2013’teki gibi yaygýn protesto ihtimaline karþý bunlarý kullanmaya hazýrlandýðýna iliþkin iddialarýn yer aldýðý Washington Post'taki Türkiye analizinde, "Türkiye önümüzdeki yýl karþýlaþmasý muhtemel þoklara hazýrlýksýz yakalanacaktýr. Eðer ülkedeki durum kontrolden çýkarsa sonuç; demokrasinin geri dönmesi deðil, þiddet ve kaos sarmalý olabilir" denildi

http://resistancehonorable.blogspot....ic-catsma.html

Korkutucu haber ve senaryolar...

4. USD konusunda kafalar karýþýk net deðil. Yabancýda öyle olmasýný istiyor.. Sýkýntý þudur. Türk Ekonomisi USD likitidesi olarak sýð bir piyasadýr. Bu sýð piyasalara devasa yabancý sermayesi akýnca piyasalar hopluyor. Bugün 250 milyon USD ile BIST e füze takabilirsiniz... O derece basit bir piyasa bu. USD da da ayný volatalite var...
    Bakýnýz arkadaþlarýn kredi derecelendirme kuruluþlarý ard arda YATIRIM YAPILAMAZ denilince yabancý yatýrýmcý sözleþmeleri gereði yaklaþýk 10 milyar usd çýkmalarý gerekiryordu. Oysa piyasadan 850 milyon USD ý çekince USD bir anda 3,9421 TL ye fýrladý... Sonuçta yabancýda alýk deðil; en az sizin yada benim kadar kafalarý çalýþýyor.. TCMB USD a kayýtsýz kaldý... Bana ne dedi.. Gidebildiði yere kadar gitsin dedi.. Blöf deðildi bu... Yabancý bir an durdu.. Ben napýyorum yahu dedi.. 3,94 TL den USD alýyorum dedi... Yani yabancý 2 ay önce 2,93 TL den USD alýrken 2 ay sonra 3,94 TL den USD almaya baþladý.. Elbette yabancýda olsa o da sizin gibi 3,94 TL den USD almak istemedi.. Durdu. Ýþte MB sýnýn bu hamlesi doðru çýktý. Hatta bende panikleyip MB sýnýn piyasaya her gün 50 milyon USD döviz satmasý gerekir diyordum. Yanlýþ bir düþünce imiþ... MB ne kadar satarsa satsýn Yabancý hepsini 3,50 TL den 3,60 TL den 3,70 TL alacak ve MB sýnýn elinde rezerv kalmayacaktý... MB 1 USD dahi satmadý.. Sadece GLP sinden piyasayý fonladý.. O zaman kýzsamda doðru hamle idi...
    Yani yabancý 3 yýldýr yatýrým yapýcak USD ýný 2,06 TL den satacak sonra çýkarken 4 TL den USD aýp çýkacak.. Nerde kalýcak 3 yýllýk vade... Kar... Emek... Risk... Belki o zaman 500 milyon USD ile TR yeye gelen yabancý 3,94 TL USD ýný alýp çýksa toplamda 400 milyon USD ile çýkacak artý 3 yýl vade... Yabancý ARAF ta kaldý... Yukarý tükürsen býyýk aþaðý tükürsen sakal misali..

KY cýyý ters köþe yaptý.. 85000 hedef 90000 oradan 95000 oradan 100000 oradan 105000 oradan 110000 hedef konuldu tüm hedeflere ulaþýldý.. Þimdi 120,000 ler hedef deniliyor.. Olabilirde...

Yabancý çýkabildi mi? I-ýhh.. 850,000,000 USD aldýlar geriye milyar USD ile dönmek zorunda kaldýlar... Adamlarda Türk ekonomisinde DUMUR... Nerden düþtük buraya? dediklerinden eminim...

Hal bu olunca volatalite fazla oluyor ve KY cý da 5 TL yok 10 TL olucak diyor... Olabilirde... Ama yabancý için 10 TL deðil 5 TL bile makul deðil...

Peki o zaman ne olucak?

Bu 10 milyar USD ÇIKACAK.. Öyle yada böyle... Bu sözleþme sonucu... Ama bu çýkýþý zamana yayýlacaklardýr.. Yani önümüzdeki 5 yýl TR de çok zor geçicek... Volatalite fazla olucak.... Bir Osmanlý tokadý sonra ana þefkatý... Yani ekonomimizi dayak manyaðý edicekler...

Gelelim FED'e... FED diyor ki; 5 trilyon USD olan bilanço beni çok korkutuyor.. Bunun enflasyon tsunamisi gerçekte %50 filan olmasý gerekirken DÜNYA REZERV PARA sý olduðu için tüm dünya MB larý USD larý piyasaya salmýyor bilakis kasalarda saklýyor.. Mesela Çin bildiðim kadarý ile 2,5 trilyon USD Çin'de.. 0,5 trilyon USD Rusya'da.. ABD ben bu bilançoyu 3,5 trilyon USD a indiricem diyor... Ama millet USD saklayýnca enflasyon verisi þebelek þubalak geliyor...

FED karþýlaþtýðý durum Ekonomi Tarihinde karþýlðý yoktur.. Bir ilktir. Ýlk olunca çaresinide bulamýyorlar... Adam 5 yýl her ay 10 milyar USD basýp piyasaya verdiler enflasyonda %2 yi bulamadýlar.. Mesela Suudiler ABD USD ýnýn %11 ellerinde... Geri kalan USD ABD'de...

Ýþte bu durumda kafalar karýþýyor.. Bakýn arkadaþlar ben en az 2 ay düzgün bir enflasyon verisi geleceðini sanmýyorum ama býrakýn iyi enflasyon verisini herhangi bir ABD verisi gelicek denilince USD gün içinde 5 krþ fýrlýyor..

O sebeble kafalar karýþýk.. Enflasyon verisi düþük gelirse USD 3,30 TL bile olabilir... Ama ayný USD yýllýk %2 enflasyon veriisi ile bir günde 3,75 TL ye gelebileceði de ihtimal dahilinde...

Kýsaca USD TR 3,30 TL ile 4,25 TL arasýnda fiyatlanma durumu var. Bir arkadaþýn dediði gibi para deðil hisse senedi sanki...

TR'de yaþam koþullarýna gelince son 400 yýldýr ezilen bir toplum. Eline biraz para geçen adam Mercedes AUDÝ BMW alýp sosyal medyaya resim yetiþtirmekten sürdüðü arabanýn, gezdiði yerlerin keyfini çýkaramayan çoðu (%85) ruh saðlýðý bozuk psikiyatr tedavisine ihtiyaç duyup; ama bu ruhsal tedavi ihtiyacýnýn farkýnda olmayan bir toplum...

Hatta bu toplumun siyasetçileri "Bizi Almanlar, Amerikalýlar, Avrupalýlar kýskanýyorlar diyor, ve buna inanan bir toplum... Sözün aslýnda bittiði yerdir..."

Varýn siz deyin USD 3,30 mu? 4,25 TL mi?

5.  Alýntý Originally Posted by inti Yazýyý Oku
    Sayýn powerpc

bilanço küçültme daha çok uzun vadeli faizlere yönelik.Bunun ne kadar yansýyacaðý da belirsiz.
    kýsa vadeli faizlerin artmasý için enflasyonun artmasý lazým.Fakat o noktada sýkýntý var.Eylül erken gibi gözüküyor.
    Takipteyim.
    Saygýlarýmla.
    ha deyince 2,5 trilyon $ azaltmayacaklar sadece baþlatacaklar ve 5 yýlda 2 trilyon $'ý geri çekecekler. faizi öteleseler bile bunu yapacaklar. tahminim eylülde aylýk 40 milyar $ ile baþlayacaklar.

