Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 3272 madde; 1 - 8 arası.

Konu: DOCO - DO & CO Aktiengesellschaft

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by AUDİ+ Yazıyı Oku
    Bir kere hatırlatayım röportaj veren bilal ekşi yönetim kurulu başkanı degil genel müdürüdür şirketin ykb.İlker aycı,dır.Hep takmışsınız thy doco ile ortaklar ve otel yaptırıyorlar(ayrıca otel dedigin gibi devasa degil 96 adet kral dairesi) otel kim için yapılıyor business class yolcular için anlaşma olmazsa gm ortaklıgımız farklı şekilde devam edebilir diyor bu ne demektir doco diger hizmet verdigi firmalar gibi sadece business class yolculara hizmet verilecek anlamına gelir.Thy sadece doco,nun daha fazla elini taşın altına sokmasını istemiyor diger firmalar opet ve tgs gibi firmalar içinde aynı düşüncede 2 yıl hizmet vermeye devam edecek ve bu süre içerisinde orta yol bulur diyorsun ama açılışa 1 yıl kaldı yatırıma başlanması gerekiyor yani kısa sürede aydınlıga kavuşturulmalı kimsenin cevap veremedigi bir diger konu hisse geri alım programı patron neden alımlara başlamıyor yoksa daha düşecegini oradan alıma başlayacagınımı yoksa thy ile anlaşma olmaması durumunda sert düşüşlere karşı hisseye tampon yapmak amacındamı ayrıyeten her iki şirketdende açıklama gelmemiştir diyorsun öncesindede 2 yıl içinde uzlaşırlar diyorsun tam bir çelişki yumagı var yazında.............
    İlk restleşmeyi yönetim kurulu başkanı İlker Aycı'nın yaptığı iddia edilmişti. Daha sonra genel müdür haliyle bunun olmuş olabileceğine yönelik bazı beyanatlar verdi ve destek oldu. Neticede genel müdür yönetim kurulunun sözcüsü gibidir. Ortada 2 şirket tarafından da alınmış resmi bir karar yok. 3. havalimanı yatırımı uzun bir süreç ve herkes burda yatırım peşinde koşarken DOCO niye yatırım yapmak istemesin. THY'nin kısa süreli anlaşma yapmış olması DOCO yönetimini rahatsız etmiş olabilir. Burda görüşmeler devam edecektir illaki.

THY'nin Usaş zamanlarını bilirim. O zamanlarda catering bölümünde mutlaka THY'nin ortaklığının olması gerektiği söylenir dururdu. Şimdi THY bu noktalara gelmiş ve bir dünya devi olmuşken kendi ortak olduğu şirketten vazgeçip yabancı bir şirketle anlaşmaya gitmesi ve böyle büyük bir pastayı yabancılara kaptırması ne kadar THY onu da geçip ülke menfaatleriyle bağdaşır. USAS zamanlarına geri dönülmesi de ciddi bir sorumluluktur. THY yönetimi bunu göze alabilecek midir?

Önceki mesajlarınıza da baktım. Ciddi bir panik havası estiriyorsunuz topikte. Benim yazdıklarımda herhangi bir çelişki yok. Şahsi fikirlerimdir. Mesajımın ana fikrini bir daha yazayım. Burda aslolan kurumsal çıkarlardır. Olaya bu noktadan bakmak gerekir.

2.  Alıntı Originally Posted by VaLeNTiNe Yazıyı Oku
    İlk restleşmeyi yönetim kurulu başkanı İlker Aycı'nın yaptığı iddia edilmişti. Daha sonra genel müdür haliyle bunun olmuş olabileceğine yönelik bazı beyanatlar verdi ve destek oldu. Neticede genel müdür yönetim kurulunun sözcüsü gibidir. Ortada 2 şirket tarafından da alınmış resmi bir karar yok. 3. havalimanı yatırımı uzun bir süreç ve herkes burda yatırım peşinde koşarken DOCO niye yatırım yapmak istemesin. THY'nin kısa süreli anlaşma yapmış olması DOCO yönetimini rahatsız etmiş olabilir. Burda görüşmeler devam edecektir illaki.

THY'nin Usaş zamanlarını bilirim. O zamanlarda catering bölümünde mutlaka THY'nin ortaklığının olması gerektiği söylenir dururdu. Şimdi THY bu noktalara gelmiş ve bir dünya devi olmuşken kendi ortak olduğu şirketten vazgeçip yabancı bir şirketle anlaşmaya gitmesi ve böyle büyük bir pastayı yabancılara kaptırması ne kadar THY onu da geçip ülke menfaatleriyle bağdaşır. USAS zamanlarına geri dönülmesi de ciddi bir sorumluluktur. THY yönetimi bunu göze alabilecek midir?

Önceki mesajlarınıza da baktım. Ciddi bir panik havası estiriyorsunuz topikte. Benim yazdıklarımda herhangi bir çelişki yok. Şahsi fikirlerimdir. Mesajımın ana fikrini bir daha yazayım. Burda aslolan kurumsal çıkarlardır. Olaya bu noktadan bakmak gerekir.
    Katılıyorum, felaket tellalları çok ve malesef sanki doco THY olmadan bitik bir şirket ve THY nın docodan elde ettiği sıfır imiş gibi bir algı oluşturuluyor. Üstelik daha aşağılara inmesi başka yatırımcıların kâğıda girmesi anlamına gelir.

Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by naymis Yazıyı Oku
    Katılıyorum, felaket tellalları çok ve malesef sanki doco THY olmadan bitik bir şirket ve THY nın docodan elde ettiği sıfır imiş gibi bir algı oluşturuluyor. Üstelik daha aşağılara inmesi başka yatırımcıların kâğıda girmesi anlamına gelir.

Yazdıklarımda mantık dışı buldugun bir şey varsa sebepleriyle açıklarsın yazarsın bir şey bilmiyorsan konuşmazsın genel mantık iyi deki iyi olsun kötü dersen kötü olur mantıgı bak hisse geri alım programını patronun neden başlatmadıgına biriniz cevap veremedi çünkü benim düşüncelerim mantıklı ...........
    Göz olanı akıl olacagı görür..

4.  Alıntı Originally Posted by AUDİ+ Yazıyı Oku
    Yazdıklarımda mantık dışı buldugun bir şey varsa sebepleriyle açıklarsın yazarsın bir şey bilmiyorsan konuşmazsın genel mantık iyi deki iyi olsun kötü dersen kötü olur mantıgı bak hisse geri alım programını patronun neden başlatmadıgına biriniz cevap veremedi çünkü benim düşüncelerim mantıklı ...........
    Kendi yazdıklarında mantıkmı arıyorsun, sadece kötülemek dışında, senin sebep dediklerini herkez biliyor, Yazdıkların sanki kara kaplı defterde yazıyor, madem o kadar durum vahim, bekleme ver gitsin çık doco dan, kurtul, çokmu seviyorsun küçük yatırımcıyıda burada kendini harab ediyorsun.. Tek yazdığın THY ile olan ortaklık bitti bitiyor, dur bakalım gün doğmadan neler doğar.

Alıntı Originally Posted by VaLeNTiNe Yazıyı Oku

thy ile doco ortak şirketler ortak ne demektir kar zarar her şeye ortaksınızdır degilmi yeni havalimanında thy oyun bozanlık yapıyor ortagına burada yatırım yapacagız ama bu yatırımın büyük miktarını sen koyacaksın diyor bu durumda atilla dogudan ortaksak aynı oranda yatırım yapalım düşüncesinde diye tahmin ediyorum vede haklı.Diyorsun ki kendi ortagı oldugu şirketi bırakıp yabancılara gitmesi ne kadar dogru yazmışsın doco sanki yerli bir firmamı sahibi türk kökenli diye yerli bir firmamı sandınBen panik havası oluşturmuyorum dogruları yazıyorum yanlış olanı alıntı yap cevabı hazırdır....Madem bu kadar biliyorsun hisse geri alımları neden başlatılmıyor mantıklı bir cevap yaz bakalım?

6.  Alıntı Originally Posted by AUDİ+ Yazıyı Oku
    thy ile doco ortak şirketler ortak ne demektir kar zarar her şeye ortaksınızdır degilmi yeni havalimanında thy oyun bozanlık yapıyor ortagına burada yatırım yapacagız ama bu yatırımın büyük miktarını sen koyacaksın diyor bu durumda atilla dogudan ortaksak aynı oranda yatırım yapalım düşüncesinde diye tahmin ediyorum vede haklı.Diyorsun ki kendi ortagı oldugu şirketi bırakıp yabancılara gitmesi ne kadar dogru yazmışsın doco sanki yerli bir firmamı sahibi türk kökenli diye yerli bir firmamı sandınBen panik havası oluşturmuyorum dogruları yazıyorum yanlış olanı alıntı yap cevabı hazırdır....
    Size bazı şeyleri tekrar tekrar yazmak gerekiyor galiba. 3. Havalimanıyla zaten büyük olan Catering pastası iyice büyüyecek. Burda THY ve ülke çıkarına olan bu işi THY'nin profesyonel olarak kendi yapmasıdır. Profesyonellik kısmının başarılması da ancak bu konuda profesyonel bir şirketle ortak hareket etmekle olabilir. Şu anki yapıda zaten budur. Bu yapının değişmesi beklenmemeli bana göre.

Eğer değişecekse de DOCO yerine gelecek firma artı olarak THY ve ülkeye ne getirebilecektir?
    THY başka bir firmayla ortaklık kurarsa ne gibi bir kazanç elde edebilir? Önceki şirketin milyarlık yatırımlarına ne olacak?
    Bu konuda DOCO kalitesinde çalışabilecek firmalar %50 ortaklığı kabul edecekler mi?
    THY bu hizmeti kendi başına yapmaya kalkarsa mevcut kaliteyi sürdürebilecek, maliyetlerle başa çıkabilecek midir?
    Ortaklık kurmadan başka bir firmayla anlaşılıp bu pastadan mahrum kalmanın hesabını yönetim kurulu verebilecek midir?

Alıntı Originally Posted by VaLeNTiNe Yazıyı Oku
    Size bazı şeyleri tekrar tekrar yazmak gerekiyor galiba. 3. Havalimanıyla zaten büyük olan Catering pastası iyice büyüyecek. Burda THY ve ülke çıkarına olan bu işi THY'nin profesyonel olarak kendi yapmasıdır. Profesyonellik kısmının başarılması da ancak bu konuda profesyonel bir şirketle ortak hareket etmekle olabilir. Şu anki yapıda zaten budur. Bu yapının değişmesi beklenmemeli bana göre.

Eğer değişecekse de DOCO yerine gelecek firma artı olarak THY ve ülkeye ne getirebilecektir?
    THY başka bir firmayla ortaklık kurarsa ne gibi bir kazanç elde edebilir? Önceki şirketin milyarlık yatırımlarına ne olacak?
    Bu konuda DOCO kalitesinde çalışabilecek firmalar %50 ortaklığı kabul edecekler mi?
    THY bu hizmeti kendi başına yapmaya kalkarsa mevcut kaliteyi sürdürebilecek, maliyetlerle başa çıkabilecek midir?
    Ortaklık kurmadan başka bir firmayla anlaşılıp bu pastadan mahrum kalmanın hesabını yönetim kurulu verebilecek midir?
    Öyle bir yazmışsınki görende sanacakki dünyanın en profesyönel uçak ikram firması doco sanki. Thy hangisi işime gelirse,hangisi benim elimi az cebime attırırsa onunla anlaşırım mantıgında ama bunu siz anlayamıyorsunuz adamlar thy,yi kara geçirmeye çalışıyorlar sanki doco ile anlaşmayınca thy,de işler kesilecek adam bir çok firma ile görüşmelerimiz var diyor siz hala dedigim dedik mantıgındasınız......anlamıyorsun işte adamlar doco,dan tamamen vazgeçme niyetinde degiller ortagımızla farklı şekilde sürebilir diyor ortaklıgımız dinlememişsin anca kendi düşüncelerini paylaşıp duruyorsun..

8.  Alıntı Originally Posted by AUDİ+ Yazıyı Oku
    Öyle bir yazmışsınki görende sanacakki dünyanın en profesyönel uçak ikram firması doco sanki. Thy hangisi işime gelirse,hangisi benim elimi az cebime attırırsa onunla anlaşırım mantıgında ama bunu siz anlayamıyorsunuz adamlar thy,yi kara geçirmeye çalışıyorlar sanki doco ile anlaşmayınca thy,de işler kesilecek adam bir çok firma ile görüşmelerimiz var diyor siz hala dedigim dedik mantıgındasınız......anlamıyorsun işte adamlar doco,dan tamamen vazgeçme niyetinde degiller ortagımızla farklı şekilde sürebilir diyor ortaklıgımız dinlememişsin anca kendi düşüncelerini paylaşıp duruyorsun..
    Ben tamamen vazgeçme niyetindeler diye bir şey demedim. Sizinle daha fazla tartışmayacam. Ciddi şekilde yoruyorsunuz çünkü. Okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz belli ki. Benim o mesajda dediğim 200 ve altı fiyatlama bana göre tamamen vazgeçişin fiyatlamasıdır ve abartılıdır. Bu seneki anlaşma imzalanmadan önce de başka alternatifler vardı diye 200'lere düşüşler görmüştük.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •