-
-
Tam 1 sene elimdeydi bu kağıt, 1,80 e almıştim, 2 defa temettü aldım, 1 sene sonunda bana 13.000 hissede temettüler dahil 195 TL kâr bıraktı, kısa yılın kârı. Tüm kurumlar hedef üstüne hedef veriyorlardı. Zor kağıt.
-

Originally Posted by
Zamekci
ML nedir? İyi bişi mi
Çaktırmıyorsunuz, ama çok şeyden haberiniz var, tahminim en çok hisse sizde var, daha da düşşün milletin malını bedavaya alıyım diyorsunuz içinizden, Allah daha çok versin. Bimiyenler için söyliyimML alımda görününce, ak yatırım (spek)bir duraksadı sonra satışa ara verdi, hissedeki spek baskısı kalıcı yabancı alımını tetikleyebilir, benim algım bu yönde.
-

Hisseyi bir aydır izliyorum yakınen,açılışta piramit satıyorsa, alışta muhakkak 1.40 v3 1.39 da alışları var, spekle uyumlu çalışıyor, bir gün daha zorlu geçeçecek demektir, alışlar yığılı, spek takımı satışa boşuna bir şey yazmamış, nasılsa almıyacak. Finansman, pramit, finans, aynı tayfa.

Finansman, piramit satışta da alışta da hep başa düşüyor, bizim bist hep büuüğü kolluyor.
Son düzenleme : viopandtrade; 24-08-2017 saat: 10:29.
-
Kısmetsiz nasipsiz kağıt. Daha ne olacak be abi.
daha ne kadar süründüreceksin
-
Ülkede tek organize baskılı bir kısmı temettüden hediye hisselerin borsa paylarının yarı fiyatlara organize el değişimi ülkede ilk ve tek sanıyorlarsa izlenmiyor bilinmiyor drvammm vurguna
-
Beni takaslardaki izlenimim, Spek geçen ay kendi yabancı takasındaki satışları ile hissede baskı kurmuş, emrindeki emekli ve banka fonlarını satışlarını düşük fiyatlarda karşılamış, en büyük alıcılar, garanti, iş, finasman, ak, speğin ta kendisi. Diğerlerinden emin değilim.
-
sorun amacinne oldugu bu kadar spek baskisi var diyorsaniz..
bilemiyorum isbankasi bu kadar Hakim ortak iken , o istemeden pek birsey olmaz gibi,yada ciddi buyuklukte bir nakit ile spekulasyon olabilir sanki..
buradada ortaya spek in kendisi isbankasi olur kanimca.. tamamen temettu verimliligi uzerine kurulmus gibi..
hissenin yaklasik % 5 i onemli bir yatirimcinin elinde bu biliniyor... burasi da tasiyor goruntusunde..
piramit gibi 1-2 kademe trade etmeye calisanlar var gozuken,o da gomlekci goruntusunde... gucu bu yani +- 1000 / 2000 tl para yapmaya calisiyor...
finansman tarafi buyuk yerli yatirimcidir diye dusunuyorum.. ozetle hisse de cokozel bir ahber akisi olmaz ise 2018 martta kadar bu fiyatlarda oyalanir, temettu alinir hedefi,hisse fiyatinin yukari gitmesinden daha fazla hedeflenmis goruntusu var..
anladigim,bu iyi piyasalar icin degil, daha cok kotu piyasalarda mantikli gibi..
ancak gece dendigi gibi, eger ki 7,5 temettu ve bedelsiz surdurulebilirse, bir tl nin usd karsinda present valuesi korunursa.. kira getirisi icin bir mulk yerine Istanbul icin, gmenkul alacagima bunu da bir nevi konut/isyeri yatirimi gozuyle bakiyorum noktasindayim...
elimde % 5 in ustnde verimliligi olmayan gmenkul kira yatirimcilari icin ayni sey sonucta,riski gmankulculer farkli sepetlere dagitmak isterlerse, uygun gozukuyor.. lakin fiyatin yukari yapmasi konusu soru isareti... kisa vedeciler icin cokuygun degil bana gore, endeks kiyaslamasi yapanlar icinde oyle ...
elindeki faal portfoy,kira getirisi yaratanlar anlaminda , defter degerini , elimdeki menkul degeri olarak dusunuyorum, son satislarla 3.2mia tl ler gibi sene sonu degerlemeleri sonrasi.. arsa ve suren projlerin buyuklugunu ise kabaca borcu kapar diye dusunurum... 0,40 defter degeri bu yillik temettu verimi karsinda makul,olasi kotu senaryo da ise tasfiye degeri gozuyle bakilirsa koruyan bir faktor ..
sevgiler
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri