Sayfa 370/1009 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,953 - 2,960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Son tangoya az Kaldi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    üstad canım sıkkın biraz.. cumartesi sabahı yunanistan'a çıkış yapıcaz maaile, nakit euro lazım, dediler 1 gün valör var en geç yarın satman lazım pozisyonu.. oysa şenlik daha yeni başlamış, gümbür gümbür aşşağa akmaya başlamış meret.. bir yanım diyor- kredi kartlarına nakit avans falan yüklen taşı bu pozisyonu, öbür yanım diyor- manyak mısın üç kuruş karını realize et tatili bedavaya getir, bak power yine yüklenmiş dolar almış, bu çocuk boşuna dolar almaz..

kararsız kaldım, sana danışayım istedim, malum sana saygımız sonsuz.. abimizsin..
    (üni.den çok arkadaşım var daçkalı, sana yetişmez tabii, 10-15 sene vardır arada ama daçka dayanışmasının efsanevi olduğunu bilirim onlardan)
    Daçkalı dersen akan sular durur...

Ben eski kafalı bir adamım.

Ben elimde para varken kredi, nakit anavs falan sevmem...

Bakma bana.

Gençlerin örnek alacağı (bu açıdan) biri değilim.

Tatilin keyifli geçsin...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Doların uzun süre 3.52de hareketsiz kalması epey basınç biriktirmiş, 3 kuruş oynadı forum birbirine girdi. Sakin olun beyler %1 düştü sadece.
    Bana dolar üzerine insanların birbirine sataşmak yerine bilgi paylaşımı ve kaliteli yorum yaptığı, gürültüden uzak başka bir forum veya site tavsiye verebilecek olan varsa çok müteşekkir olurum, özelden mesajla yazarsanız sevinirim burayı takipte çok zorlanıyorum gözümden kaçar.
    Üstadı azam muazzam var ya yan başlıkta...(Şimdi atıl nedense)

Burada cezalı olduğu dönemde, son derece özel bir başlıkta yazıyormuş analizlerini layık olanlara.

Sekreteri öyle demişti.

Kendisi nedense bizim VOB24 te takılıyor.

Bir yazış istersen onunla özelden...

Öğren o özel siteyi...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Benim düşüncem şöyle..normalde doların güçlü olması gerekiyordu..en azından diğerlerine göre bir faizi var..yani getirisi var..dolar yukarıdaki anlattığım sebeplerden dolayı dayak yerken, altın azda olsa doların bu faiz getirisinden dolayı yükselemiyor..yoksa FED'den faiz artışı felan bekleyen yok..bu birinci şık, ikincisi ise biliyorsun altın sahipli..
    Ha haaa iyi kandırıyorlar..arada provalar olacaktır tabi..

Euro'yu herkes ''taper'' yapacak diye yükseliyor zannediyor..

Ama AB piyasaları, başta Alman bonoları taper diye bir şey fiyatlamıyor..

Euro'nun her fırsatta yükselişi çok anlamlı esasen..

Cuma Draghi'nin yine ''taper'' konusunda konuşacağını zannetmiyorum..

Öyle bir şeye niyeti yok gibi..

NŞA, Cuma günü Euro düşer gibi yapıp tekrar yükselirse..yada mevzisini korursa..

Durum daha iyi anlaşılır bence..

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Doların uzun süre 3.52de hareketsiz kalması epey basınç biriktirmiş, 3 kuruş oynadı forum birbirine girdi. Sakin olun beyler %1 düştü sadece.
    Bana dolar üzerine insanların birbirine sataşmak yerine bilgi paylaşımı ve kaliteli yorum yaptığı, gürültüden uzak başka bir forum veya site tavsiye verebilecek olan varsa çok müteşekkir olurum, özelden mesajla yazarsanız sevinirim burayı takipte çok zorlanıyorum gözümden kaçar.
    Haa haaaa doğru söze ne denir..dahada düşebilir, kim bilir..fakat gürültüden uzak başka bir forum yada site bulmak çok zor sanırım..ha, herkes aynı fikirdeyse zaten gürültü patırdı çıkmazda, buda senin işine yaramaz..

Ha bu arada gürültünün azalması için boş tenekelere fazla dokunmamak lazım..malum çok ses çıkartırlarda..

6. Bu arada 3,41X 2013'den beri gelen yükselişin destek noktası..En iyi dolara girilecek nokta şu an dolarda olmayanlar için..3,450 kırılırsa oraları test etmesi muhtemel..YTD

7. RenCap Türkiye'de “Yunanistan benzeri bir sıkıntı” uyarısında bulundu

Türkiye'nin kredi büyümesinin sonuçlarını görmesi için uzağa bakması gerekmiyor.

Türkiye ile sınır paylaşan Yunanistan, yıllardır borç yapılandırmasının tetiklediği siyasi belirsizlik ile çalkalanıyor ve bu durumun etkileri küresel piyasalarda hafif dalgalara neden oluyor. Türkiye'nin kredi büyüme oranı yıllar boyuncaYunanistan ile yakındı; ta ki Yunanistan 2010 yılında ilk kurtarma paketine sahip olana kadar.

Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank or International Settlements - BIS) verilerine göre 2016'ya kadar geçen 15 yılda Türkiye'nin kredi artışı Çin, Brezilya, Rusya ve Hindistan dahil olmak üzere diğer gelişen piyasaları geride bıraktı. Renaissance Capital'a göre bu ciddi bir endişe kaynağı.

Londra'da RenCap başekonomisti Charles Robertson, “Yunanistan, Brezilya ve Rusya, hepsi hızlı kredi artışına sahip ve sonuç olarak krizler ve resesyonlar geçirdiler. Son 15 yılda hızlı kredi büyümesine sahip olan ve krize girmemiş olan tek ülke Türkiye” dedi.

Bloomberg tarafından derlenen BIS verilerine göre finans kesimi hariç özel sektöre verilen banka kredilerinin GSYİH'ye oranı, 2001 yılındaki yüzde 14.5'ten 2016 sonunda yüzde 62 seviyesine yükseldi.

Diğer gelişen piyasalarla kıyaslandığında Türkiye'nin kredi artışı düşük başladı ve 2016 rakamları benzerlerinin birçoğunun altında bulunuyor.

Bloomberg News
    http://www.bloomberght.com/haberler/...isinda-bulundu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu başlığı bir türlü beğendiremedik bazılarına...

Aradıklarını bulamıyorlar belli.

Şöyle dolu dolu bilgiler, yol göstermeler, grafik analiz falan bekliyorlar.

Haklılar.

ben de bekliyorum...

İyi de kim başlığı istenen bu seviyeye getirmekle yükümlü.

Malum burası ücretli bir forum değil.

Birara hissenet borsa yatırımcıları için ücreti özel bir bölüm açmıştı.

Kalktı.

Zor birşey ücretli forum.

Adamlar ücret ödemeden bu kadar naz poz yaparsa, neredeyse hesap sorma durumlarına girerse bir de para verdiğini düşünün.

Burada uzman analizci iddiasında kimse yok.

Aynen cafe gibi takılıyoruz.

Yurt ve dünya bilgilerini de paylaşıyoruz fazla rahatsız etmeden.

Sohbet, gırgır, arada bir kendimizce analiz. Bazan yan masadan bir grafik.

Daha ne isteniyor bilemiyorum.

Şikayet edenler masaya bir demet de kır çiçeği koysalar bari...

İyi günler.

Sayfa 370/1009 İlkİlk ... 270320360368369370371372380420470870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •