Sayfa 597/1009 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,769 - 4,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Merril Lynch de çalışmamış mı bu arkadaş? Orada çaycı mıymış? Böyle yaklaşım mı olur?

Merril Lynch de çalışan bir adam kaç senedir en yetkili bakan. Merril Lynch en kaliteli firmalardan birisidir. Öyle kolay kolay işe giremezsin.

Bence bu kişi de aynı Ahmet Davutoğlu gibi Truva atı.

Bizden kat be kat daha bilgili olduğuna eminim aynı Ahmet Davutoğlu gibi. Fakat büyük ihtimalle niyeti sağlam değil.

https://www.treasury.gov.tr/en-US/Mi...ster-Biography
    Aslında atılan adıma bakıldığında adım doğru bir adım, yani yanlış bir strateji değil. Ayrıca yurt içi likiditeyi rahatlatmak için (yurt dışı borçlanma kapasitesinin sabit olduğu kabul edildiğinden) geriye kalan *tek* yol bu gibi gözüküyor. (ROM ve ZK ile oynamak gibi daha tehlikeli ve riski yollar dışında)

Mehmet Şimşek'i geriye kalan nispi olarak daha az riskli olan tek yolu zorladığı için eleştirmek ne kadar doğru bilemiyorum. Mehmet Şimsek'in geçmişte de daha tutarlı politikaları desteklediğini düşünüyorum ancak politik baskı ile 2015-2016 yıllarındaki suni faiz indirimlerine karşı olmasına rağmen kabul etmek zorunda kaldı. Yani tcmb'nin yaptığı hatalar Mehmet Şimşek dışındaki dinamikler sonucu oluştu. Tüm karar Mehmet Şimşek'e kalsaydı, o zaman da sıkı para politikasına devam edecekti.

Sistemi bir bütün olarak görüp hatalı kararların sorumlularını iyi tespit etmek gerekli bence.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,125
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında atılan adıma bakıldığında adım doğru bir adım, yani yanlış bir strateji değil. Ayrıca yurt içi likiditeyi rahatlatmak için (yurt dışı borçlanma kapasitesinin sabit olduğu kabul edildiğinden) geriye kalan *tek* yol bu gibi gözüküyor. (ROM ve ZK ile oynamak gibi daha tehlikeli ve riski yollar dışında)

Mehmet Şimşek'i geriye kalan nispi olarak daha az riskli olan tek yolu zorladığı için eleştirmek ne kadar doğru bilemiyorum. Mehmet Şimsek'in geçmişte de daha tutarlı politikaları desteklediğini düşünüyorum ancak politik baskı ile 2015-2016 yıllarındaki suni faiz indirimlerine karşı olmasına rağmen kabul etmek zorunda kaldı. Yani tcmb'nin yaptığı hatalar Mehmet Şimşek dışındaki dinamikler sonucu oluştu. Tüm karar Mehmet Şimşek'e kalsaydı, o zaman da sıkı para politikasına devam edecekti.

Sistemi bir bütün olarak görüp hatalı kararların sorumlularını iyi tespit etmek gerekli bence.
    neresi doğru Allah aşkına...? 2010 ile 2017 kıyaslaması yapın bence..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    neresi doğru Allah aşkına...? 2010 ile 2017 kıyaslaması yapın bence..
    Şu an için konuşacak olursak yanlış bir adım değil. 2010-2016 arası yapılan yanlışlar olduğu çok açık ama bu yanlışların Mehmet Şimşek'ten kaynaklandığını düşünmüyorum. Desteklediğim bir partinin üyesi değil ama yine de ekonomi yönetimi olarak alınan yanlış kararlarda kendisinin ağırlığının daha düşük olduğunu düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Nakit para tutmak ne demek- biz ler de nakit paramizi bankaya koyuyoruz ama sevgili banka elbette bizim nakit paralari da kredi talep edenlere satiyor- sonra biz isteyince ye kadar bolca para yapiyo kendine----------------
    galiba banka kasasinda tutulan para dan bahsediliyor burada.............

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    ABD li çok yüksek kar marjı ile çalışan bilişim bilgisayar şirketleri nakit paralarını İrlanda da tutuyor.

BREXIT sonrası bunun bir kısmı ABD ye geri dönebilir veya başka bir ülkeye kaçabilir.

yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5. Altın tahvili ilginç bir yaklaşım, önceki icatları gayrimenkul sertifikası da çok iddialıydı, bu forumda konusu var park mavera 3 konutları, gidin bakın alanların haline nasıl ağlaşıyorlar, 42.5 tan kaç ay önce aldılar şimdi 33 lira.
    Bir diğer meşhur icat zorunlu BES.
    Kısaca kaynak yaratmak için çırpınıyorlar, borç boğaza kadar, para yok.
    Altına verecekleri faiz oranı önemli çok iddialı konuşmak istemiyorum ama ben muhtemelen bir gram altınımı bile vermem.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,125
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Altın tahvili ilginç bir yaklaşım, önceki icatları gayrimenkul sertifikası da çok iddialıydı, bu forumda konusu var park mavera 3 konutları, gidin bakın alanların haline nasıl ağlaşıyorlar, 42.5 tan kaç ay önce aldılar şimdi 33 lira.
    Altına verecekleri faiz oranı önemli çok iddialı konuşmak istemiyorum ama ben muhtemelen bir gram altınımı bile vermem.
    Aynen.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Peki bizim USD lara yilda yuzde 14 vercem dese ve kuru da 3,65 alicam dese ne yapardiniz

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Altın tahvili ilginç bir yaklaşım, önceki icatları gayrimenkul sertifikası da çok iddialıydı, bu forumda konusu var park mavera 3 konutları, gidin bakın alanların haline nasıl ağlaşıyorlar, 42.5 tan kaç ay önce aldılar şimdi 33 lira.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Altın temelli tahvil ihracı, tümüyle zor durumdaki Hazinenin kaynak arayışı...

Bütçe bu sene müthiş açık verdi.

Maliye Bakanı gelecek yıl için ciddi kısıntı tedbirleri yapılacağını şimdiden beyan etti.

Bakalım Ak saray bundan nasibini alabilecek mi?

Bakın Yılmaz Özdil ne demekte...

İnönü çok müsrifti. Durup duruken 1150 odalı saray yaptırdı...

http://t24.com.tr/haber/yilmaz-ozdil...aptirdi,442535

Sayfa 597/1009 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •