Sayfa 421/1009 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

2001- 2008 yılları arasında dolar yatay gitti, yine yatay gider diye yüzeysel bir analiz olmuş. oysa öncesindeki dolardaki patlama göz ardı edilmiş. orada 2 yıl içinde dolar 5 kat artmış, bu yüksek artış ancak 2008 e kadar hazım edilmiş. bu şekilde enflasyonda düşüş sağlanmaya çalışılmış. lakin bu cari açığın artmasına neden olmuş. bugün gelinen noktada dış borç büyük boyutlara ulaştığından, doları uzun süre baskılama imkanı yoktur.
    doların düşmesi, borsanın çıkmasını cumhurbaşkanlığı seçimine bağlayan arkadaşlarda var. eğer bu bir argüman ise, daha 2 seneye yakın bir zaman var ve araya bir kriz rahatlıkla sığar.

2. Kara çarşambadan 5 gün önceki döviz kuru 690.000 lira idi bizlerde milyonlarca lira kazanabiliyorduk. Devalüasyonu bir kaç günle kaçırdım. Herkesi uyardım. Sadece 300$ alabildim. Borsada param 20 de birine indi. Türkiye de kim ne derse desin gelişme var! Arka planı var tabi ki satarak, borç alarak, rakamlarla oynayarak. Acısı çıkacak. Tarım bitmediyse bile köylü bitti. Aç ve borçlu. Eğitim içler acısı. Sağlık bozuldu. Yol var paralı vergiler o biçim. Devlet malı kalmadı. Halk artık geçinemiyor. Bence akp ye verilen son kredi. AMMA bizden başka diğer ülkeler ne durumda ona bakmak lazım. G20 arasında bunca satıştan sonra 17 den 19 a gerilemek başarımı? Aman aç halk bir parmak bal yalayınca gerçeği görmek istemiyor...Ben ekonomi ve ülke yönetimi açısından akpye 4 veririm.

3.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    buyrun samimi olan biraz da burdan konuşsun:

2002-2008 arasında da korkunç bir devalüasyon yaşadığımızı gösterir bu. (sonrasında da deevalüasyon devam ediyor tabi, durmak yok, devam)

Hani dolar/TL kuru sabit diye "Türkiye uçuyor" sandığımız günler... Ver coşkuyu teyy teyy..
    Oysa ki dolar (matbaa marifetiyle) dünyada fena çöküyordu, ama TL de aynı hızda çöktüğü için bizim cahillerimize her şey güllük gülistanlıkmış gibi geliyordu.

Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Şu da bir yorum aklı olan için:

1000 $'a bir ekmek, bir işkembe çorbası, bir ped, bir de renkli tv alınıyordu 2001'de; bugün bunların üstüne bir iphone bir de ipad veriyorlar
    Teknolojik ürünlerden örnek vermek doğru olmaz.
    Yıl 1998, 200 dolara ericsson GA628 almışım. Konuşma ve SMS var, başka bişey yok.
    Yıl 2016. Samsung grand neo, 4 çekirdekli, 2 kameralı, 3 şimendiferli, hiper optik basküler donduruculu gayet teknolojik bir telefon 200 dolar.
    Bu karşılaştırmadan nasıl bir sonuç çıkar?
    Bence "tekrar dene" çıkar.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Tşkler.. Sn Djoz bende aynı şeyi söyliyecektim..o tarihler doların matbaa marifetiyle çoğaldığı tarihler..

Aynı zamanda özel söktörümüzün, bankalarımızın kolay ve ucuz paraya çok rahat ulaşabilme yılları..bu sayede borç şu an devletten özel söktöre transfer olmuş oldu..birde özelleştime vb. düşünmek lazım..

Şimdilerde özel sektör o yıllardaki gibi kolayca borca ulaşabiliyor mu..zor..tahminim doyum noktasına gelindi..o yüzden dolar geçmişte şöyle oldu böyle oldu demek ne kadar gerçekçi olur bilemiyorum..

KGF ve hazinenin borçlanma oranının ciddi artışını bir düşünmek gerek..

5. İktisat bilimi logaritmik Graf. Bakarak döneydi
    Kimse fikir neyim yurutmezdi
    Koy ekrana tamam
    Bigmek endeksi filan bunlara inanmayın
    Iktisadin temeli tarıma dayanır
    Verimsiz tarım pahalidan gıda bulmaya sebep olur
    Beslenme iktisadi zincirde barınma ve üreme den önce olup
    Havadan ilaçlama yapamayacak kadar arsaları kuculterek öyle kupon zirai ekim yapan yerler zaten çoktan çift okey atmislardir
    Tüm dünya finansal sistemi gocecek tek tarimcilar ayakta ve hayatta kalacak. Uyurken devrilip yatabilirler. Hep ayakta uyunmaz.
    Nostradamus moruk
    Babavanga diycegdim cinsiyet tutmuyo

6. benim bir işletmem var, pederin sermayesiyle açtığım bir market

her sene pederin bir kaç mülkünü satıp benim işletme zararımı dengelemeye çalışıyorum

dışarıdan bakanlar da bu adam çok akıllı, güzel para kazanıyor diyorlar

ailenin bilançodaki aktiflerin erimesine göz ardı ederseniz, her sene araba değiştiriyorum

hanım bile geceleri sözde başarımdan dolayı yatakta bana kıçını değil yüzünü dönüyor..!!

işte bizim ülkenin hikayesi, halk bizim hanım, peder koca memleket, ben mi kimim onu da siz bulun..?
    Son düzenleme : best; 28-08-2017 saat: 01:11.

7.  Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    benim bir işletmem var, pederin sermayesiyle açtığım bir market

her sene pederin bir kaç mülkünü satıp benim işletme zararımı dengelemeye çalışıyorum

ailenin bilançodaki aktiflerin erimesine göz ardı ederseniz, her sene araba değiştiriyorum

hanım bile geceleri sözde başarımdan dolayı yatakta bana kıçını değil yüzünü dönüyor..!!

işte bizim ülkenin hikayesi, halk bizim hanım, peder koca memleket, ben mi kimim onu da siz bulun..?
    Hocam ideolumsun������������✌

Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    benim bir işletmem var, pederin sermayesiyle açtığım bir market

Mal bitince kacar

Sayfa 421/1009 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •