Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 411/1014 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,281 - 3,288 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    '94 krizinin en enteresan vergisi 'aktif vergisi' idi.. her şirkete aktiflerinin %5 tutarında vergi salındı, bilanço büyüklüğünün %5'i, çoğu şirketin total özsermayesi bile karşılamaktan acizdi bu vergiyi, tam bir deli dumrul vergisi

ticaretle uğraşan bi arkadaş, başka birinin yurtdışından ithal ettiği malları kendi şirketi üzerinden geçirmişti (vergi avantajı vs bi sebep yüzünden) kendi mütevazi şirketinin boyutlarının kat kat üstünde bir ithalat, normalde mal girip çıkacak- para girip çıkacak bi defalık bi şey, mevzuata uygun olmayan bir durum yok, risk gözükmüyor- küçük bir sakal alacak tabii.. tam o sırada aktif vergisi açıklandı, o büyük parti mal bizimkinin bilançosundaydı o esnada, arkadaş yedi boy sülalesinin bile ödeyemeyeceği bir vergi borcuyla başbaşa kaldı

bu vergi borcu yüzünden 17 sene şahsına ait herhangi bir banka mevduatı yada herhangi bir mülk vs tutamadı.. sonra 2011 vergi affıyla borcunu taksit taksit ödemeyi başardı (sadece anapara olarak ödediği rakam 150 bin TL falan gibi bir şey oldu)
    Bu vergiyi bizim de odedigimizi hatirliyorum.
    Adi ekonomik denge vergisi idi saniyorum.
    Ayrica emlak ve mtv'yi o sene iki defa almislardi.
    Benim kuzen 4×4 aracini salt bu yuzden satmisti.
    Isler sarpa sarinca hukumet evi arabasi olanin uzerine cullanir hep, bu yuzden ortalikta gorunen av araba gibi varliklari sevemedim hic.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Genelde sadece bilgi vermek amaçlı yazarım ancak buradaki değerli üyelere danışmak istediğim önemli bir konu var. Lütfen geyik yapma takımı uzak dursun.

Yurtdışında yaşayan bir yakınım bayadır Turkiye'deki eski evini satıp yeni ev almaya çalışıyor. Eşi tatilde mevcut evlerini satmak üzere biriyle anlaşmış, yeni bir ev beğenmiş ve yeni ev için emlakçıya sözleşme dahilinde bir miktar para ödemiş. Yalnız mevcut evinin satışının gerçekleşmesi icin eşine verdiği vekaletname kabul edilmedi ve evini satamıyor o yüzden diğer evi de eşi tatili bitip geri dönmeden alamıyor. Emlakçı, kendisine verilen hizmet bedelini iade etmem paran yanar demiş.

Anladığım kadarıyla sözleşmedeki şu bölüme göre emlakçının bu parayı iade etmesi gerekiyor.

Satış bedeli: xxx TL (Hersey dahil tapu harçları xxx TL üzerinden hesaplanmıştır.

Satış işleminin başlayabilmesi icin xxx TC kimlik nolu alıcı xxx xxx REMAX'a 10 bin TL hizmet bedeline mahsuben ön cayma akçesi ödemiştir. Alıcının mevcut evinin satışı 10.08.2017 tarihine kadar olmaz, kat mülkiyetine geciş yapılmaz ve kredi çıkmaz ise alınan cayma akçesi kesintisiz iade edilecektir.

Siz ne dersiniz? Burada yazan açık değil mi, adamlar vekaletname kabul edilmediği için evlerini satamadılar, emlakçının ücreti aynen geri ödemesi gerekmiyor mu?
    Baska arkadaşlara referans olsun diye yazıyorum. Konu geçtiğimiz haftalarda çözülmüş. Eşi bir avukat ile konuşmuş, dava masrafları ile birlikte kesin geri alırız, bu konular eskiye gore cok daha hızlı karara bağlanıyor denmiş. REMAX ile son bir görüşme yapmışlar, yurtdışına geri dönmeleri gerektiği icin 2 bin TL kesinti ile paralarını geri almışlar.

3.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Baska arkadaşlara referans olsun diye yazıyorum. Konu geçtiğimiz haftalarda çözülmüş. Eşi bir avukat ile konuşmuş, dava masrafları ile birlikte kesin geri alırız, bu konular eskiye gore cok daha hızlı karara bağlanıyor denmiş. REMAX ile son bir görüşme yapmışlar, yurtdışına geri dönmeleri gerektiği icin 2 bin TL kesinti ile paralarını geri almışlar.
    Geçmiş olsun diyelim...

4. Bu haftaki EKONOMİST dergisinde MESA İNŞAAT CEO yorumunu muhakkak okumanızı öneririm!

İstanbul'da m2'si 6 bin TL ve üstünde olan konutlara artık talep kalmadı ve ortada alıcı da yok diyor..

YTD

5. imf 2017-nisan datası olarak yayınladığı satınalma gücü paritesi bazında kişi başına gelir rakamlarını açıkladı- link..
    sonuçları bir dünya haritası üzerinde görselleştirmiş..

6. PPP bazında kişi başı geliri 25 bin dolar üstü olanlar mavi renkli gösterilmiş ve türkye de bu ilk dilimde yer alıyor..
    database'e girip başlıca ülkeleri bir liste haline getirdim-

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    PPP bazında kişi başı geliri 25 bin dolar üstü olanlar mavi renkli gösterilmiş ve türkye de bu ilk dilimde yer alıyor..
    database'e girip başlıca ülkeleri bir liste haline getirdim-

Amerika ile aynı renkteyiz yanlış görmüyorsam. Bu tabloya göre Amerikan rüyası geeçekleşmiş görünüyor.

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bir de istanbul un olimpiyat aday zamanlari ile izmir in korfez temizligi donemleri sehir vergileri var
    Hayret Melih Gokcek bunu nasil kullanamadi degil mi.............

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu vergiyi bizim de odedigimizi hatirliyorum.
    Adi ekonomik denge vergisi idi saniyorum.
    Ayrica emlak ve mtv'yi o sene iki defa almislardi.
    Benim kuzen 4×4 aracini salt bu yuzden satmisti.
    Isler sarpa sarinca hukumet evi arabasi olanin uzerine cullanir hep, bu yuzden ortalikta gorunen av araba gibi varliklari sevemedim hic.
    Syg,
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 411/1014 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •