Sayfa 33/215 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 257 - 264 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Tv >1

Başka hiçbir kriter yok...Tüm endeks üzerinden yapılan sıralama böyle

PROGRAMIN OLUŞTURDUĞU PORTFOYU ALINAN-SATILAN-GUNCEL FİYATLARI İLE EXCEL DE INCELEDİĞİMDE AŞAGIDAKI SONUÇ ÇIKIYOR.HER HİSSEDEN 1000TL LİK ALINMIŞ KABUL EDİLDİ.TOPLAMDA 10.000TL LIK PORTFOY OLUŞTURULDU.SON DURUMU İSE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ.BIR DETAY DAHA VAR ALIMLAR HEP 1000 TL LİK YAPILDI.KAR-ZARAR KASADA TUTULDU.EGER ORNEGIN 1000 TL ALINAN VE 1772 TL İLE SATILAN ALKA YERİNE TEKRAR 1000 TL LİK YENİ HİSSE ALINDI.AMA 1772 TL LİK ALINSA İDİ DAHA COK GETİRİ OLACAKTI. AYNI ŞEY ZARAR EDENLERDE DE YAPILDI.
    DEĞİŞEN 6 ADET HİSSEDEN YAKLAŞIK 1300 TL VE DEVAM EDEN PORTFOYDENDE YAKLAŞIK 1394 TL KAR EDİLDİ.YANI PORTFOY TOPLAM KARI YAKLAŞIK 2694TL.YANİ YUZDE 27 GİBİ.

(GECE CALIŞMASI OLUP BASKA BİR ARKADASIM DA KONTROL EDERSE İYİ OLUR.GÖZÜMDEN KAÇAN HATA VARSA INSANLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYİZ)

Son düzenleme : qurman; 26-08-2017 saat: 05:52.

2.  Alıntı Originally Posted by qurman Yazıyı Oku
    PROGRAMIN OLUŞTURDUĞU PORTFOYU ALINAN-SATILAN-GUNCEL FİYATLARI İLE EXCEL DE INCELEDİĞİMDE AŞAGIDAKI SONUÇ ÇIKIYOR.HER HİSSEDEN 1000TL LİK ALINMIŞ KABUL EDİLDİ.TOPLAMDA 10.000TL LIK PORTFOY OLUŞTURULDU.SON DURUMU İSE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ.BIR DETAY DAHA VAR ALIMLAR HEP 1000 TL LİK YAPILDI.KAR-ZARAR KASADA TUTULDU.EGER ORNEGIN 1000 TL ALINAN VE 1772 TL İLE SATILAN ALKA YERİNE TEKRAR 1000 TL LİK YENİ HİSSE ALINDI.AMA 1772 TL LİK ALINSA İDİ DAHA COK GETİRİ OLACAKTI. AYNI ŞEY ZARAR EDENLERDE DE YAPILDI.

(GECE CALIŞMASI OLUP BASKA BİR ARKADASIM DA KONTROL EDERSE İYİ OLUR.GÖZÜMDEN KAÇAN HATA VARSA INSANLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYİZ)

Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Burda en büyük mesele sistemin temettü verimliliğinin neye göre hesaplıyor oluşu. Akçansa çimentoyu ele alalım. bu şirketin 2017/2 bilanço döneminden temettü verimliliğini nasıl hesaplayacak ? 2016 daki kazancından karını dağıtacağı için dağıtacağı ücret/ Piyasa değeri . zaten 2017/1 bilanço döneminde ne kadar dağıtacağı belliydi . 2017/2 bilanço döneminde ve 3 4 . dönemlerde verimliliği sadece hisse fiyatıyla değişecek. ama diyelimki işler kötü gitti şirket 9. ayda temettü dağıtacak ama ilk 6 aylık bilançoda büyük zarar açıkladı. biz bu hisseyi neden alalım ? hatalı mıyım yanlış düşündüğüm yer var mı ?
     Alıntı Originally Posted by Cengizak Yazıyı Oku
    Halil hocayı yakından takip ediyorum. Şu anki pörtföyümü de onun 25 lisinin içinden seçerek oluşturdum. Malum cüzi sermaye 25 e bölünürse komik sayıda lotlar kalacak. Ama malum stratejiyi sonuçta bozduğum için yeterince verim alabileceğimi sanmıyorum. Açıkçası temel analizimi kolaylaştırmak için borfin almayı planlarken bu değerli başlığa rastladım ve oldukça ilgimi çekti. Sıkıntım ise bu programı hiç bilmiyorum. Sizin bulduğunuz kar marjları için excel yada numbers gibi bir dil mi kullanmak gerekiyor? Yani ben programı öğrenmek adına yıllık olarak düşünmüştüm ama dil yoksa dediğiniz daha mantıklı. Yaptığınız tek şey filtrelememi? Akif beyin stratejisini de inceledim. Kendisince yaptığı filtrelemeyi paylaşmış ama ekstra birşey varmı bilmiyorum. Birde anlamadığım geçmişe yönelik testlerde enflasyon dahil edilmediği içinmi bu derece yüksek çıkıyor? Örneğin şu an yatıracağım 100 tl geçmişe yönelik testlerde %200.000 çıkan bir sistemde 2027 yılında 200.000 olmalı anlamına geliyormu gerçekten yoksa sistemde kayıplar olacakmı?(teorik olarak) Kusra bakmayın sayı okadar yüksek ki sanki ben yanlış anlıyor gibi hissediyorum.

Edit: kusra bakmayın çok soru soruyorum ama bu sistem aselsan gibi tv si çok düşük fakat sürekli bedelsiz veren şirketleri yok mu sayıyor?
     Alıntı Originally Posted by Cengizak Yazıyı Oku
    Drizm hocam kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz. İşin felsefesi ancak bukadar güzel açıklanabilirdi. Hemen programı alıp olaya giriş yapıyorum. İnş program iostada çalışıyordur saygılar
    Daha önce de yazmıştım: sayın Cengizak 8 SAAT İÇİNDE kafasındakileri netleştirerek bir yatırımcı oldu.

Ben topiği aslında "çok bilenler"den ziyade "yeni başlayanlar", kendi portföyünü temel+teknik yönlendirebilenlerden ziyade çocuğunun geleceği için yaptığı tasarruflarını borsada değerlendirmeye çalışırken kendi tasarruflarını altında, dolarda vb. tutanlar için bir fikir vermesi amacıyla başlattım. En basit uygulama yöntemini anlattım.

Amacım insanların kendi yatırımlarını kimseye muhtaç olmadan, haber izlemeden, günde 6 saatlerini fiyat izleyerek geçirmeden de yönetebileceklerini; şimdiye kadar çok karmaşık hale getirilmiş temel analizin çok basit bir şekilde de yapılabileceğini göstermekti. Sadece 3 ayda 1 kez 75 lira vererek ve 30 dk ayırarak bu işin nasıl yapılabileceğini gösterdim.

Ben "eğer uygulayacaksanız eski bilgilerinizi, tecrübelerinizi unutun ve bu yöntemi nota not uygulayın" diyemem ki. Eğer siz temel analizinize güveniyorsanız mesela portföyünüzü 10 hisse olarak seçtirip, 5 hisseye indirmek için diğer kriterlerinizden yararlanabilirsiniz; ama daha da önemlisi programda önem verdiğiniz diğer kriterleri hatta eğer kendinize güveniyorsanız teknik analizi de dahil ederek kendi formülünüzü oluşturup geçmiş getirilerine bakarsınız; aklınıza yatıyorsa onu ya da daha da geliştirip bir başkasını kullanırsınız. ya da bir şirket zarar ediyorsa formül gösterdi diye alacaksınız demek değil. Elinizi tutan yok.

Getiriler tüm dezavantajlara rağmen halen çok yüksek. Zaten kimsenin ilk milyonunu kazandıktan sonra bu parayı sistemde bırakacağını düşünmüyorum.

Zaten hiç bilmeyerek başlayan birisi de birkaç alımdan sonra hisseler hakkında kendi "hislerini" geliştirecektir.

NOt : bu satırları sayın burdur15 in gönderileri için yazdım ama sayın qurmanın çalışmasının arada kaynamasını da istemedim.

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ben tartışma çıkmaması için bu konulara özellikle girmiyorum beni yanlış anlıyorlar her seferinde diye.

ancak sen girdiğin için kendi ŞAHSİ fikrimi dile getireyim ben size katılıyorum temettü verimlilik oranı bana göre bir hisseyi almak için sebep bile değil benim için kriter bile değil.

Ancak konumuz bunun nasıl bir strateji olup olmadıgı değil repaint durumu ölçmek hangi kriterler repaint yapıyor bunu bulmak oldugu için ben tv oranının BANA GÖRE manasız geldiğine özellikle değinmemiştim.

Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmem bu benim kendi fikrim.
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    aslında sunu yapmanı ıstemıştım sanırım formul bolumunden yararlanman gerekecek ancak oda prof'da var galıba.

efk + net kar / piyasa degeri > 0,2
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Yukarıda anlattığım en iyi formülde getiri % 1768'e yükseldi.

TV ni bırakıp getirisi %1768 olan bu formülü mü kullanayım? TV ni kullanmazsam yerine ne koyayım? Bu konuda önerisi olanların mümkünse fikirlerinden yararlanmak isterim.

Yalnız TEMETTÜ POLEMİĞİNE GİRMEDEN, zira bu konuda erhanaçıkgöz1'in topiğinde iyi bir birikim oluştu, kendini geliştirmek isteyenler önce onları okusun.

4. Sn Drizm bir hipotez öne sürdü...Bu hipotezi öne sürmesinin gerekçelerini açıkladı ve bunu test etti..Aslında bilimsel hipotezler de bu aşamalardan geçer...Daha sonra diğer araştırmacılar da bu hipotezi sınamak için testler yapar ve hipotezi yanlışlandırmaya çalışır..Çünkü veriler yanlışlanabilir olursa kıymetlidir (yani deneylenebilir olması).Zaten yanlışlanamıyorsa o hipotezin çok güçlü olduğunu anlamış oluruz...

Örneğin doğadaki yüm kediler beyazdır derseniz ve sadece beyaz kediler toplarsanız örnekleme amacıyla hipoteziniz güçlenmez...Araştırmacılar siyah kedi bulmak için uğraşır. Bulabilirse hipotezi yıkar, bulamıyor ise her deneysel sonuçta hipotez güçlenerek devam eder..

Hipotez-teori-yasa gibi konuların ayrıntılarına girmeden bilimsel bir hipotezin doğrulanması ve yanlışlanması şeklinde okuyun lütfen..

5. Tek bir test yapmayalım o yüzden...
    Test sahasını genişletelim ve birçok teste tabi tutalım bu hipotezi..

Örneğin
    -Acaba program fiyattan etkilenen parametrelerde (fk-tv-pd/dd) repainting yapıyır da diğerlerinde yapmıyor mu?
    -Acaba aylık ve 3 aylık seçimlerde fark yaratıyor mu?
    -Acaba sadece bilanço açıklanma döneminde mi bunu yapıyor, diğer dönemlerde yapmıyor mu..? Maalesef bunu ancak 3. çeyrek bilanço tarihi geldiğinde daha net anlayacağız...

6. Test 2

Sadece Tv>1 olan 10 hisseli portfoyün aylık yenilenmesi ile oluşan portföy

7. Test 3

İşi biraz zorlaştıralım. Fiyattan etkilenen ve etkilenmeyen parametreleri birleştirelim.

Bist tüm endekste aylık portföy yenilemeli 10 hisse

Kriterler
    TV>2
    Esas faaliyet kar artışı yıllık>30
    F/K < 13
    cari oran>1

not: bu oranlarda getiri çok ii olmuş

8. Test 4

Bist tüm endekste 3 ayda 1 portföy yenilemeli 10 hisse...Niye böyle yaptım..Bu portföy 1 temmuzda yapılmış olmalı çünkü program tarafından..

Kriterler
    TV>2
    Esas faaliyet kar artışı yıllık>30
    F/K < 13
    cari oran>1

Sayfa 33/215 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz