Artan

12,10 10 18:10
15.402,50 10 18:10
81,95 10 18:10
15,42 9.99 18:10
325,00 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 18:10
14,60 -9.99 18:10
257,75 -9.96 18:10
35,60 -9.96 18:10
14,49 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.736.804.739,75 18:10
7.656.248.297,26 18:10
6.895.827.795,51 18:10
6.812.789.475,80 18:10
6.401.232.366,88 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Arama sonucu : 8108 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Mütahitler niye TV lere gazetelere bu kadar reklam verip masraf yapıyorlar ki.
    konutların beklemesin de sorun yok ki çünkü konut bekledikçe değeri artacak. bu sene 500 olan 3 sene sonra 1 milyon 3 sene sonra 2 milyon olacak.mütahitin parası hep değerlenecek (üstelik F/K süper) bir kaybı olmayacak
    şimdi mütahit ben kazanmayayım sen kazan diye bu konutu bana satacak.
    Hülasa mütahit altın yumurtlayan tavugunu bana ucuza satacak.Neden?
    Sektörü bilmediğiniz belli ,500K satılan evin muthayit maliyeti en fazla 100k.Daha önemlisi ,daireyi hemen satmali ki diğer projesine finansmanı sağlasın.Yani kazancını geometrik olarak katlasın.İstisna elbette olabilir ancak geneli bu şekilde.

Alıntı Originally Posted by etnaxy Yazıyı Oku
    Sektörü bilmediğiniz belli ,500K satılan evin muthayit maliyeti en fazla 100k.Daha önemlisi ,daireyi hemen satmali ki diğer projesine finansmanı sağlasın.Yani kazancını geometrik olarak katlasın.İstisna elbette olabilir ancak geneli bu şekilde.
    satamadıktan sonra neyin projesi

3.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    satamadıktan sonra neyin projesi
    çok doğru.. satamadıktan sonra neyin projesi ?

sürekli yeni yeni projeler çıktığına göre, demek ki satılıyor evler.. başka bir mantığı var mı bu işin ? satış hacmi düşmüş olabilir, fiyatlar gevşemiş olabilir, müteahhtlerin kar marjları düşmüş olabilir, ama sektörün büyük bir darboğaz içinde olmadığı açık ve net.. batan müteahhit haberleri veya büyük iskontolarla satışa çıkan 'batan geminin malları'nı gören var mı ??

son bir kaç yılın en büyük problemi, fetö bağlantılı güruhun malları- ne var ne yok nakite çevirip yurtdışına kaçırma telaşına düşen fetöcüler hem gayrimenkulde arz fazlası yarattılar, hem piyasadan para çekilmesine likidite kurumasına yol açtılar.. lakin görünen o ki, bu furyanın artık sonlarına gelindi.. fetö/darbe/ohal faktörü büyük ölçüde absorbe edildi..

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

son bir kaç yılın en büyük problemi, fetö bağlantılı güruhun malları- ne var ne yok nakite çevirip yurtdışına kaçırma telaşına düşen fetöcüler hem gayrimenkulde arz fazlası yarattılar, hem piyasadan para çekilmesine likidite kurumasına yol açtılar.. lakin görünen o ki, bu furyanın artık sonlarına gelindi.. fetö/darbe/ohal faktörü büyük ölçüde absorbe edildi..
    Bulunduğum bölgedeki emlakçılarla görüşüyorum, özellikle sizinde belirttiğiniz gibi fetöcülerin gayrimenkullerini alel-acele satıp yurtdışına parayı götürmeleri piyasada baskılama yaptığını söylüyorlar. Fetöcülerin gayrimenkullerini satmalarının son 1 yılda fiyatlardaki etkisi olduğu gerçeğini görmemiz gerekiyor.

Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    Bulunduğum bölgedeki emlakçılarla görüşüyorum, özellikle sizinde belirttiğiniz gibi fetöcülerin gayrimenkullerini alel-acele satıp yurtdışına parayı götürmeleri piyasada baskılama yaptığını söylüyorlar. Fetöcülerin gayrimenkullerini satmalarının son 1 yılda fiyatlardaki etkisi olduğu gerçeğini görmemiz gerekiyor.
    Onlar hep boyle soyler, Suriyeliler geldi fiyatlar artti der, fetoculer satti dustu der.

Pazarlarda da ayni sey, neden boyle pahali ? Ihracata gidiyor abi. Cevap hazirdir, araci goturuyor demez, malin tasinmasinda, her kademede odenen vergiyi bilmez.

Inanmayin bu tur seylere.

Bizim millet bilmiyorum demeyi serefsizlik sayar, illa bir sey soyler.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •