Bu hissede bekleyen çorbayıda içer döneride yer hikayesi çok iyi büyüme kar marjı vs. ytd.
Bu hissede bekleyen çorbayıda içer döneride yer hikayesi çok iyi büyüme kar marjı vs. ytd.
Bu şirketi 2016 4.çeyreğinden beri takip ediyorum, gerçekten düzgün yönetilen ve kar eden bir şirket bence. Lakin hisse fiyatı belirlediğim rakamlara bir türlü gelmediğinden alım yapamadım.
Şirket için belirlediğim hisse fiyatlarım şu şekildeydi;
2016/4.çeyrek: 8,74 TL
2017/1.çeyrek: 9,92 TL
2017/2.çeyrek: 9,48 TL
Şirketin hasılat ve esas faaliyet karı rakamlarına da bakınca sürekli yükselen bir trendde olduğunu görüyorum ve net kar rakamları da oldukça iyi.
ULUSE.jpg
Şirketin Ağustos 2017 de yatırımcıları için bir sunum yayınlamış, bu sunumda 2016-2020 yılları arasında 18,4 Milyar TL yatırım yapmayı hedeflediğini, bu hedefinin 3,7 Milyar TL'sini 2016 yılında yatırım olarak yaptığını belirtmiş.
2016 yılında yaptığı bu yatırım tutarını 18,4M TL'den düşer ve kalan 4 yıla bölersek, 2020 yılına kadar her yıl için ortalama 3,67 Milyar TL şirkete yatırım yapılacağını varsayabiliriz diye düşünüyorum.
*Sunumda 2017 expectation + 4 Billion diye belirtmişler. 2017 için 4 Milyar TL yatırım beklentileri var sanırım.
ULUSE2.jpg
Finansal verilerine de karşılaştırmalı olarak göz attığımda, Karını 2016 2.çeyreğine göre %98 arttırdığını, bu karın ağırlıklı yurtiçi satışlarının oluşturduğunu görüyorum.
EBITDA değeri yani Faiz Amortisman ve vergi Öncesi Kar(FAVÖK) değeri %237 artmış bu değer muazzam duruyor.
ULUSE3.jpg
Şirketin diğer finansal tablosuna baktığımda, borcun 2,4den 16,7ye geldiğini belirtmiş, bu durum çok hoş olmasa da net karın (Net Margin) oranı %21,6 olduğunu yazmışlar.
ULUSE4.jpg
Bilançolardan Net kar rakamlarına baktığımda, tam bir trend olmasa sürekli kar eden bir şirket diyebiliriz, şirket bu durumu mevsimsellik faktörüne bağlı olduğunu ama yine de büyüme ivmesinin devam ettiğini belirtmişler.
2016 yıl sonu net kar: 21.128.348
2017 1.çeyrek sonu net kar: 9.127.461
2017 2.çeyrek sonu net kar: 21.536.466
ULUSE5.jpg
sunumun tamamına linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.ulusoyelektrik.com.tr/Upl...umu-2q2017.pdf
YTD
dejavu başka birşey değil, bu sitede yazan özel bir adam vardı, o bütün bunları çokdaha önceden yazdı , sataşıp durdular, HAYAL TACİRİ BİLE DEDİLER, sonrada adam gitti başka sitede , oraya gel orayı oku bunlar artık çoooooooooooooooook eski.
bu fiyatları neye göre belirlediniz?
En mantıklısı sektörün ve şirketin kendi dinamiklerinin de yer aldığı sektör f/k ortalaması ve şirtket f/k ortalamasını göz önünde tutmak.
Gözüken o ki büyük yatırımcılar gelecek bilanço karlarını tahmin ederek ileride karı hızla artacak şirketlere
mevcut f/k larına bakmadan yatırım yapıyorlar.
Zaten asıl kazanç buradan çıkıyor, şirketin gelecek dönemlerde performansını tahmin edebilmek yatırımın altın kuralı.
Biz kylere düşen ise güven duyduğumuz gelecek vadettiğinden emin olduğumuz şirketelere pahalı ya da ucuz demeden aylık düzenli alımlar yapmak.
Yer İmleri