Sayfa 37/637 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 289 - 296 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yan haklar ucret dusuklugu nedeni ile SGK primlerinin daha dusuk seviyeden odenmesine neden olur.
    Syg,
    Emeklilik 62 yaş bana pek mümkün gelmiyor. SGK'nın derdi yüksek prim verenlerle düşük prim verenleri fonlamak emekli maaşları ne kadar ödenen primle orantılı tartışma konusudur. devlet verdim seyyanen zam diyor iş bitiyor.
    Zaten bu forumu takip nedenimiz bu devlet emekli olunca doğru düzgün para vermeyecek işveren 50'yi gördükten sonra ilk fırsatta kapının yolunu gösterecek bari kapıdan biz çıkalım diyoruz.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Emeklilik 62 yaş bana pek mümkün gelmiyor. SGK'nın derdi yüksek prim verenlerle düşük prim verenleri fonlamak emekli maaşları ne kadar ödenen primle orantılı tartışma konusudur. devlet verdim seyyanen zam diyor iş bitiyor.
    Zaten bu forumu takip nedenimiz bu devlet emekli olunca doğru düzgün para vermeyecek işveren 50'yi gördükten sonra ilk fırsatta kapının yolunu gösterecek bari kapıdan biz çıkalım diyoruz.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben de son 10 yili istege bagli olarak disaridan ve en dusukten odedim cunku devletin bana odedigim prime gore yuksek maas verecegine hic inanmadim.
    Esimin babasi banka muduru iken super emeklilik diye bir sey cikartmislar, bir defalik yuksek prim odeyen, ki bu adamcagiz o zaman odedigi prim ile 3-4 taksi plakasi alabiliyormus, yuksek emekli maasi alacak demisler.
    Emekli olduktan sonra bir kac ay yuksek maasi almis ancak sonra anayasa mahkemesi bu isi iptal etmis. Ne odedigi parayi iade etmisler ne de yuksek maas odemeye devam etmisler.
    Dusuk maaslara daha yuksek yuksek maaslara daha dusuk zam orani ile aradaki farki kapatmislar.

Kissadan hisse: Siz siz olun, okuyun ogrenin, kendi birikimlerinizi kendiniz yonetin, devletin tuzaklarina dusmeyin.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. Oooof of zarara bak

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Esimin babasi banka muduru iken super emeklilik diye bir sey cikartmislar, bir defalik yuksek prim odeyen, ki bu adamcagiz o zaman odedigi prim ile 3-4 taksi plakasi alabiliyormus, yuksek emekli maasi alacak demisler.
    Emekli olduktan sonra bir kac ay yuksek maasi almis ancak sonra anayasa mahkemesi bu isi iptal etmis. Ne odedigi parayi iade etmisler ne de yuksek maas odemeye devam etmisler.
    Dusuk maaslara daha yuksek yuksek maaslara daha dusuk zam orani ile aradaki farki kapatmislar.

Kissadan hisse: Siz siz olun, okuyun ogrenin, kendi birikimlerinizi kendiniz yonetin, devletin tuzaklarina dusmeyin.

Syg,
    Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Kendinize en az 4-5 hisse secin.
    Sahibi kim?
    Temettu veriyor mu?
    Kriterlerinden gecsin.
    Sonra aylik gelirinizin en az %10 u ile her ay ucuz pahali demeden bu hisselerden 20 sene boyunca biriktirin.
    Kriz durumlarinda ise olanaklari zorlayarak gelirinizin %20-30'u ile hisse alin.
    20 sene boyunca aldiginiz temettuleri de yeni hisse aliminda kullanin.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Devletten en son kazigi GSS primini odeyenler yedi, odemeyenler yine odullendirildi.
    95 yasinda bakimevinde kalan bir aile buyugumuzun baska hic bir geliri, sgk guvencesi, maasi v.s yok sadece oturdugu evden kira geliri vardi.
    Salt kira geliri var diye devletimiz onu gelir testine tabi tutup en yuksekten GSS primi belirledi.
    2-3 sene ayda 450 TL GSS primi odedik.
    Secim oncesi herkese gelirine bakilmaksizin GSS primi 53 TL prime indirildi, prim borcu olanlarin gecmise donuk primleri 53 TL olarak belirlenip tum ceza ve gecikme zamlari silindi bir de uzerine taksit yapildi.
    Bunu yapan devletin bi zahmet duzgun odeyenlere de aradaki farki iade etmesi gerekmez miydi?

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Önceki hafta arçelikte ar-ge yetkilileriyle bir toplantıdaydım, iki saat kadar geliştirilebilecek projeleri görüştük. Yetkilinin söylediği bir söz aklıma kazındı: "bizim için proje yatırımında en önemli kıstas payback time (yatırımın geri dönüş süresi), 2-3 yılı geçerse şirkete kabul ettiremeyiz".

İnsanlar mevduata yatırdıkları paralara %12-13 net faiz alıyor, yani reel faiz %1-3 civarında, gayrimenkul yatırımında geri dönüş süresi 20-30 yıllarda, bu forumda da yıllık %10 reel getiri hedeflenmesi paylaşıldı.
    Karşılaştırın lütfen, adamların istediği iki üç yıllık geri dönüş süresi yıllık %33-50 arası getiri demek, varsa böyle ballı bir yatırım önce ben paramı yatırayım. Benim duyduğum en karlı iş (tvde izlemiştim) las vegasta açılan bir kumarhaneydi, kendini 18 ayda geri ödemişti.

Neyse, demek ki özel sektörde böyle karlı işler dönüyor.

Kendimden de bilgi paylaşayım, borsada uzun vadede aylık getiri ortalamam %3.2 (kısa vadeli yatırımcıyım, ortalama ayda on alım-satım yapıyorum), bu çok iyi bir oran gibi görünüyor ancak sorun şu; tüm paramı yatırmıyorum, paramın küçük bir bölümü borsada, daha fazlasını riske edemem, tasarrufumun büyük bölümü sabit getiride, böyle olunca tüm tasarrufumun artışı reelde fazla değil.

Borsaya yeni başlamış (yeni derken son birkaç yılı kastediyorum), hiç büyük kriz yaşamamışlara da bir öğüt vereyim. Her ne kadar grafiklerde vb geriye dönüp o kara günleri görüyorsanız da bizzat o tecrübeyi yaşamadıkça borsada pişemezsiniz. Özellikle son yükselişte para kazananlar sakın havaya girmesinler, maharet yatay piyasada da düşey piyasada da kazanmaktır (en azından kaybetmemektir). 1997 krizinde bir buçuk günde endeks %22 düşmüştü, ben de tamamen maldaydım ve bir buçuk günde paramın dörtte biri gözümün önünde erimişti, o zaman internet falan yok, tv başında ağlamaklı gözlerle izlemiştim piyasayı (eskiden borsa taban çekerdi, böyle hareketler sık olurdu artık sanırım o kadar hızlı düşüş olmaz), stoploss falan da yapamazdınız emirler ya telefonla yazdırılır ya da bizzat aracı kurumun yerine gidip orda müşteri temsilcisine gideceksiniz, yani şimdiki gibi anlık işlem imkanı yok, bir de zaten açılışta anında taban çeken borsada ne stoplossu yapacaksınız. 2008 krizini de tv başında izliyordum, bitmek bilmeyen çok kanlı bir düşüştü, öyle ki çok iyi hatırlıyorum yanımdaki arkadaşlara böyle en fazla 23 gün daha düşebilir demiştim, neden diye sorduklarında çünkü endeks 23 bine geldi, günde bin puan düşüyor, 23 gün sonra endeks sıfır olacak geriye borsa kalmayacak daha düşemez yani demiştim, anlayın öyle dipsiz bir düşüştü. O krizde hissede değildim, fırsatı değerlendirip güzel para kazanmıştım (sonrak aylarda kazancımı viopta misliyle batırdım). Neyse, kısaca demek istediğim 2009 sonrasında borsaya girenler işin bu yönünü her zaman akıllarının bir köşesinde tutsunlar, eninde sonunda yine yaşanacaktır, muhteşem anılarınız olabilir. Ben uzun vadeciyim cari fiyatla ilgilenmiyorum bile deseniz dokunacaktır, acıtacaktır, bilesiniz.

Herkese iyi kazançlar..
    Üstad size borsadaki bu çöküş hareketleriyle ilgili birkac sorum olacak. Diğer arkadaşlar da yararlanır belki diye özel mesaj yerine buradan sormak istedim.

Şu ana kadar gördüğüm en büyük kriz rus uçağını düşürdüğümüz zamanlar [emoji1]

Muhtemelen küresel palalar hepimizi malda yakalamaya çalışıp, algıya oynayacaklar.

●Bu çöküşlerin öncüleri nasıl anlaşılabilir? Belirtileri var mıdır?

●Çöküşten önce muhakkak ralli olmalı mıdır? Rallilerden korkmalı mıyız? Veya balon denilen oluşum muhakkak gözlenmektedir diyebilir miyiz?

●Örneğin takaslarda bakınca yabancı oranı bize ipucu verebilir mi?