6.  Alýntý Originally Posted by BORA YAÞAR Yazýyý Oku
    Washington post: Erdoðan, iç çatýþma ihtimaline karþý yeni örgütlenmeler üzerinde çalýþýyor

Erdoðan'ýn sivil vatandaþlarý silahlandýrýp örgütleyerek 2013’teki gibi yaygýn protesto ihtimaline karþý bunlarý kullanmaya hazýrlandýðýna iliþkin iddialarýn yer aldýðý Washington Post'taki Türkiye analizinde, "Türkiye önümüzdeki yýl karþýlaþmasý muhtemel þoklara hazýrlýksýz yakalanacaktýr. Eðer ülkedeki durum kontrolden çýkarsa sonuç; demokrasinin geri dönmesi deðil, þiddet ve kaos sarmalý olabilir" denildi

http://resistancehonorable.blogspot....ic-catsma.html

Korkutucu haber ve senaryolar...
    Dolarin 3.50 altina dusmemesinin tek sebebi bu.
    Dolar globalde bitik uzun sure toplamasi cok zor.

Bu haberde gecen durumun temeli var.
    45 bin puan vob raliisinde dolar diger gop paralarina gore cok az dustu. Faiz hic dusmedi.
    Sirf bu yazida gecen durum yuzunden.
    Orgutlenme cok net var

7.  Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    Amma yavaþ yükseliyor muþ..
    Bu da benim Dolar da daha var söylemimle çeliþmiyor..
    Grafikte de gösterdim.
    Dolar hiç bir zaman 6 ay sonra bir eski zirvesine yönelmemiþ..

2-3 ayda yüzde 30 deðer kaybetmiþ bir ülkenin para biriminden bahsediyorum..Bu iþler çocuk oyuncaðý deðil..
    4 4.5 5 10 20 gitsin
    nereye gidiyor neden gidiyor..ülke mi battý...

Þimdi yavaþ yavaþ eskiyen nesil ülkedeki kötüye gidiþin baþýboþluðun farkýnda..Yeni zenginlerin gösteriþ meraklaklarý yoz ve yapmacýk tavýrlarý rahatsýz ediyor insanlarý..Hali ile saðlam bir ekonomik sýkýntý gelsi de þu insanlar zor nedir görsünler burunlarý sürtülsün istiyorlar..

Ýstemek ayrý birþey.
    Gerçekleþmesi ayrý birþeydir..

Ýnsanlarda ben demiþtim deme meraký çoktur..
    GUND zaten yaþam standartý 2013 ün yarýsý kadar þu an. o dönem 1,7 dolarla sürekli yurtdýþýný gezenler þimdi yýlda 2 kere ancak gidiyor,2019 sonunda 2013'e göre standart dörtte bire düþünce yurtdýþýna çýkan çok azalacak. Bu dediklerim orta kesim için geçerli,yoksa zengin her zaman zengindir onlara dolar kriz vs koymaz. 2001 þubatta dolar krizinde porsche alan gördüm ben,hemde peþin dolarla. þimdi bu orta sýnýf özenti tipler standartlarý düþmesin diye borca yüklendi ama bu borç onlarýn kýçlarýnda patlayýnca gerçeklerle yüzleþecekler. ben niye borçlanmýyorum? üstelik 250k$'ý teminat gösterip çok çok borçlanýp lüks yaþayabilirim. ama yapmýyorum çünkü akýlsýz deðilim,gelecek ölümcül fýrtýnayý görüyorum. TR nin bütünlüðü bile garantide deðil.görüyorsun iþte kürdistan gözümüzün önünde kuruluyor. Bu yapay devleti çok güçlendirip üzerimize salacaklar,sýnýrsýz para ve silah gücü karþýsýnda iþimiz çok zor.

Aðustos tufe ayin kacinda açýklanýr .

Sayfa 314/1009 ÝlkÝlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •