Sayfa 32/214 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 1707 madde; 249 - 256 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

  1. arkadaşlar öncelikle program TV hesabında repaint yapıyor. ancak bunu anlamanız hayli zor. ben şöyle anlayabildim; TV bazlı bir stratejiyi yıl başında test ettim sonuçlarını ve hisse listelerini ayrıca bilgisayara kaydettim. aradan bir kaç ay geçtikten sonra sanırım haziran gibiydi yani temettü sezonu geçtikten sonra aynı stratejiyi tekrar test ettim. bu sefer program başka bir hisse listesi gösterdi. stratejide bir değişiklik yoktu ama biliyorsunuz hisseler temettü verdikten sonra fiyatları düşüyor bu da uzun süre sonra tekrar analiz yaptığınızda farklı hisse listeleri ile karşılaşmanıza neden oluyor. bence bunun sebebi programın data bölümünde dağıtılan temettü sabit bir değer iken fiyatların her sene güncelleniyor olmasıdır. bu yüzden programın TV içeren stratejilerine güvenmiyorum.

    TV'ne dayalı sistemini uygularken EREGL ve MRDIN hisseleri almıştım 2015 in sonları. testlerde aylık uygulamanın daha yüksek getiri sağladığını gördüğüm için o şekilde uyguluyordum ancak %20 civarı zarar gördüğümü hatırlıyorum, stratejiyi takip ederek sonunda zarardan kurtuldum ama aylarca zararda oturduk. Yaşar Erdinç in eğitimine ben de katıldım, yöntemin hemen terk edilmemesi gerektiğini biliyorum, test sonuçları da hayli güven veriyor ancak %20 zarardayken moraliniz pek iyi olmuyor. sonuç olarak dayandım ve bir süre sonra zarar kapandı hatta kar da ettik ama yöntemin çok fazla vakit kaybettirdiğini düşünüyorum. artık kullanmıyorum.

    özetle, yöntem kötü değil, para kazandırır ama zayıf yönleri de var. aklıma gelen bir zayıflık şu mesela: program TV hesabı yaparken ilk önce içinde bulunduğu senede dağıtılan temettüye bakıyor, eğer temettü dağıtımı yoksa bir önceki sene dağıtılan temettüyü baz alıyor. diyelim ki şirketin işleri kötü gidiyor bu sene zaten temettü vermemiş bunu program yok sayıyor, işler kötü gitmeye devam ederse seneye de temettü vermeyecektir. böylece şirket kriterleri sağlayamayıp liste dışı kalacaktır. bu süreçten belki karla çıkarsınız ama gerçek bir trend yakalayamazsınız.

    bu tarz mekanik yöntemlerle ilgileniyorsanız duygusuz yatırımcı kitabını tavsiye ederim. ancak buradaki yöntemleri de uygulama için tavsiye etmiyorum, sadece fikir vermesi için tavsiye ediyorum.

    son olarak şunu da eklemek isterim; başlıktaki 30 sayfa yazıdan sonra gelip çamur atma niyetinde değilim, sayın DRİZM'in de iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. sadece kendi tecrübelerim doğrultusunda sizi uyarmak istedim. sonuçta herkes bildiği gibi yapacak tabi, umarım yöntemi geliştirir daha başarılı olursunuz, herkese bol kazançlar...

  2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Eğer repaint varsa ben yine programı kullanmaya devam edeceğim, eğer repaint yoksa siz yine programı kullanmayacaksınız.

    Repaint olayını bilmeden önce program para kazandırıyordu, (bkz. 2012den beri Yaşar Erdinç, 2014 sonundan itibaren bizzat ben.)

    Repaint olayını ben "çözdüm", anlattım. demek ki herkes kendi çözümünü görmek istiyor. O zaman kadar bekleyeceksiniz.
    hocam farketmez benim amacım balta saplamak değil bir problem varsa bunun çözümünü bulmak

    repaint varsa kullanmayacağız diye birşey yok. repaint varsa arayacaz kardesım bak bu sıstem söyle yaptı ben bunla nasıl portfoy kuracagım diyeceğiz. ben bi sorunun nerede o9ldugunu görsem çözüm yolları için birşeyler geliştireceğim de önce bir sorunu bulalım.

    Geçmiş getirileri hiç düşünmüyorum.

    Ben istiyorumkı örnegın şimdi denıyoruz ya tv >1 den olanları cıkart 10 tane hısse.

    bu seçtiğin hisseleri normalde 3 ayda bir değiştirmeli ya.

    1 ay sonra tekrar aynı seyı denedğimde hisseler değişecek mi hocam.

    Sen denedin herhalde değişiyor. zaten değişmezse problem yok cunku alacagımız hisseler belli demek. performansı ölçebilirsiniz gerçek zamanlı olarak.

    açarsın topıgı dersinki şu kriteri deniyoruz. şu porfoy cıktı hadi 1 er lot herbirinde alın 9 ay sonra getirimize bakalım 1 lotla birşey kaybetmeyiz. alırız abi getirisine bakarız.

    her strateji için 1 er lottan oluşan portfoyu gerçek hesapta alırız 9 ay sonra sonuçlarına bakarız getirisine.

    10 tane değişik strateji belirleriz her birinde 5 er hisseden oluşan hisse belirleriz. 50 adet hisse alacaz sadece 1 er lottan oluşan.

    ne olacak en fazla 100 TL yi riske atarız 50 hissenin 50 side batmayacağına göre en fazla 20 30 40 lıra kaybederiz hisseler kötü giderse bile.

    böylece gerçek zamanlı olarak 10 adet değişik formullu portfoyu denemiş oluruz hangisi iyi ise o yötenmı artıkı gerçek sermayemızle deneyebılırız.

    YOK EĞER REPAİT VARSA.

    Pılını pırtını topla GİT YAPMAYACAĞIZZZZZZZZZZZ.

    Problemı tespit edeceğiz manuel hesap edeceğiz.

    Açacaz telefonu ver yetkiliye ben konuşmaya razıyım. gönüllüyüm yani boyle bır kodlama yazmışsınız belli bir fiyata satıyorsunuz verimli gerçekçi ve kazandırmasını ıstıyorsunuz cunku kazandırmıyorsa ınsanlar programınıza nasıl para ödeyecekler o yuzden bu problemı çözelim hem siz kazanın hem biz kazanılım okadar kod boşa gitmesin diyeceğiz.

    problemı anlatacağız mantıklı olan neyse önereceğiz. SOrun problemı bulup bu kadar kodlamayı hüsrana ugratıp çöpe atmak değil.

    AMACIMIZ Henry fordun dediği gibi "Hata bulma çözüm bul" felsefesiyle ilerlemek.

    Şimdi tekrar yazlım arşiv olarka dursun TV>1 Bisttüm 3 ayda bir hisse değiştiren strateji. repaint olup olmadıgını gösterecek.

    bugun tıklandı strateji bize

    AKCNS-AKMGY-AKSGY-BOLUC-CRDFA-ECİLC-ECZYT-PAGYO-PSDTC-TCELL

    al dedi. her gun bu kriteri calıstırın hisse değişirse. problem var repaint var demektir.

    Şimdi bu hisseler yarın burgun 3 ay dolmadan değişirlerse hesaplayacağız gerçekten TV ye göremi değiştirmş. bakacaz teyit edecez herşeyi garantiye alıp adamları arayacaz önce kendimiz bilinçlenelim diye.

    Hatta şimdide başlayayım bir örnekle.

    TV oranı > 1 Ne demek nasıl hesaplanır ? bu kriterin etkisini ölçelim SORGULAYALIM bu tv olmak zorunda değildi farklı birşeyde olabilir tv üzerinden gittiğimiz için bunu konusuyorum.

    formulleri:
    Temettü Verimi = Hisse Başı Ödenen Temettü / Hisse Senedi Fiyatı

    Temettü Verimi = Toplam Ödenen Temettü / Şirketin Piyasa Değeri.

    ikiside benzer anlamlarda piyasa değeri=hisse fiyatı demek.

    Şu formuller gidelim. 10,000 TL piyasa değeri olan bir hisse 2000 Tl temettü dağıtırsa.

    0,2 çıkacaktır tv oranı. piyasa değeri dediğimiz şey hisse fiyatı demektir hisse fiyatı değiştiğinde tv oranı büyür veya küçülür.

    mesela 10,200 oldu piyasa değeri.
    1,9 cıkıyor bu sefer.

    tabi ters hesaplamışta olabilir 10,000 /2000yaparsam 5 cıkıyor oran. neyse biz devam edelim.

    Şimdi piyasa değeri yani hisse fiyatı değiştikçe oranlar tüm hisselerde değişecek.

    buda normalde porfoyun değişmesine sebebiyet verecek. ancak kural gereği yada formul gereği diyelim.

    seçtiği hisseleri 3 aydan 3 aya göre değerlendirmeli yani 01,01,2017 veya 01,04,2017 veya 01,07,2017 tarihlerindeki hesaplamayı yapıp hangini seçti ise en az 3 ay değiştirmemeli. cunku 3 ayda bır bak demişim sisteme.
    yoksa her gun guncelleyerek bakacaksa. bu bir nevi al sat sistemine dönüşüyor.

    şimdi sistemci oldugum için ideal veri terminali ile akcansanın piyasa değerini hesaplattırdım piyasa değeri içinede bir çizgi koydum bu çizgide bizim tv oranı > 1 kriterini temsil ediyor gibi düşünebilirsiniz.

    İşte mevcut programımı repaint yapıyorsa bu yuzden yapıyor piyasa değeri hisse senedi grafiğini temsil ettiği için kriter dışı kalan hisse satılıyor aslında.

    Ozman mantıgını sorgulamamız lazım her gun hisse senedini alıp satmamız lazım grafikte oldugu gibi.

    ozman arayacağız diyeceğiz ki programın bugun al deyip yarın listeye bile sokmadıgı hisseyi nasıl alacağım. bunu düzeltin ki aldıgı hisseyi 3 ay tutabilsin bir de ali formulu calıstırıgında akcnsayı bulurken ertesi gün veli tıpa tıp aynı formulle cimsa yi buluyorsa bu saçma değilmi bir formul veya matematikten nasıl bahsedebileceğiz. diye adamlara soracağız düzelttirmek için baskı kuracağız cunku bu sekılde tombaladan hisse senedi çekmek gibi hisse alacak. matematik nerede formul nerede ?

    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  3. Burda en büyük mesele sistemin temettü verimliliğinin neye göre hesaplıyor oluşu. Akçansa çimentoyu ele alalım. bu şirketin 2017/2 bilanço döneminden temettü verimliliğini nasıl hesaplayacak ? 2016 daki kazancından karını dağıtacağı için dağıtacağı ücret/ Piyasa değeri . zaten 2017/1 bilanço döneminde ne kadar dağıtacağı belliydi . 2017/2 bilanço döneminde ve 3 4 . dönemlerde verimliliği sadece hisse fiyatıyla değişecek. ama diyelimki işler kötü gitti şirket 9. ayda temettü dağıtacak ama ilk 6 aylık bilançoda büyük zarar açıkladı. biz bu hisseyi neden alalım ? hatalı mıyım yanlış düşündüğüm yer var mı ?

  4.  Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Burda en büyük mesele sistemin temettü verimliliğinin neye göre hesaplıyor oluşu. Akçansa çimentoyu ele alalım. bu şirketin 2017/2 bilanço döneminden temettü verimliliğini nasıl hesaplayacak ? 2016 daki kazancından karını dağıtacağı için dağıtacağı ücret/ Piyasa değeri . zaten 2017/1 bilanço döneminde ne kadar dağıtacağı belliydi . 2017/2 bilanço döneminde ve 3 4 . dönemlerde verimliliği sadece hisse fiyatıyla değişecek. ama diyelimki işler kötü gitti şirket 9. ayda temettü dağıtacak ama ilk 6 aylık bilançoda büyük zarar açıkladı. biz bu hisseyi neden alalım ? hatalı mıyım yanlış düşündüğüm yer var mı ?
    ben tartışma çıkmaması için bu konulara özellikle girmiyorum beni yanlış anlıyorlar her seferinde diye.

    ancak sen girdiğin için kendi ŞAHSİ fikrimi dile getireyim ben size katılıyorum temettü verimlilik oranı bana göre bir hisseyi almak için sebep bile değil benim için kriter bile değil.

    Ancak konumuz bunun nasıl bir strateji olup olmadıgı değil repaint durumu ölçmek hangi kriterler repaint yapıyor bunu bulmak oldugu için ben tv oranının BANA GÖRE manasız geldiğine özellikle değinmemiştim.

    Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmem bu benim kendi fikrim.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ben tartışma çıkmaması için bu konulara özellikle girmiyorum beni yanlış anlıyorlar her seferinde diye.

    ancak sen girdiğin için kendi ŞAHSİ fikrimi dile getireyim ben size katılıyorum temettü verimlilik oranı bana göre bir hisseyi almak için sebep bile değil benim için kriter bile değil.

    Ancak konumuz bunun nasıl bir strateji olup olmadıgı değil repaint durumu ölçmek hangi kriterler repaint yapıyor bunu bulmak oldugu için ben tv oranının BANA GÖRE manasız geldiğine özellikle değinmemiştim.

    Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmem bu benim kendi fikrim.
    Kimse beni yanlış anlamasın öğrenmek için soruyorum. Amacım buradaki sistemi kötülemek yada baltalamak değil. Hatta şöyle diyeyim portföyümün bir kısmı burada adı geçen hisselerden . yine benzer sürede al sat ve dengeleme yapıyorum. Sadece öğrenmeye çalışıyorum. bu sistem benim beklediğim getiriyi gerçekten bu kadar zahmetsiz sunabilir mi ?

    repaint konusuna gelince. Eğer hesap dönemine göre derse ve diyelim ki şirket yarın önümüzdeki dönemin temettü miktarını açıklayacak (ve çok düşü temettü verecek ) ama bunu piyasa bilmiyor tabi. ben bugün sisteme başladığımda geçmiş dönemin temettüsüne göre verimliliği hesaplayacak ve geçen dönem temettü miktarı yüksek olduğundan verimde yüksek olduğundan al diyeeek (hisse fiyatı 1 br ). yarın başlatacak bir kişi için ; haber geldiğinden dolayı yeni temettü üzerinden hesaplayacak ve verim çok düşük olduğundan bu listede olmayacak . şimdi 1 hafta sonra başlayacak adam bakalım sistem nasıl işliyor dediğinde geçmişe baktığında bu adama alma diyorsa repaint var ama bunu nasıl anlayacağımı hala çözemedim .

    Ama onun dışında kendim uygulayacak olsam gelecek dönem temettü verimliliğine göre kendim hesap yapıp ona göre pozisyon alsam getirisi arta bilir. sn DRİZM'in dediği gibi temettünün olumlu yönde bir etkisi var mı yok mu ben buna bakarım diyen için uygulanabilirliği olan bir sistem gibi geldi .

  6. Arkadaşlar;

    öncelikle edep çercevesinde kaldığı sürece lütfen kafanızdakileri yazmaktan çekinmeyin. ne demişler : Deveden büyük fil var. Sizin sorularınızla benim merakım artıyor, araştırıyorum, düşünüyorum, bunlar güzel şeyler..

    Tek ricam lütfen ilk okumalarınızın "yanlı" olduğunu bilin, bu nedenle bir sorunuz varsa topiği öncelikle bir daha okuyun. Ben bir maile cevap vermeden önce en az 3 defa okuyorum ki yanlış anlamayı en aza indireyim.

    Bir müvekkilinin suçsuzluğunu kanıtlamak için her türlü yola başvuran bir avukat gibi değil, objektif bir hakim gibi düşünmeye çalışın.

    hepinize bol kazanç dilerim.

  7.  Alıntı Originally Posted by Yurttaş Yazıyı Oku
    arkadaşlar öncelikle program TV hesabında repaint yapıyor. ancak bunu anlamanız hayli zor. ben şöyle anlayabildim; TV bazlı bir stratejiyi yıl başında test ettim sonuçlarını ve hisse listelerini ayrıca bilgisayara kaydettim. aradan bir kaç ay geçtikten sonra sanırım haziran gibiydi yani temettü sezonu geçtikten sonra aynı stratejiyi tekrar test ettim. bu sefer program başka bir hisse listesi gösterdi. stratejide bir değişiklik yoktu ama biliyorsunuz hisseler temettü verdikten sonra fiyatları düşüyor bu da uzun süre sonra tekrar analiz yaptığınızda farklı hisse listeleri ile karşılaşmanıza neden oluyor. bence bunun sebebi programın data bölümünde dağıtılan temettü sabit bir değer iken fiyatların her sene güncelleniyor olmasıdır. bu yüzden programın TV içeren stratejilerine güvenmiyorum.

    TV'ne dayalı sistemini uygularken EREGL ve MRDIN hisseleri almıştım 2015 in sonları. testlerde aylık uygulamanın daha yüksek getiri sağladığını gördüğüm için o şekilde uyguluyordum ancak %20 civarı zarar gördüğümü hatırlıyorum, stratejiyi takip ederek sonunda zarardan kurtuldum ama aylarca zararda oturduk. Yaşar Erdinç in eğitimine ben de katıldım, yöntemin hemen terk edilmemesi gerektiğini biliyorum, test sonuçları da hayli güven veriyor ancak %20 zarardayken moraliniz pek iyi olmuyor. sonuç olarak dayandım ve bir süre sonra zarar kapandı hatta kar da ettik ama yöntemin çok fazla vakit kaybettirdiğini düşünüyorum. artık kullanmıyorum.

    özetle, yöntem kötü değil, para kazandırır ama zayıf yönleri de var. aklıma gelen bir zayıflık şu mesela: program TV hesabı yaparken ilk önce içinde bulunduğu senede dağıtılan temettüye bakıyor, eğer temettü dağıtımı yoksa bir önceki sene dağıtılan temettüyü baz alıyor. diyelim ki şirketin işleri kötü gidiyor bu sene zaten temettü vermemiş bunu program yok sayıyor, işler kötü gitmeye devam ederse seneye de temettü vermeyecektir. böylece şirket kriterleri sağlayamayıp liste dışı kalacaktır. bu süreçten belki karla çıkarsınız ama gerçek bir trend yakalayamazsınız.

    bu tarz mekanik yöntemlerle ilgileniyorsanız duygusuz yatırımcı kitabını tavsiye ederim. ancak buradaki yöntemleri de uygulama için tavsiye etmiyorum, sadece fikir vermesi için tavsiye ediyorum.

    son olarak şunu da eklemek isterim; başlıktaki 30 sayfa yazıdan sonra gelip çamur atma niyetinde değilim, sayın DRİZM'in de iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. sadece kendi tecrübelerim doğrultusunda sizi uyarmak istedim. sonuçta herkes bildiği gibi yapacak tabi, umarım yöntemi geliştirir daha başarılı olursunuz, herkese bol kazançlar...
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Yukarıdaki iletiye bir ek yapayım :

    Sistem uygulandığında getiriler çok iyi ama o getiriye ulaşmak için geçilecek yol çok engebeli. Artık kaotik bir piyasamız var. Yükselen piyasada herkes kazanır, asıl er meydanı düşen piyasalardır ; önemli olan düşen piyasada sistemde kalabilecek misiniz? Düşen piyasada bu sistemi uygulamak başparmak kadar kalın sinir ister.

    Daha önce bahsetmiştim : 2000 yılında başlatılan formül, sonraki TAM 5 YIL BOYUNCA GETİRİ SAĞLAMAMIŞTIR.

    Ya da 2008 krizi öncesi son zirvede alım yapanlar sonraki 2,5 yıl boyunca zarar etmişlerdir.

    Bir gün sistem testleriyle uğraşırken sistemlerden birinin % 25 zarara yol açtığını gördüm; bunun toplam portföye etkisi 5 milyon liracık olmuş. 2-3 ayda 5 milyon kaybetmeyi her bünye kaldırmaz.

    Yarın nasıl bir piyasaya gireceğimizi kim bilebilir ? Şunu gözden kaçırmayın : Sistem tüm işlemlerin %28’inde zarar edecek ama bu %28 kabaca her 4 işlemden biri karlı olacak anlamına gelmez. Yukarıdaki örneklerden birinde %28 lik düşüş periyodu 5 YIL ARKA ARKAYA ZARAR YAZAN bir dönemi kapsamıştır.

    Tüm bu nedenlerle öncelikle bunları bilmeniz ve düşünce şeklinizi, psikolojilerinizi ona göre ayarlamanız çok önemlidir. Bunun şakası yok, gemi sallanmaya başladığında ne yapacağınızı bilmeniz, kendinizi tanımanız lazım.


    Not : 2000 yılı borsa zirvesinde başlatılmış bir sistem, piyasa şartları nedeniyle, TAM 5 YIL ZARAR ETTİKTEN SONRA, 2015 yılına gelindiğinde başlangıçtaki parayı tam 138 KAT ARTTIRMIŞTIR. Ya da 2007 zirvesinde alan biri, piyasa şartları nedeniyle, yaklaşık 2,5 yıl boyunca zarar etmiş fakat günümüze geldiğimizde 30 KAT getiri elde etmiştir.

    Aynı eğitimi alıp, aynı kitabı okuyup farklı çıkarımlar yapmışız demek ki. Hani bir hikaye var :

    Bir mafya patronunun 2 oğlundan biri hapse girmiş, sormuşlar "neden böyle acımasızsınız", "babama bakın" demiş "başka nasıl olacaktı ki?"

    Sonra savcı olan kardeşine gitmişler ona da neden savcı olduğununu sormuşlar; "babama bakın" demiş "başka nasıl olacaktı ki?"

  8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ben tartışma çıkmaması için bu konulara özellikle girmiyorum beni yanlış anlıyorlar her seferinde diye.

    ancak sen girdiğin için kendi ŞAHSİ fikrimi dile getireyim ben size katılıyorum temettü verimlilik oranı bana göre bir hisseyi almak için sebep bile değil benim için kriter bile değil.

    Ancak konumuz bunun nasıl bir strateji olup olmadıgı değil repaint durumu ölçmek hangi kriterler repaint yapıyor bunu bulmak oldugu için ben tv oranının BANA GÖRE manasız geldiğine özellikle değinmemiştim.

    Diğer arkadaşlar ne düşünür bilmem bu benim kendi fikrim.
     Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Programdan şu ana kadar anladığımız Erhan'ın söylediği gibi repainting yapması...Ama bunu mevcut dönem portföyü için yapıyor...Portföy 3 ayda bir değiştiğinden örneğin ocak başından itibaren back test yaparsanız 1 temmuz iti barı ile portföy oluşturması lazım...Ama siz bugün programı çalıştırdığınızda çıkan senetleri sanki 1 temmuzdaki portfoye atmış oluyor..Buraya kadar ok ama acaba bir önceki 3 aylık portföy hisselerini ne zaman oluşturuyor acaba..?Ya da ondaki önceki 3 aylık portföyleri hangi tarih itibarı ile oluşturuyor...Eğer geçmiş portföy senetleri 3 aylık periyodun ilk günü oluşturuluyor ise getiri yüzdeleri ve back test sonuçları anlamlı diyebiliriz.Birazdan bununla ilgili görsel paylaşacağım...Bana öyle geliyor ki geçmiş portföyler ilk gün oluşturulmuş ve değiştirilmemiş
     Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Tşk drizm hoca,

    Bugün finnet ile iletişime geçtim.Özet olarak

    -Daha önce değindiğimiz gibi. Bilanço döneminde yapılan portföylerde o döneme en uygun hisse seçildiğinden 3 aylık değil de aylık portföy oluşturma önerdiler. Öneri demiyelim de aylık yaparsanız bu tür sorunları daha az yaşarsınız dediler

    -hesap dönemine göre mi yayınlanma tarihine göre mi diye sorduğumda; zaten hesap dönemine göre yapılan portföyleri hiç önermiyorlar. Backtest için yayınlanma tarihine göre ve aylık portföy değişimleri daha doğru sonuç verir diyorlar

    -dönem portföyleri ne zaman seçiliyor diye sorduğumda eski portföylerin ısrarla ayın 1. günü seçiliyor cevabı aldım. Bu konuda programı yazan veya danışmanlarla konuşmak istediğimi söyleyince yarın size tekrar dönelim dediler

    Yarın dönüş yaparlarsa tekrar yazarım
     Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Yüzlerce test yaptım...Yayınlanma tarihine göre olan portföyler güvenilir.

    Nasıl anladım peki....Geçmiş dönem bilanço açılanma günlerinin hisse bazında ayrıntılıarını buldum...Porrtföy oluşumlarını bilanço açıklanma tarihleri aralığına denk getiren portföyler oluşturdum....Bilanço dışında kalan aylar için portföyler oluşturdum...Bunu 1 aylık ve 3 aylık dönemler için tekrar test ettim....Program bu şekilde hisse değişikliği yapmadı..

    Drizm hocam amaç kafalarda soru işareti olmasın...Yoksa bu bahsettiğimiz program işimizi o kadar kolaylaştıran bişey haline gelir ki...Kim istemez böyle yatırım yapmak...Madem sistem robotların elinde artık, bizlerde işlemlerimizi buna göre yapacağız, buna uygun algoritmalar geliştireceğiz...Başka çare yok
     Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Benim de kafam çok karışmıştı. Program hesap dönemine göre değil de yayınlanma tarihine göre seçildiğinde repaint yapmıyor. Bunu bugün testlerden sonra gördüm. Kanıt olarak ta şu an yaptığı portfoyü koydum. Ara sıra günceller tekrar koyarım...

    Aslında bu getiriyi çok yüksek bulan ve inandırıcı bulmayan arkadaşların temel sorunu şu; getiri nedir ve ne kadar olmalıdır konusunda net değiller. Basit bir örnek vereyim. Hisse.net başlıklarında yazan tüm arkadaşlar herhangi bir portfoyü aylık %6-7 büyüteceğini iddaa eder ve yapabileceğini düşünür ama birçoğu reel hayatta bunu yapamaz. Aylık % 6 nedir ki çünkü onlara göre..çok düşük bir oran. Düşün, borsamızda hergün %15-20 yapan farklı bir sürü hisse var. Aylık o kazanç tabi ki olur ama ben 1 liraya alıp 20 ye satmak istiyorum derler..

    Size basit bir hesap yapayım. Aylık %6.5 kazanç yılda %100 yapar..Programın sadece TV getirisi de zaten ortalama bu. Aylık sadece %6 civarı... yani yıllık % 100.. zaten 10 .yıl sonunda zaten sn drizm'in bahsettiği oranlar çıkıyor
    Repaint ile ilgili soruyu ortaya atan ilk kişi sayın TomBombadillo idi. Yukarıda ki iletimde bahsettiğim "BİR HAKİM GİBİ ELE ALIN" önerime bence çok iyi bir örnek oluşturuyor.

    Repaint konusunun takibini herhalde artık TomBombadillo yapacak. Biz de öğreneceğiz.

Sayfa 32/214 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •