Sayfa 378/1009 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben hem enflasyonu düşürüp hem de büyümeyi nasıl yüksek tutuklarını anlatmak istemiştim. Zira sadece yukarıda belirtilen yöntem ile Türkiye'nin 2002-2012 arasındaki ekonomik yapısı göz önüne alındığında o denli bir büyüme yakalamak mümkün değildi. Bu düşük enflasyon+yüksek büyüme kombinasyonu alınan nispi yüksek dış borç ve bu borcun ithalat ve inşaatta harcanması ile yakalandı.
    Yurtiçinde kredi kullanımının yaygınlaşması ve miktarsal ciddi artış elde edilmesini..birde ucuz Çin mallarının etkisini(global olarakta) eklemek isterim..

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben hem enflasyonu düşürüp hem de büyümeyi nasıl yüksek tutuklarını anlatmak istemiştim. Zira sadece yukarıda belirtilen yöntem ile Türkiye'nin 2002-2012 arasındaki ekonomik yapısı göz önüne alındığında o denli bir büyüme yakalamak mümkün değildi. Bu düşük enflasyon+yüksek büyüme kombinasyonu alınan nispi yüksek dış borç ve bu borcun ithalat ve inşaatta harcanması ile yakalandı.
    Enflasyonun nisbeten düşük olmasinin sebebi yukardako teknik ayrıntı.
    Bu kadar kolay borclanabilmedeki ayrıntı ise fed'in gittikçe daha çok parasal genişleme yapmış olmasıdır.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yurtiçinde kredi kullanımının yaygınlaşması ve miktarsal ciddi artış elde edilmesini..birde ucuz Çin mallarının etkisini(global olarakta) eklemek isterim..
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Enflasyonun nisbeten düşük olmasinin sebebi yukardako teknik ayrıntı.
    Bu kadar kolay borclanabilmedeki ayrıntı ise fed'in gittikçe daha çok parasal genişleme yapmış olmasıdır.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Önemli bulduğum detay şu, büyümeyi dışarıda bırakarak sadece enflasyonu düşürmek nispeten basit bir iş ama pek bir manası yok. Başarı olarak kabul edilen enflasyonu düşürürken aynı anda da büyümenin düşmemesi. Tcmb'nin hazineye avans vermeyi kesmesi sadece enflasyonu düşürebilir ama büyümeyi de ciddi anlamda sekteye uğratabilir. Bu durum da başarı olarak nitelendirilemez. İşte 2002-2012 arasında alınan bu nispi yüksek dış borç enflasyonu düşürürken büyümenin de yüksek çıkmasını sağladı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Net dış kaynak girişi olmadan Türkiye'nin büyümesi mümkün değil, ancak alınan borçlarla neremizin büyüdüğü de ayrı bir tartışma konusu.

5.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Net dış kaynak girişi olmadan Türkiye'nin büyümesi mümkün değil, ancak alınan borçlarla neremizin büyüdüğü de ayrı bir tartışma konusu.
    Geniş halk kitlelerinin bu detayı görmesi pek mümkün değil, halk sadece bu sanal büyümenin nihai etkilerini hissedeceği için bunu başarı olarak nitelendirecektir. Halkın başarı olarak değerlendirdiği süreç iktidardaki yönetim için tekrar seçilmek demektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Rakkamsal gelmiş geçmiş en byk borç oransal olarak japonda. Yüzde 250. Ama adamlarin bu finansal dünyayı oluşturan yapıya hizmeti büyük yada azimsanamaz mesela yen carry trade i bi dönem yen degerliyken Tr dede 10bin 20 bin aile bu para biriminden borclanip mağdur olduydu. Ondan sonra Btc yi yasalariyla legalize etmesi ki bu en komigi. Yani o yüzde 250 yi yaparken itubardan yedi şimdi o da yok daha borclanamazda bizde borcun karşılığı ne gerçekte ona bakmak lazım. Yani yaptırım olarak parayi tahsil edemezse karsiliginda ne alabilir buna göre oran dizayn ediliyodur herhalde ne biliym. Capon ama bu finansal dizayn için iyi kılıç sallamis belli buradan geysalasmis tüm watanabelere selam eder cekik gözlerinden öperim
    4 trilyon dolar portföy yatırımı..Hepsi Bist'te Bovespa'da vb., çöp bonolarda olacak hali yok ya..Bir kaç trilyon dolarlık kısımları ABD bonolarında, Alman bonolarında yada DOW'da vb. olabilir değil mi..hatta yıl başından beri satılan şirket tahvilleri(ABD'de sanırım) 1 trilyon doları geçmiş..dolayısıyla bir karşılığı var gözüküyor..''fear trade'' başladığında önce riskli varlıklardan çekerler zaten..oda artık 0.5 trilyon dolarmıdır bilinmez..diğerleri ABD bonoları, DOW vb. kalsa olur..

Hele 200 milyar dolar her ay ortaya para çıkıyorsa, arkası var demektir..gir, gire bildiğin yere..artık finans yoluyla mı girersin, turizim yoluyla mı girersin, yada karayoluyla mal ticaretinden mi girersin belli olmaz..akıyor mübarek..Bora abinin bahsettiği futbolcu transfer bedellerini hatırladım..

O yüzden bakkaldan aldığın balonda bile balon var bence..

Amma iddialı oldu ha...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Geniş halk kitlelerinin bu detayı görmesi pek mümkün değil, halk sadece bu sanal büyümenin nihai etkilerini hissedeceği için bunu başarı olarak nitelendirecektir. Halkın başarı olarak değerlendirdiği süreç iktidardaki yönetim için tekrar seçilmek demektir.
    Tasla toprak la büyümenin mutlaka sonu gelecek ..

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    4 trilyon dolar portföy yatırımı..Hepsi Bist'te Bovespa'da vb., çöp bonolarda olacak hali yok ya..Bir kaç trilyon dolarlık kısımları ABD bonolarında, Alman bonolarında yada DOW'da vb. olabilir değil mi..hatta yıl başından beri satılan şirket tahvilleri(ABD'de sanırım) 1 trilyon doları geçmiş..dolayısıyla bir karşılığı var gözüküyor..''fear trade'' başladığında önce riskli varlıklardan çekerler zaten..oda artık 0.5 trilyon dolarmıdır bilinmez..diğerleri ABD bonoları, DOW vb. kalsa olur..

Hele 200 milyar dolar her ay ortaya para çıkıyorsa, arkası var demektir..gir, gire bildiğin yere..artık finans yoluyla mı girersin, turizim yoluyla mı girersin, yada karayoluyla mal ticaretinden mi girersin belli olmaz..akıyor mübarek..Bora abinin bahsettiği futbolcu transfer bedellerini hatırladım..

O yüzden bakkaldan aldığın balonda bile balon var bence..

Amma iddialı oldu ha...
    Balon soyleminiz çok güzel sayın dostum
    Şimdi tarihsel bir analiz korsak ortaya
    ilk sömürgeci ulus hollanda. İngiltere bundan daha sonra gelir sonra fransa vs klasik denizci mantığı sende yelkenli Kalyon ve top rakip afrikalida kayık ve bıçak var kimin kazancagi malum
    Şimdiki düzende adamda sonsuz itibarlı dolar avro sende tl zar Ruble
    Bi de bunu türev ile sulandiriyo corbayi
    Allah teoride konvertibil pratikte konvertibil olmayan para birimlerinin yar ve yardımcısı otekilerinde balonlarinin da patlaticisı olsun bu örneklemenize göre sayın enki bey.
    Artık türev piyasayı sınırdan içeri sokmayaydik demeye çok geç ya da azcık geç kalınmış
    Yani her yeniliğe atlamamak lazım bu bir
    Tabi diger yandan Yeniliğin mucidi, oyunun (yani yanlış anlasilmasin yeni tip bu tarz finansal enstrumanlarla olan yatirim araclari) ne zmn sonlanacagina da karar verir
    Yatırım tavsiyesi degil

Sayfa 378/1009 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •