TL nin değer kaybı dolayısı ile Ekonomimizi olumsuz yönde etkileyecek olaylardan bana göre en önemlileri:
1-) Barzani'nin sınırımızda kürdistan devletini kuracak olması, bunun bizim için kabul edilemez olduğu ve oraya yapılacak askeri bir harekatın savaş anlamına gelmesi.
2-) Fed bilanço küçülmesinde bloomberght'in ekonomislter arasında yaptığı ankette olasılığın ekim2017 için yüzde73'e çıkması.
3-) Rıza Zarrab davasında eski bakan hakkında tutuklama çıkması davanın seyrinin aktif siyasilere doğru uzanma ihtimali.
4-) 206milyar TL KGF kredilerinin geri ödemeleri.
5-) Turizm gelirlerinin halen 2 yıl öncesine göre yüzde 40 civarında aşağıda olması.
6-) Cari açığın kur yüksekliğine rağmen çok fazla olması, artışın engellenememesi.
1. madde anında tepki gösterebilir:Panik havada bist'in çakılıp doların eski zirvesine doğru hızlı bir çıkışına işaret edebilir. Trade edebilen kazanır.
2,3,4,5 ve 6. maddeler orta vadede TL nin yavaş yavaş değer kaybetmesi ile sonuçlanır ki faizler artırılırsa aşırı artışın önü alınabilir, ancak defalarca gördüğümüz üzere merkezbankası bu işi yapmak(faiz artırımı) için çıkış trendine giren doların yüzde 30 civarı değer artışını bekliyor.
Dolar satım noktası, çıkış trendinin başladığı noktadan itibaren yüzde 30'u geçtiği an yada yaklaştığı an oalbilir, zira merkezbankası müdahalesi 3 seferdir yüzde 30 civarı çıkıştan sonra geliyor.
Böyle bir durumda şu anda artış başlasa 3,47 olan kur 1 ila 5 ay içinde 4,45'i geçtiği anda benim için kesin sat noktasıdır.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
VİOP BİST 30 kontratlarda 133 bin kırılacak gibi...
Altı iyi olur...
O kadar yukarıdayiz ki anlatamam.
127.000 den sat tavsiye eden üstadı azamı düşünün...
Ne büyük adammış.
O adama laf söyletmiyorlardı hemen peydah oluveren mürit taifesi...
Tuhaf bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz.
Hayran olmak için sokakta üstad,hoca,reis arayan bir sürü ayran budalası adam kılığında aramızdalar.
parite yine 1,20 sınırına geliyor
Evet...Oluyor...![]()
Cuma gününe göre neredeyse % 1 artmış
gelen giden zayıf
1 krş düşse dememişmiydikçiler doluşmuştu![]()
Yer İmleri