Sayfa 403/1009 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503903 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,217 - 3,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Güzel..
    1 sene sonra dolar yüzde 10 daha düşmüş olur
    TL mevduat çı yüzde 10 kazanmış olur
    Birleşirler..
    Hesap yapıldığında dolar eğer 3.45 seviyesinde 1.10.2020 ye kadar kalırsa (yani 37 ay daha!) %4 döviz faizi ve %14 TL faizi koşullarında ancak getiriler 1.10.2020 tarihinde başa baş geliyor. Ne yazık ki 1 senede o iş olmuyor.

Yukarıdaki koşulların hepsinin aynı anda 1.10.2020 ye kadar sağlanma ihtimalini çok zayıf görüyorum. TL faizinin hafif düşmesi ve dolar kurunu hafif yükselmesi durumunda dahi başa baş noktası 2025-2030 lu yıllara kadar çekilecektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Emlak dolar borsa.
    Dolanıyorlar..
    Komik gibi gelecek rakamları gerçeğe dönüştürüyorlar..
    İşleri bu
    Magic..

2012 de 460.000 olan bir kat altımdaki daire
    2015 de 900.000 den el değiştirdi..

Şu an kaç para..

Taş çatsala 800K.

Magic..

Sorsan bi emlakçıya bi ton neden sayarlar.
    I dont careeee..

Borsa için dolar içinde geçerli..
    5 dolardan 2 dolara düşmüş bir borsa vardı..
    Aldılar..

3 senede enflasyonu 2 ye katlamış bir dolar vardı sattılar..

Hemde düşen not bombalar terör OHAL suriye savaş trump darbe FETÖ...ye rağmen..

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Hesap yapıldığında dolar eğer 3.45 seviyesinde 1.10.2020 ye kadar kalırsa (yani 37 ay daha!) %4 döviz faizi ve %14 TL faizi koşullarında ancak getiriler 1.10.2020 tarihinde başa baş geliyor. Ne yazık ki 1 senede o iş olmuyor.

Yukarıdaki koşulların hepsinin aynı anda 1.10.2020 ye kadar sağlanma ihtimalini çok zayıf görüyorum. TL faizinin hafif düşmesi ve dolar kurunu hafif yükselmesi durumunda dahi başa baş noktası 2025-2030 lu yıllara kadar çekilecektir.
    Dostum 1 sene sonra yüzde 14 brüt mevduat faizi 3.10 dolar kuru (yüzde 4 dolar faizi max) üzerinden yeniden hesaplar mısın ?

4. Dolar konusunda : Kasım 2019 seçimlerini mevcut iktidarın kazanabilmesi için düşük döviz kuru gerekli. Hatta yüksek faizi sineye çekecek kadar gerekli bu düşük döviz kuru.

tcmb için de enflasyonu düşürebilmenin tek olası yolu düşük döviz kuru gibi gözüküyor.

Eğer yabancı , hem politikacının hem de tcmb'nin düşük döviz kuruna olan ihtiyacını veya zorunluluğunu hissettiyse , bu durumu kendi çıkarı için kullanmak isteyecektir.

Zira ekonomik otoritenin ihtiyacı doğrultusunda trade etmek en azından orta vadede yurt içindeki ekonomi yönetiminden karşı hamle ile cevap bulmayacaktır. Bu da bir trader'ın işini epey kolaylaştırır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dolar konusunda : Kasım 2019 seçimlerini mevcut iktidarın kazanabilmesi için düşük döviz kuru gerekli. Hatta yüksek faizi sineye çekecek kadar gerekli bu düşük döviz kuru.

tcmb için de enflasyonu düşürebilmenin tek olası yolu düşük döviz kuru gibi gözüküyor.

Eğer yabancı , hem politikacının hem de tcmb'nin düşük döviz kuruna olan ihtiyacını veya zorunluluğunu hissettiyse , bu durumu kendi çıkarı için kullanmak isteyecektir.

Zira ekonomik otoritenin ihtiyacı doğrultusunda trade etmek en azından orta vadede yurt içindeki ekonomi yönetiminden karşı hamle ile cevap bulmayacaktır. Bu da bir trader'ın işini epey kolaylaştırır.
    Dostum üzgünüm yanlış yoldasın hala..
    Hala başkaları açısından olayı düşünüyorsun..
    Başkalarını hiç tanımadığın ve pozisyonları veya bildiklerini bilmediğin halde..
    Öyle olması için böyle yapmaları gerek amaa..

Bu çok yanlış bir yaklaşım..

4 tl dolara iderken faiz çıkmayacak diye yangına benzinle gidenler şimdi 3.44 dolar da faiz düşmeli bile demiyorlar neden..

Sen şimdi bunların hareket planları nedir akıllarında ne var..Nereden bilecen..

Dolar aşşa yukarı hareketlerle 3.10 u 2018 haziran gibi görür..
    Borsa 5 dolara kadar gider bu süreçte..

Orada bi sarsıntı olur Dolar 3.60 3.70 leri görse de (2006 türü)

Yeniden mazot olur borsa çıkışına borsa 7 dolara gider..

Oradan da yine 2008 benzeri güm pat çat olur..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ha haaa iyi kandırıyorlar..arada provalar olacaktır tabi..

Euro'yu herkes ''taper'' yapacak diye yükseliyor zannediyor..

Ama AB piyasaları, başta Alman bonoları taper diye bir şey fiyatlamıyor..

Euro'nun her fırsatta yükselişi çok anlamlı esasen..

Cuma Draghi'nin yine ''taper'' konusunda konuşacağını zannetmiyorum..

Öyle bir şeye niyeti yok gibi..

NŞA, Cuma günü Euro düşer gibi yapıp tekrar yükselirse..yada mevzisini korursa..

Durum daha iyi anlaşılır bence..
    Akşam Draghi de bir şey demez..Euro yinede güçlü takılır..bence..

Ne desin garibim Yellen..zaten ekonomi/ekonomiler askıda duruyor..

Bir tepikte o mu vursun..Malum New York krosu da iyi sallıyor, neredeyse askıyı koparacak..
    Mahalleli vatanına dönüyor olmasın..

Yellen'den anlaşılan ABD iyi değil..

Veeeeeeeeeee diğerleride iyi değil..

Malum Draghi'de yanlış anlaşılabilirmiş..

Evli evine, evi olmayan sıçan deliğine..

Neyse fantezi yapıyorum şimdilik..
    Yellen bir şey demiyor/diyemiyor..

Draghi bir şey demiyor/diyemiyor..ama EURO yükseliyor..

O halde evli evine, evi olmayan sıçan deliğine..

Yeni trend..

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dostum 1 sene sonra yüzde 14 brüt mevduat faizi 3.10 dolar kuru (yüzde 4 dolar faizi max) üzerinden yeniden hesaplar mısın ?
    gundwane'ın isteği üzerine yapılan bir simulasyon:

Tüm faiz kazançları net ve kümülatiftir. 500.000 TL'nin 1.1.2013-26.8.2018 arası TL ve dolar mevduattaki kazancı şu şekilde:

1.1.2013 kur: 1.7855
    26.8.2018 kur: 3.1

rxpu.indikatör(1.1.2013,26.08.2018,500.000TL,dolar mevduat kazancı) =1.01.520 TL
    rxpu.indikatör(1.1.2013,26.08.2018,500.000TL,TL mevduat kazancı) = 950.521 TL

500kTL için dolar mevduatına göre TL mevduatçının toplam zararı = - 64.685 TL

Ne yazık ki, çok uç/iyimser bir senaryoda dahi TL mevduatçısının zararı 64kTL.

Umarım bu uç senaryo gerçekleşir ve TL mevduattaki zararımız nispi olarak azalır. Ama ben gerçekleşeceğini düşünmüyorum.

8. Bu forumdakilerin (tabi en başta benimde) en büyük sıkıntısı bu..
    Yok tayyip şöyle düşünür yok hükümet bunu ister istemez..

Yahu sen ben nereden bilecez adamların ne istediğini ne elde etmek istediklerini..
    Planlarını..Bildiklerini...
    Sen (ben) kendi açımızadan bakmalıyız olaya..

Borsada da böyle 1 tl den 5 tl ge gelmiş bir kağıt hakkında konuşuyoruz..
    10 tl olacak dedi..

Yahu sat işte 1 den 5 e gitmiş hala ne bekliyorsun

avgyo örneği misal ortada..

5-6 tl lerde iken ne laflar ne beklentiler dönüyordu ...

Sayfa 403/1009 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503903 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •