Sayfa 560/1009 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu bir karardır.

Benim bilgi, analiz ve varsayımlarıma göre de rasyoneldir...

Yanlış ya da doğru olması ise bir başka konu.

Bunu yaşayarak görmek dışında bir olasılık yok....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bora Bey,bu kurumun tahminide,biraz abartı olmuş sanki,tamam şartlar değişmedikçe bizlerde 3.80-3.90 beklemiyoruz ama 3.60 altıda olmaz diye düşünüyorum.YTD...
    Tahmin adı üzerinde tahmindir...

Bu başlıkta yaptığımız da o.

Kimimiz biraz şekillendirip, analiz havası verip, grafik ekleyip yapıyor.

Kimisi de hiç bir desteğe gerek duymadan, hissiyatı ve duyduklarıyla üflüyor...

Aslında insanın kendi tahmin ve kararı en gerçeği ve de geçerlisi.

3. MB dan faiz indirimi beklemiyorum bu arada.
    Belki fonlama miktarları ile oynatıp ortalamayı aşşa çekebilir..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu ay şu ana kadar dolarda olmamın faiz kaybını VİOP kısalarla karşıladım.

Daha 127.000 ne kadar çok yol var.

127.000 ise yan başlıktaki müstafi üstadı azam muazzamın "buradan kısa yapın" dediği yerdi...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    USD ne olduğu yada ne olacağının önemi yoktur. Önemli olan USD endeksi nedir? Dünyada USD nerededir? Biz de nerede olması gerekirken nerededir? Peki neden bu yerdedir? TR ye gelen 10 aylık yatırımın ne kadarı doğrudan yatırım iken ne kadarı sıcak yatırımdır? Dağıtılan kredilerin mevduatlara oranı, ihracatın ithalatını karşılama oranlarına bakıp; Hindistan, Bangladesh, Pakistan %5 faiz verirken gelişmekte olan ekonomilerde neden biz %12 ile en yüksek faizi veriyoruz? Seneye KGF olucak mı? Olmaz ise büyüme ne olur? Seneye seçim yılını BIST sever mi? Sevmez mi? 45 iş günüdür 110,500 puanı geçemeyip yükselemeyen endekse ne olur? 24 aydır sıkı duruş sergileyip enflasyonu ancak %11,86 ya getiren MB bir 24 ay daha sıkı durmaya devam edebilir mi?

İşte bu soruların cevaplarını kendi kendinize tüm samimiyetinizle bir beyaz kağıda yazıp; okuyup anladığınızda USD/TRL 3,10 TL ye mi 3,80 TL yemi gideceğini kolaylıkla anlayabilirsiniz...
    Artık çok fazla içsel soru sormaya, beyaz kağıt aramaya gerek yok..hepsi idare edilebilir bence..

Bütün cevap DXY'de yatıyor..havalar globalde iyiyse sorun yok..

Dolarda küresel güçlenme eğilimi ve buna paralel gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen değer kaybıyla TL, 3.46'lı seviyelere yükseldi.
    Trump:

---The approval process for the biggest Tax Cut & Tax Reform package in the history of our country will soon begin. Move fast Congress!

---With Irma and Harvey devastation, Tax Cuts and Tax Reform is needed more than ever before. Go Congress, go!

---China has a business tax rate of 15%. We should do everything possible to match them in order to win with our economy. Jobs and wages!

Şirketlere vergi indirimi gelirse, global piyasalardan 2-3 trilyon dolar çekileceği varsayılıyor..etkileri mutlaka hissedilir..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şirketlere vergi indirimi gelirse, global piyasalardan 2-3 trilyon dolar çekileceği varsayılıyor..etkileri mutlaka hissedilir..
    AMB İcra Kurulu üyesi Praet, bankanın teşvik programını sürdürme konusunda ısrarcı olması gerektiğini belirtti.
    ''AMB İcra Kurulu üyesi Praet'' gibi AB'den haberler çoğalmaya başladıkça..zaten öyle olacağını tahmin ediyorum..dolar güçlenmeye devam eder..doların güçlenmesi ise çok borçlu EM'ler için kapının aralanmasıdır..

HSBC: Dolar/yen yıl bitmeden 100'e gerileyebilir

HSBC, yenin dolar karşısında yıl sone ermeden 100 seviyesine yükselebileceği görüşünde

HSBC'ye göre, yen, yıl sona ermeden dolar karşısında 100 seviyesine çıkabilir. Yatırımcılar, Japonya'nın enflasyondaki hızlanmayı sürdüremediği konusunda hala başarısız olduğu görüşünde.

Bloomberg anketine göre yende en iyimser pozisyonları alan HSBC, ABD Hazine tahvili faizlerinin yüzde 1.9'a düşmesini öngörüyor. Londra'da FX strategy küresel müdürü David Bloom'a göre, gösterge faizlerin düşmesi, Japonya fonlarının alımlardan geri çekilmesiyle yeni destekleyecek.

Japonya Merkez Bankası, ekonomik büyüme fiyat artışlarını destekleme konusunda başarısız olurken, Temmuz ayında yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşma zamanlamasını altıncı kez ileri bir tarihe erteledi. Ülkenin "Abenomics" adı verilen reflasyonel politikası, dolar/yen paritesini 2015 yılında 125 seviyesinin üzerine çekti. Japonya Başbakan Shinzo Abe'in politika başlangıcını duyurmasından önce parite 80 seviyesinin altındaydı.
    Ben carry-trade vasıtasıyla dolar/yen paritesinin 100'lere düşeceğini varsayıyordum..ancak yukarıdaki haberle birlikte Yen'in daha aşağı yolu olabilir..

Avrupa'nında Japonya'dan farklı bir kader izleyemeyeğini düşündüğümden, uzun vadede dolar trendinin bittiğini düşünmüyorum..

DXY'nin içeriği:Euro için %57.6, Japon Yeni için %13.6, İngiliz Paundu için %11.9, Kanada Doları için %9.1, İsveç Kronu için %4.2, İsviçre Frangı için %3.6 olarak belirlenmiştir.

8. Yakında EURO devaluasyonu zorunlu olacak. Italya endustrisinin çokmemesi için.

Sayfa 560/1009 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •