Sayfa 88/1024 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 697 - 704 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Faizlere geri dönelim. Emlak ve döviz için ayrı yerler mevcut. yeri burası değil.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    İnşaat en fazla istihdam sağlayan sektördür.
    İnşaata sadece beton gözüyle bakarsanız yanlış olur.
    İnşaat sektörünün içinde cam, metal, çimento, elektrik vs. çok sayıda sektör vardır.
    Nalbur çivi satar para kazanır. Cam fabrikası para kazanır eleman alır.
    Hiç akla gelmeyen o kadar sektörü besliyor ki inşaat sektörü düşününce insan şaşırıyor.
    Ayrıca emek yoğun bir sektör.
    O yüzden de istihdama fazladan katkısı var.
    2009 krizinde bile gayrimenkul sadece %20 düştü.
    Sadece sıkıntı şu: özellikle İstanbul'da yeni yapılan konutlar orta-üst gelir gurubuna hitap ediyor.
    Sebebi de arsa fiyatlarının istanbulda yüksek oluşu.
    İlla bir balondan bahsedilecekse bu segmentteki konutlarda evet biraz fiyatlar şişik.
    O şişiklik de zaten şu andaki kampanyalarla iniyor.
    Fakat belli yerlerde fiyatlar şişik olsa bile bu şişiklik dar gelirliler için bir handikap değil.
    Çünkü eninde sonunda fiyat artışı daha varoş kesimlere de yansıyor, yansıyacaktır.
    Bugün örneğin Esenyurt'ta konut inanılmaz ucuz.
    Dar gelirli biri bile alabilir.
    Oradan bugün alan bir dar gelirli 10 yıl sonra ciddi rant elde etmiş olacak.
    Ben 4 yıl önce bir arsa almıştım.
    Şu anda fiyatı 3 katına çıkmış durumda
    Biz burada % 0.15 puanlık faiz artışını konuşurken diğer tarafta %200 ler konuşuluyorsa durup düşünmek lazım.
    Dar gelirli ucuz yerlerden ev alamıyorsa arsa pekala alabilir ki zaten alıyor.
    Dolayısıyla uzun lafın kısası rant varsa er ya da geç toplumun diğer kesimlerine de sirayet eder ve ediyor.
    yanıtınız için teşekkür ederim sn.mehtapkarayol, umarım benim gibi evi olmayan herkes bütçesine göre ev sahibi olabilecek olanaklara kavuşur.

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Vakıf dan bugün 11.90 ,32 gün oran almışlar isteyen değerlendirsin, demedi demeyin hazır dolarda düşüyor ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    sn.üyeler, bankaların internet e-mevduat faiz oranı neden daha yüksek ? yani internet şubesi kullanamayan bir vatandaşımız neden daha az faize razı olmak durumunda ?

maliyet meselesi diyor bankalar ? sonuçta bu şubeyi fiziki olarak açmışsınız,memuru vermişsiniz neden şubeye giderek vadeli hesap açana maliyet yükleyerek daha az faiz veriyorlar ?

bu kadar vahşi kapitalizm fazla geldi doğrusu ? nedir yani ?

saygılar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

5. Sn. Günaydın bankaların yaptığında bir tuhaflık yok aslında.
    Şubeyi zaten açmış banka belki ama eğer şubeye daha çok insan giderse belki ikinci bir şubeyi açması gerekecek ki nüfus arttığı için gerekiyor. Bankaların şubelerini kapatma eğilimi giderek artıyor ve bu aslında mudiler için iyi birşey kötü değil.
    Banka şubenin masraflarına para harcayacağına buradan kıstığı maliyetin bir kısmını mudilere veriyor ki bu da iyi birşey.
    Bence asıl sorgulanması gereken şey mevcut banka şubelerinin neden en bahalı lokasyonlarda olduğudur.
    Pekala ara sokaklarda da insanlar onları bulabilir. Sonuçta domates satmıyorlar ve vitrinleri de yok.

6.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    sn.üyeler, bankaların internet e-mevduat faiz oranı neden daha yüksek ? yani internet şubesi kullanamayan bir vatandaşımız neden daha az faize razı olmak durumunda ?

maliyet meselesi diyor bankalar ? sonuçta bu şubeyi fiziki olarak açmışsınız,memuru vermişsiniz neden şubeye giderek vadeli hesap açana maliyet yükleyerek daha az faiz veriyorlar ?

saygılar
    X marka buzdolabını internet siteleri, bayilerden daha ucuza satarlar. Aynı sebepten. Siz buzdolabını gözle görmek, elleyip iç hacmini hissetmek, teknik özelliklerini sözlü sormak isterseniz; bunu yapacağınız bayinin kirasına, personel ve fatura giderlerine ortak olmak durumundasınız. Yok ben modeli biliyorum, kargoya ver gelsin derseniz de; bu bedellere ortak olmadan alırsınız.

(Bayiden inceleyip internetten sipariş vermek elbette sık yapılan bir tercih. ancak orta vadede bunu yapan çoğaldıkça mağazalar kapanıyor ve çoğunluk internete kayıyor. aynı şey bankacılıkta da var; şube sayısının artmaması, bankacılığın büyümesini engellemiyor)

"Vahşi"lik görüşüne katılmıyorum. Para kadar homojen, faizler kadar ne anlama geldiği belli "standart" ürün dünyada başka sektörde yok. Bugün su bile alacak olsanız pH değeriydi, mineraliydi derken farklar mevcut ama faiz faizdir. En ufak bir farklılaştırma yok bu anlamda. Öyleyse ben şubeye ihtiyaç duymuyorsam, neden şube personelinin maaşını ödemeye katkım olsun? bu "hizmete" ihtiyacım yoksa, ihtiyacı olan ödemeli. Şubeye gidip "bana vade sonunda elime geçecek tutarı kılçıksız net söyle" diyeceğiniz bir müşteri temsilcisiyle görüşmenin de ekonomik bir karşılığı var ve ücretsiz olmaması tutarlı.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku

saygılar
    Banka çalışanının bankadaki meşgul edilme süresi maliyeti arttırıyor. 1 mevduat müşterisi masaya oturması kalkması, hiç bunlar olmuyorsa telefon etmesi günde 1 müşteri temsilcisinden en az 5-6 dakika çalar. Şube kirası sabit gibi gözükse de internet şubesini kullanmayan her müşteri için banka daha çok eleman istihdam etmek zorunda kalır. Bu da birim maliyetlere yansır. Avrupada içinde sadece ağzı açık koliler olan marketler vardır. Normal marketlerle aynı ürünü satarlar , Ama bu marketlerde siz ürünü koli içinden çıkarıp sepetinize koyarsınız. Normal marketteki aynı ürüne göre daha az ödeme yaparsınız. Ben daha fazla hizmet istiyorum dediğinizde ürünler ışıklı ve süslü raflarda size sunulur. Işıklandırma , dizme istifleme gibi ek masrafları da ürün fiyatında daha yüksek bir fiyat olarak ödersiniz. Bunun gibi düşünün.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. tezgah altı faizi artık internet ortamına mı taşındı?
    yoksa hala bunu veren banka şubeleri oluyor mu?

Sayfa 88/1024 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •