Sayfa 83/935 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 7473 madde; 657 - 664 arası.

Konu: Dolar/TL 'nin geleceği

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Temmuz ayında dış ticaret açığı yüksek geldi ama bu açıkta temmuz ayında ithal edilen 62,8 ton altının büyük payı var. Temmuz ayında ithal edilen altından fiyatların yükselmesinden dolayı, Türkiye 50-100 milyon dolar kar etmiştir herhalde. O altınlar 1400 dolardan satılırken, bu sefer de Türkiye'nin dış ticaret dengesine olumlu katkı yapacak...

.........,

Yazar altın ithalatının 2017 yılında dış ticaret dengesini önemli derecede bozduğunu söylüyor.

Üstelik bu altın ithalatı hesabında Merkezin ithal ettiği altınlar görünmüyormuş (merkezin alıp sattığı altınlar parasal altın olarak değerlendirilip dış ticaret konusu olmuyormuş).

Yazarın söylemesine göre 2017 yılı başında Merkezin altın rezervi 377 ton iken 18 ağustos itibari ile 490 tona yükselmiş....
    Yani Merkez yılbaşından buyana altın rezervini %30 artırmış...
    Yazar altın ithalatını tırmandıran talebi sorguluyor ve tuhaf buluyor...
    Yazıyı okumak için....> https://m.dunya.com/kose-yazisi/alti...nagi-ne/379731

Merkezin talebi haricindeki, altın talebini oluşturan sebebler araştırılırsa birçok cevap bulunabilir belki ama, Merkezin talebinde 2 aralık 2016'da cumhurbaşkanın kamuoyuna yaptığı çağrı etkili olmuş olabilir. İyi de yapmış Merkez dolar bazlı şimdilik karda....
    2 aralıkta dolar 1175,10 dolarmış. O zaman cumhurbaşkanının dolar satın altın alın çağrısı ile altın alan vatandaş o zamandan buyana dolar bazlı olarak %12 civarında karda şimdilik....
    Son düzenleme : sar; 30-08-2017 saat: 15:40.

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    ABD hazinesinin borçlanma limiti çoktan aşıldı. ABD olağanüstü durumlar için ayrılmış fonlardan yiyerek çarkını döndürüyor. ABD'nin yeni bütçesi 1 ekimde başlıyor. Tabi bütçe kongrede zamanında kabul ettirilebilirse. O zamana kadar olağanüstü önlemler fonları tükenirse hükümet kepenk kapatacak...

Teksas'ı etkileyecek kasırga büyük maliyetler çıkartırsa, hükümetin kullandığı olağanüstü önlemler fonları daha erken biter ve ABD'de kriz çıkar.
    Morgan Stanley Harvey kasırgasının abd ekonomisine maliyetinin 30-40 milyar dolar olacağını tahmin etmiş. Bu maliyetin büyük kısmını sigorta şirketleri çekecek besbelli. Ancak abd hazinesine de direkt ve dolaylı olarak önemli bir pay düşecektir....
    Harvey abd'nin petrol üretminin günlük 2,2 milyon varil azalmasına sebeb olmuş. Abd'nin 2'inci en büyük rafinerisi kapatılmış...
    http://m.haber7.com/dunya-ekonomisi/...0-milyar-dolar

3.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Morgan Stanley Harvey kasırgasının abd ekonomisine maliyetinin 30-40 milyar dolar olacağını tahmin etmiş. Bu maliyetin büyük kısmını sigorta şirketleri çekecek besbelli. Ancak abd hazinesine de direkt ve dolaylı olarak önemli bir pay düşecektir....
    Harvey abd'nin petrol üretminin günlük 2,2 milyon varil azalmasına sebeb olmuş. Abd'nin 2'inci en büyük rafinerisi kapatılmış...
    http://m.haber7.com/dunya-ekonomisi/...0-milyar-dolar
    Petrol rafinerilerinin kapalı olması, ham petrol talebini düşürmez mi?. Bu denklemde petrol fiyatları düşmeli diye düşünüyorum zira rafinerilere gidemeyen ham petrol stokta birikecektir. Stok fiyat için belirleyici olduğuna göre petrol fiyatları düşebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Petrol rafinerilerinin kapalı olması, ham petrol talebini düşürmez mi?. Bu denklemde petrol fiyatları düşmeli diye düşünüyorum zira rafinerilere gidemeyen ham petrol stokta birikecektir. Stok fiyat için belirleyici olduğuna göre petrol fiyatları düşebilir.
    stok değil arz ve arzın sürdürülebilirliği belirleyicidir.

5.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    stok değil arz ve arzın sürdürülebilirliği belirleyicidir.
    Stok artışı da (petrol'ün depolanabilmesi için bir sınır olduğundan) arz artışını tetiklemez mi?. Zira kasırga dolayısıyla ham petrol sondajının fazla sekteye uğramadığını duydum. Rafineriler mal almadığında bu bir ham petrol arz fazlası yaratmaz mı? demek istemiştim.
    Petrol'ün (özellikle kaya gazı petrolünün) teknik olarak sınırsız bir emtia olduğunu düşündüğümden arzın sürdürülebilirliğinin de sorun olacağını düşünmüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Stok artışı da (petrol'ün depolanabilmesi için bir sınır olduğundan) arz artışını tetiklemez mi?. Zira kasırga dolayısıyla ham petrol sondajının fazla sekteye uğramadığını duydum. Rafineriler mal almadığında bu bir ham petrol arz fazlası yaratmaz mı? demek istemiştim.
    Petrol'ün (özellikle kaya gazı petrolünün) teknik olarak sınırsız bir emtia olduğunu düşündüğümden arzın sürdürülebilirliğinin de sorun olacağını düşünmüyorum.
    bazen fiyat artsın diye mal stoklar tüccarlar. bu da ona benziyor. sar kardeş stokçuluk haram mıdır?

7. sar dedim sar dedim sarı bekledim sar cevap bile vermedi.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben de önce sizin gibi düşündüm. İlk bakışta dediğiniz doğru ama, her tarafı sel götürmüş. Kuyular ve ham petrol nakil hatları, pompa istasyonları da zarar görmüştür. Ham petrol üretimi ve rafinerilere nakliyesi de durmuştur. Rafineriler kasırganın etkilemesinin yanında ham petrol bulamamalarından da kapanmış olabilir...
    Haberde eksiklik var sanki..
    Biraz önce bir kanalda izledim, 140 milyar dolarlık zarardan bahsettiler...
    Son düzenleme : sar; 30-08-2017 saat: 17:39.

Sayfa 83/935 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •