Originally Posted by
burdur15
Burda en büyük mesele sistemin temettü verimliliğinin neye göre hesaplıyor oluşu. Akçansa çimentoyu ele alalım. bu şirketin 2017/2 bilanço döneminden temettü verimliliğini nasıl hesaplayacak ? 2016 daki kazancından karını dağıtacağı için dağıtacağı ücret/ Piyasa değeri . zaten 2017/1 bilanço döneminde ne kadar dağıtacağı belliydi . 2017/2 bilanço döneminde ve 3 4 . dönemlerde verimliliği sadece hisse fiyatıyla değişecek. ama diyelimki işler kötü gitti şirket 9. ayda temettü dağıtacak ama ilk 6 aylık bilançoda büyük zarar açıkladı. biz bu hisseyi neden alalım ? hatalı mıyım yanlış düşündüğüm yer var mı ?
ben tartışma çıkmaması için bu konulara özellikle girmiyorum beni yanlış anlıyorlar her seferinde diye.
ancak sen girdiğin için kendi ŞAHSİ fikrimi dile getireyim ben size katılıyorum temettü verimlilik oranı bana göre bir hisseyi almak için sebep bile değil benim için kriter bile değil.
Ancak konumuz bunun nasıl bir strateji olup olmadıgı değil repaint durumu ölçmek hangi kriterler repaint yapıyor bunu bulmak oldugu için ben tv oranının BANA GÖRE manasız geldiğine özellikle değinmemiştim.
Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmem bu benim kendi fikrim.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri