arkadaşlar öncelikle program TV hesabında repaint yapıyor. ancak bunu anlamanız hayli zor. ben şöyle anlayabildim; TV bazlı bir stratejiyi yıl başında test ettim sonuçlarını ve hisse listelerini ayrıca bilgisayara kaydettim. aradan bir kaç ay geçtikten sonra sanırım haziran gibiydi yani temettü sezonu geçtikten sonra aynı stratejiyi tekrar test ettim. bu sefer program başka bir hisse listesi gösterdi. stratejide bir değişiklik yoktu ama biliyorsunuz hisseler temettü verdikten sonra fiyatları düşüyor bu da uzun süre sonra tekrar analiz yaptığınızda farklı hisse listeleri ile karşılaşmanıza neden oluyor. bence bunun sebebi programın data bölümünde dağıtılan temettü sabit bir değer iken fiyatların her sene güncelleniyor olmasıdır. bu yüzden programın TV içeren stratejilerine güvenmiyorum.

TV'ne dayalı sistemini uygularken EREGL ve MRDIN hisseleri almıştım 2015 in sonları. testlerde aylık uygulamanın daha yüksek getiri sağladığını gördüğüm için o şekilde uyguluyordum ancak %20 civarı zarar gördüğümü hatırlıyorum, stratejiyi takip ederek sonunda zarardan kurtuldum ama aylarca zararda oturduk. Yaşar Erdinç in eğitimine ben de katıldım, yöntemin hemen terk edilmemesi gerektiğini biliyorum, test sonuçları da hayli güven veriyor ancak %20 zarardayken moraliniz pek iyi olmuyor. sonuç olarak dayandım ve bir süre sonra zarar kapandı hatta kar da ettik ama yöntemin çok fazla vakit kaybettirdiğini düşünüyorum. artık kullanmıyorum.

özetle, yöntem kötü değil, para kazandırır ama zayıf yönleri de var. aklıma gelen bir zayıflık şu mesela: program TV hesabı yaparken ilk önce içinde bulunduğu senede dağıtılan temettüye bakıyor, eğer temettü dağıtımı yoksa bir önceki sene dağıtılan temettüyü baz alıyor. diyelim ki şirketin işleri kötü gidiyor bu sene zaten temettü vermemiş bunu program yok sayıyor, işler kötü gitmeye devam ederse seneye de temettü vermeyecektir. böylece şirket kriterleri sağlayamayıp liste dışı kalacaktır. bu süreçten belki karla çıkarsınız ama gerçek bir trend yakalayamazsınız.

bu tarz mekanik yöntemlerle ilgileniyorsanız duygusuz yatırımcı kitabını tavsiye ederim. ancak buradaki yöntemleri de uygulama için tavsiye etmiyorum, sadece fikir vermesi için tavsiye ediyorum.

son olarak şunu da eklemek isterim; başlıktaki 30 sayfa yazıdan sonra gelip çamur atma niyetinde değilim, sayın DRİZM'in de iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. sadece kendi tecrübelerim doğrultusunda sizi uyarmak istedim. sonuçta herkes bildiği gibi yapacak tabi, umarım yöntemi geliştirir daha başarılı olursunuz, herkese bol kazançlar...