Sayfa 81/997 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 641 - 648 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,071
     Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Asıl petrol çıkarsa bela o zaman doları 5 lira yaparlar ekonomi çoksün diye.
    Petrolden değerli madenler var,örneğin,BOR ve TORYUM,Toryumun işlemesi çok pahalı ve detay isteyen aynen Uranyum gibi sistemsel beyine dayalı bir maden,zaten beyin göçü vermiş bir ülkeyiz hükümetin tutumu yüzünden onu es geçtik,zaten geleceğin yakıtı ve çevreye zarar vermediği için o şimdi rafta sayılır hocasınıda öldürdükleri için,ama Bor öyle değil,Toryuma göre işlemesi o kadar pahalı değil !!!,tabiki yinede ona para ve beyin takımı lazım,oda yukarıda yazdığım için yeterli imkan sağlamıyor...bunların her ikiside ülkemizde işlense ülke yerinden uzaya uçar,ama ne yazıkki altı zengin üstü fakir olarak yaşıyoruz,bunu dış güçler biliyor,işte o yüzden devamlı üstümüze yüklenme yapıyorlar,uzantılarıda ülke yönetimlerinde olduğundan adım atamaz duruma düşüyoruz...bir deyim vardır,güçlü olki düşmanın seninlen uğraşmasın ve senden korksun,ama biz tam tersini yapıp önce anlaşıp sonra işler ters gittimi başlıyoruz yaygaraya ve esip gürlemeye,sonuç fıss,sadece bizdeki değerli madenler Bor ve Toryum değil,daha çok adını bilip telefuz etmedimiz madenlerde var,çünkü eski bir afet uzmanı olarak Jeologlarlan çalışmalarımız olmuştu,onlardan biride Japonlardı,sizdeki madenler bizde olsa şu an Uzayda koloni kurmuş olurduk şaka misali,Japonlar bizimlen Depremlerde dayanıklı bina yapımı için bilgi amaçlı biz çağırmıştık,ekipleri çok iyiydi,Ülkeyi Jeolojik açıdan incelediklerinden çok harika bir ülkeniz var demişti,zaten ülkemiz konum itibarı ile kıtalar arası sıkıştırıldığından+yer altı ve üstüde buna eklenince en değerli madensel unsurlar ortaya çıkmış oluyor !!!...tabiki buna usta lazım işlemek için,ne derler buna,yağ var,un var,şekerde ama usta yok,işte aynen bizde o konumda olduğumuzdan,petrol çıksa bile yine belimiz doğrulmaz,örneğin Venezuela !!!

2. Akbank 1.5 milyar$, Garanti 951 milyon$, İşBank 1.9 Milyar TL (532 milyon $) kredi vermiş REUTERS haberine göre.

Yine aynı habere göre EYLÜL ayındaki taksit ödeyemezse, bankaların bilançoda buna karşılık ayırıp tahsil edilmesi riskli sorunlu kredi olarak nitelendirilmesi lazımmış. Kol gibi girebilir yani!

https://www.reuters.com/article/turk...-idUSL8N1LB3I2

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    4,5 milyar dolarlık kredinin 2 adet taksidi ödenmedi... 3.taksit de ödenmeyince bunun anlamı ben bu işte yokum ne haliniz varsa görün şeklindedir.........O para kime hangi bankalar tarafından ne zaman verilmiş!!!!!!!! Ödenmeyincene gibi sonuçlar olacak hep beraber göreceğiz.............

2017 kârlarindan mi düşülecek bu 3 bankanın zararı.Hisselerede yansıması var bu isin...

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Akbank 1.5 milyar$, Garanti 951 milyon$, İşBank 1.9 Milyar TL (532 milyon $) kredi vermiş REUTERS haberine göre.

Yine aynı habere göre EYLÜL ayındaki taksit ödeyemezse, bankaların bilançoda buna karşılık ayırıp tahsil edilmesi riskli sorunlu kredi olarak nitelendirilmesi lazımmış. Kol gibi girebilir yani!

https://www.reuters.com/article/turk...-idUSL8N1LB3I2
    Benim 2018 yılında BİST in 80,000 lere doğru sürünme sebebi olarak gördüğüm unsurdur bu. Verilen KGF ler 250 milyar TL yaklaşık 75 milyar USD.. Bu verilen paranın sadece %5 i dönemez %95 i ödense dahi en az 3 milyar usd eder. Büyük bankalar yılda 1 milyar usd kar yazıyorsa; ortalama büyük bankaların karından yıllık 750,000,000 USD düşün demektir..

Unutmayalım ki; yukarıda bahs ettiğim senaryo %95 verilen KGF lerin ödenmesi oranıdır.. Bazıları yarısı ödenmez diyor..

İşte tam bu sebebten bankalar sürünebilir.. Bankaların süründüğü bir bıst ne yapar bilemiyorum?

Not; Olağan zamanlarda dahi bankaların takipteki kredileri yıllık %3,3 ile %4 arasındadır.. Bu KGF lerin; borcu yüzünden batmak üzere olup da; batmaması için borçlarını çevirme amacı ile verildiğini düşünürsek, tablo daha da vahimleşebilir.

KGF ler dağıtılmasa TR de ki 750,000 şirketin en az 250,000 inin batacağı ile ilgili bir haber okumuştum ama ref. göstermek için bulamadım..

5. kgf devletin uzerine kalmıs birsey bu devlete ve halka sorun olur odenmezse onuda zaman gosterir....de ....gelelim su ttkolom kredisine odenmezse nolur bankalar mı batacak ceplerinden oderler olur biter yahu biri koskoca sabancı digeri ferit sahenk bu heriflerin depolarında balya balya dolar yokmudur yani biri akbankın bilmem % kacını digeri garantinin bir kısmını ispnayollara satmadımı naptılar gelen paraları tursusunu kurmadılar ya oderler ceplerinden banka kasasına 2001-2008 gibi yıllarda bu bankalara birsey olmamıs bu kredi isiylemi olacak yani cozerler o kunuyu birsey cıkmaz cozemicek olsolar zaten bu 3 bankanın fiyatı 2 ay evvelden surekli dusmeye baslardı ama yabancı hala alıyor adam risk gorse garantiyi 10.80 den niye alsın 8 liraya almak varken .

6. gelelim dolara teknik analizime gore 3.37 gormesi lazım orayı kırmaz diye dusunuyorum kırarsa 3.24 gidebilir oradan asagısı mumkun degildir bugunku sartlarda ...bana gore ancak buyuk ekonomik faliyet olursa ornegin 2.kgf ornegin dowjones 25 000 e dogru bist 130 000 dogru giderse vs gibi oyle mumkun olur

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Benim 2018 yılında BİST in 80,000 lere doğru sürünme sebebi olarak gördüğüm unsurdur bu. Verilen KGF ler 250 milyar TL yaklaşık 75 milyar USD.. Bu verilen paranın sadece %5 i dönemez %95 i ödense dahi en az 3 milyar usd eder. Büyük bankalar yılda 1 milyar usd kar yazıyorsa; ortalama büyük bankaların karından yıllık 750,000,000 USD düşün demektir..

Unutmayalım ki; yukarıda bahs ettiğim senaryo %95 verilen KGF lerin ödenmesi oranıdır.. Bazıları yarısı ödenmez diyor..

İşte tam bu sebebten bankalar sürünebilir.. Bankaların süründüğü bir bıst ne yapar bilemiyorum?

Not; Olağan zamanlarda dahi bankaların takipteki kredileri yıllık %3,3 ile %4 arasındadır.. Bu KGF lerin; borcu yüzünden batmak üzere olup da; batmaması için borçlarını çevirme amacı ile verildiğini düşünürsek, tablo daha da vahimleşebilir.

KGF ler dağıtılmasa TR de ki 750,000 şirketin en az 250,000 inin batacağı ile ilgili bir haber okumuştum ama ref. göstermek için bulamadım..
    o şirketler şu an zombi olarak yaşıyor. aldıkları kredileri ödeyemezler.kgf de %40 batık görürseniz şaşırmayın. bu zararı para basarak kapatacaklar.

Burgan Odea Mevduat varmı oran?

Sayfa 81/997 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •