Seans kapandığı için biraz daha cicili bicili grafik hazırladığım..
Aralık ayı başındaki dolar satın hareketi ile oluşan grafik önemli..
Nedir 3.60 dan 3.30 a düş ama düştüğü gibi zıpla..Birileri o an anladığı olayın vehametini..Orada sinyal verildi..Verirsen ALIRIZ.
Fiyat hareketinden çıkan mana buydu..Ocak başı gibi birilerinin kulağına bu VERİRSEN ALIRIZ a tepki geleceği çalındı..
Buna verilecek tepkide dolar 5 6 7 giderdi..
Fakat vaz geçildi..Faiz artışına onay çıktı sen artır ama benimde yapacaklarım var dendi..Herkes sakinleşti..
Dikkat edilirse 2 ay geçmeden dolar 3.60 ın altına kaymış idi..
Okla işaretledim 22 şubat.
Mavi ile işaret ettiğim bölge 2.90 da iken dolar almayıp dolar 8 tl olacak korkusu dolara saldıranlar ların "..." tuttuğu yer..
Yeşil yerler al gülüm ver gülüm..
Şimdi kanırtma safhasına geçtik..
Sarı bölge..
Bu çizdiğim grafik benim sonbahar 2017 ve ocak şubat 2018 i kapsayan beklentim.
Aralık ayındaki 3.30 lar yeniden görülmeli..2017 dolar ortalamasıda böylece 3.45 ler falan olur herkes mutlu kapatırız yılı..
Ondan sonra duruma bakacaz..Tahvil balonu falan deniyor ama bu balonun cidarının kalınlığı ile de alakalı..
2030 a kadar da şişirebilirler hiçde bişi olmaz..DOW 35.000 leri görür BIST 300.000 leri görür..Hala da patlamaz..
Patlayacak diye bekleyenler patlar..
Balonlar risklidir..
Patladığı zaman pozisyon alırsan az ama sağlam kazanırsın..
Darbe sonrası kısmıda işaretledim..
Yükselen dipler..
3.05-10 larda hafif oyalanma ve kopuş..
Dolarcılar hala eski kafada idiler o noktada , ama fiyat..Ben gidecem abi diyordu..
Birde üzerine darbe oldu 18 kuruş düştü dolar en fazla 3.20 olur daha da gidemez dolar bitik abi sloganlarını eklersek..
Slogana bak..
Fiyata bak..
Şimdi slogana bak..
Fiyata bak..
Yer İmleri