●Çöküş sonrası dipten dönüş tespiti için kullanabileceğimiz parametreler var mıdır?

Cevaplarınız bizim için çok kıymetli. Şimdiden çok teşekkürler.

Başta Sn. Dudu gibi tecrübeli üstadlardan da fikir paylaşımı olursa çok sevinirim. Fırtınalı günleri yaşamış değerli üstadlarımız bize bu konuda ışık tutacaklardır [emoji295]

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Üstad size borsadaki bu çöküş hareketleriyle ilgili birkac sorum olacak. Diğer arkadaşlar da yararlanır belki diye özel mesaj yerine buradan sormak istedim.

Şu ana kadar gördüğüm en büyük kriz rus uçağını düşürdüğümüz zamanlar [emoji1]

Muhtemelen küresel palalar hepimizi malda yakalamaya çalışıp, algıya oynayacaklar.

â—Bu çöküşlerin öncüleri nasıl anlaşılabilir? Belirtileri var mıdır?

â—Çöküşten önce muhakkak ralli olmalı mıdır? Rallilerden korkmalı mıyız? Veya balon denilen oluşum muhakkak gözlenmektedir diyebilir miyiz?

â—Örneğin takaslarda bakınca yabancı oranı bize ipucu verebilir mi?

â—Çöküş sonrası dipten dönüş tespiti için kullanabileceğimiz parametreler var mıdır?

Cevaplarınız bizim için çok kıymetli. Şimdiden çok teşekkürler.

Başta Sn. Dudu gibi tecrübeli üstadlardan da fikir paylaşımı olursa çok sevinirim. Fırtınalı günleri yaşamış değerli üstadlarımız bize bu konuda ışık tutacaklardır [emoji295]
    Sn. ajfa,

Oyle birebir krizin, cokusun ne zaman olacagini gosteren bir isaret bir gosterge olsa inanin isimiz cok cok kolay olurdu.
    Ama sunu bilmelisiniz ki buyuk dususler buyuk cikislardan sonra olur, buyuk cikislar da buyuk dususlerden sonra.
    Kriz, cokus kovalayacagim, orada alacagim derseniz hic bir zaman alamazsiniz.
    Cunku o ortamda sizin tek dusuneceginiz sey ilk ucakla ulkeden kacmaktir.
    Syg,

8. Yavaş yavaş hisse konularına girmişiz. Zamanı da gelmişti zaten. Şimdiye kadar temel stratejileri konuştuk, tasarrufun önemi, erken emeklilik fikri neden-nasıl ortaya çıktı, 15-20 hatta 30 sene sonrasını neden şimdiden planlamalı ve hazırlığını yapmalıyız vs? Reel kazanç için hisse senedi yatırımı vazgeçilmez demiştik.

Hisse senedi yatırımını ikiye ayırabiliriz,

i-) Uzun vadeli, aylık gelirin %1-5 i ya da tasarrufların %10-30 u ile düzenli aylık olarak belirlenen hisselerde alım yapılması...Burada alım zamanı ay sonlarıdır, ve satış yapılmaz...hedef 10-15 sene sonra ciddi bir temettü geliri ve hisse fiyat atışı ile portföy büyümesidir...Önemli olan alınacak hisselerin seçimi, ve performansı zayıf kalan hisselerin elden çıkartılıp yenilerinin eklenmesidir...Yani alım ya da satım mekaniktir, zamanı bellidir..sadece yılda 1-2 kez portföydeki hisseler değerlendirilir ve kalacak ve gideceklere karar verilir. Hisse seçimi kritik konudur.

ii-) Hisse senedine ayırabilceğiniz belli bir birikiminiz var. 50-250K arası diyelim...Şimdi birinci yöntem burada işe yaramaz..Çünkü bir anda yüklü bir giriş yapacaksınız..Bu parayı borsa tepede iken girmiş olursanız, uzun yıllar zararınızı çıkarmanız mümkün olmayabilir. Birinci yöntemde sıfırdan ve her ay 100-500 tl gibi bir rakam sokarak yatırım yapacağınız için giriş zamanı ÇOK önemli değildir...Ama bu maddede giriş rakamı-zamanlama çok önemli hatta HAYATİ dir.

Bu nedenle her iki yatırım türünde de hisse seçimi önemli olmasına rağmen, ikinci madde de hataya toleransınız daha az olacağı için hisse seçimi hayati önemdedir.

Peki nasıl seçeceğiz bu hisseleri?
    Son düzenleme : Cautionary; 24-09-2017 saat: 13:10.

Sayfa 37/637 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •