Sayfa 28/637 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 217 - 224 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Sn. Cautionary hisse senedi almak nasıl bir yatırım? Uzun vadeli hissesi alınan şirkete hisse oranında ortak olmak değilmi? Hisse senedi oranında kar ve zarAr ortağı veya temettü, bedelli, bedelsiz gibi argümanları olan arz durumuna göre fiyatı artan finans ortaklığı degilmi?.Bunlar için sadece temettü verimliliği olan hisseler mi seçilecek.daha önce halka arz edilen ve çok değerli olan hisseler bile yarı fiyatında olan kâğıtlarımı alınacak. Ben daha önce de belirtmiştim türkiye nin en zengin kişisinin market zincirinin üçte bir fiyatında olduğunu dolar bazında daha da oran yüksek. Hisse seçiminde nelere dikkat edilecek. Muhakkak bunları ilerde belireceksiniz fakat neden hala türk borsasında 400 hisseden ancak 30 adetinin yükselmiş olduğu için cevap yazarsanız teşekkür ederim.

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. 1995 yılından beri borsa endeksimizin enflasyondan arındırılmış grafiği (reel getiriyi gösteriyor, o açıdan önemli).
    Görülebileceği gibi uzun vadede yükselme falan yok, bir şeye benzemez.
    Kısaca endekse toptan yatırımı unutun, hisse bazında yatırım yapmalısınız yoksa bir yere varamazsınız. Ya da çok ustaca tepelerde satıp altlardan yerine koymalısınız.

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    1995 yılından beri borsa endeksimizin enflasyondan arındırılmış grafiği (reel getiriyi gösteriyor, o açıdan önemli).
    Kısaca endekse toptan yatırımı unutun, hisse bazında yatırım yapmalısınız yoksa bir yere varamazsınız. Ya da çok ustaca tepelerde satıp altlardan yerine koymalısınız.
    Bu tespitinizden dolayı tebrik ederim. Şimdiye kadar bu sitenin tümünde gördüğüm en isabetli grafik ve yorum olmuş. Türk borsasının hali pür melali budur işte. Anlayabilene herşey var bu gösterimde.

Bir de s&p grafiği koyabilseniz de, gerçekten büyüyen bir ülkenin borsası nasıl uzun vadede para kazandırırmış onu da görmüş olurduk. Ne Buffet, Ne Graham ne de borsa üzerine yazılmış genel geçer kitaplar bizim borsaya tam olarak uymaz. Enflasyon yıllık %2 olmadan bizim borsanın grafikleri tamamen aldatmacadır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Cok muhterem bi zat ile bir genel kurulda tanistim.
    Kendisi 1974 yilinda 17500 TL tutar ile 1 adet aygaz hissesini alarak sirketin 1/4000 inine ortak oluyor ve 43 yildir bunu satmiyor.
    Bana hisse secmek cok kolay esasinda dedi.
    Iki seye bakacaksin.
    1. Sahibi kim?
    2. Temettu veriyor mu?
    Baska her sey bu iki kriterden gectikten sonra gelir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın Mann,
    Nasıl yapılıyor hesabı. Anlatırmısınız?
    %2,5'u ilk defa sizden duyuyorum.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Devlet yapilan kesinti icin hersene yuzde 25 vermiyor. 10 sene kalirsaniz bir defa yuzde 25 veriyor. Kabaca yillik yuzde 2,5 yani.

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    1995 yılından beri borsa endeksimizin enflasyondan arındırılmış grafiği (reel getiriyi gösteriyor, o açıdan önemli).
    Güzel grafik...enflasyon ölçümüne güvenmediğim için ben usd bazlı grafiğe bakıyorum..reel kazanç olarak daha doğru bir resim ortaya koyuyor bence...peki farklı bir resim mi ortaya çıkıyor, hayır..hemen hemen yukarıdaki grafik gibi.

Yani, reel olarak endeksin bir şey kazandırdığı yok..doğru...ama olaya hisse bazlı bakmamız gerekiyor, doğru hisseleri seçmek de hem çok kolay, hem çok zor...eğer kısa vadede 2-3 kat kazanmak istiyorsan, sık trade ediyorsan..çok zor...ama uzun vadeli biriktirme metodu uyguluyorsan, çeyreklik bazda değerlendirme yapıpı portföyünü aktif şekilde yönetiyorsan..kazanmak kolay.

hedef ne olmalı...bence enflasyon üzerinde %10, ya da dolar bazlı %10 minimum hedef olarak alınabilir...şimdi böyle diyince bazı arkadaşlar bu hedefi mütevazi bulabilir...ama sevgili dudu nun eklediği yazıyı hatırlayın...eğer vadeniz 20-25 yıllara uzanıyorsa her %1 lik reel kazanç çok fak yaratır...25 sene boyunca ortalama %10 luk reel kazanç...50 li yaşlara geldiğinizde hayatınızın kalan kısmı için emekli maaşından fazla aylık gelir elde etmenizi sağlar.

bunun için uzun vadeli disiplini yatırımın mucizevi etkisine inanmak, ve sabırla tasarruf edip, yaptığımız tasarrufla düzenli hisse almak gerekiyor.

7. Belirtilen doğru hisseler bu 400 hisseden 30 u mu? Zaten bu hisseler alınırsa bunlar yükselmeye devam eder
    Bu arada eski alanlar satarsa veya temettü vermezse.

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Cok muhterem bi zat ile bir genel kurulda tanistim.
    Kendisi 1974 yilinda 17500 TL tutar ile 1 adet aygaz hissesini alarak sirketin 1/4000 inine ortak oluyor ve 43 yildir bunu satmiyor.
    Bana hisse secmek cok kolay esasinda dedi.
    Iki seye bakacaksin.
    1. Sahibi kim?
    2. Temettu veriyor mu?
    Baska her sey bu iki kriterden gectikten sonra gelir.
    Syg,
    bir sirketin hissesini alabiliyorsan ve sirketin yarisindan cogu halka aciksa sahibi hisse sahipleridir

Burada sirketin sahibi derken ne kastedilmis? Yonetim Kurulu baskani falanmi?

Sayfa 28/637 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •