Kimsenin dolara İman ettiği falan yok kardeşim.. Hepimiz aynı gemideyiz.. Geçmişine ta dolarınında.....mesele ; memleketi ketenpeleye getiriyor çakallar.. Bu geçmişte de böyle oldu, şimdi de böyle olma yoluna girdi .. Yüksek faiz, düşük kur hainliktir.Yüksek kur, düşük faiz buda hainliktir. Bu senaryo memleketin hazinesini boşaltılması anlamına gelir... Buda vatandaşa vergi olarak yansır. Yöneticiler yine kandırıldık, içimizdeki hainler ekonomiyi bu hale getirdi der ve sıyırır işi.. Çoğunluğuda yer.. Çünkü bu numaranın tutmama ihtimali sıfır.. Defalarca denendi ve her seferinde tuttu. Çok güvenilir bir çıpa. Bu çıpa hangi yönetimin elinde olursa olsun sırtı yere gelmez. Acı ama gerçek. Aynı gemideysek ben ne yapabilirim ki... Kaderlerimiz aynı.
Tam çubuklu pijamalarımı giymiştim ki yazını gördüm..ama kısa keseceğim..
Globalde bu kadar borç varken-çoğunluğu dolar-yani millet şortunu giymişken, biz long olmuşuz çok mu dememin sebebi bu zaten..
Ancak MB bankalarından çıkan paraları, bu bahsi geçen global borçlarlarla kıyaslaman hata olmuş..
Çünki bu bahsettiğin 250 trilyon dolara yakın borç statiktir..yani ha diyince kapıdan çıkamaz..o sonraki iştir..
Ancak gelişmiş MB'larının bastığı paralar dinamiktir yada çoğunluğu dinamik olabilir diyelim..MB'larının tahvil alarak kendi bankalarına verdiği paralar, yine bu bankalar aracılığıyla pörtföy yatırımı olarak nereye gittiyse , gerektiğinde yolcudur Abbas diyerek çıkması çok uzun sürmeyebilir kısaca..bu konuda en iyi sabıkası olan MB'sı BOJ'dur..muhtemelen ECB bu konuda daha kontrollü..
BOJ'un bu kanaldan(bankalar aracılığı ile) dışarıya çıkan portföy yatırımları 4 trilyon doların üzerindedir..direk yatırım olarakta bu kanaldan dışarıya çıkan para 1.5 trilyon dolar civarında Yen karşılığıdır..2016 sonu resmi rakamları..
MB'larının bastığı paralar şu an 15 trilyon doların üzerinde, yani öyle 7-8 değil..belirtmem lazım..neyse burada kesiyorum..iyi geceler herkese..
Bu bir anket arkadaslar.herkese tahminini soruyor ortalamasını alıyor.kendi bi calisma yapmiyor TCBM.zamaninda guvenip bende cok kazik yedim.bizde hissenet olarak yapsak bir anket ortalamasını alsak.ne kadar gerçekleri yansıtır. Bir de her ay değişir bu..
e-tab4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Byccx,ne yaptın üstad? tüm sayfayı kopyalamışsın![]()
Bu fed yellen denen manipulatorlerin konusmadan icraat yapacağı cok iyi ortam var.
Marj açıldı dolarda eger niyetleri varsa bundan guzel firsat olmaz
Doların uzun süre 3.52de hareketsiz kalması epey basınç biriktirmiş, 3 kuruş oynadı forum birbirine girdi. Sakin olun beyler %1 düştü sadece.
Bana dolar üzerine insanların birbirine sataşmak yerine bilgi paylaşımı ve kaliteli yorum yaptığı, gürültüden uzak başka bir forum veya site tavsiye verebilecek olan varsa çok müteşekkir olurum, özelden mesajla yazarsanız sevinirim burayı takipte çok zorlanıyorum gözümden kaçar.
Yer İmleri