Hisse almak için öyle çok analiz ve senteze gerek yok bence. Ortalama bir insan Metro dan insana fayda gelmeyeceğini bilir ama vurgun peşindedir. Hissenin volatil olması onu cezbeder. Bence en büyük kural insan tabiatına ve duygularına zıt hareket eden bir oyunda duygularının esiri olmamak ve ilkel bir insan gibi hareket etmemek. Hisse alacağınız şirketin sahibi kız kardeşinizle evlenmesine izin verebileceğiniz kadar dürüst değilse uzun vade için o hisseye hiç yanaşmayın bence
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sgk da çalışan arkadaş anlatmıştı çok şaşırmıştım. 2008 den sonra nekadar ödersen o kadar maaşın düşüyor diye. 2 kişi düşünün aynı iş yerinde aynı şartlarda çalışıyor biri diğerinden 3-5 sene sonra işi bırakıyor ama daha az emekli maaşı alıyor. Bir uygulama varmış hesaplayan en iyisi ordan teyit etmek
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Konuştuğumuz strateji uzun vadeli olduğundan mütevellit İlk bakacağım şey ''Ortağım kim olacak ?'' sorusunun cevabıdır.
Borsaya ilk yatırım yapmaya başladığımda şirketlerin adını aratıp büyük ortaklar kimdir, başka iş yaparlar mı ? yaparsa ne iş yaparlar diye bakmak oluyordu. Eee ne demişler; Akıl ortağı ortak mal ortağı kaypak.
Bu arada bende sn pilavlı'ya teşekkür ederim konumuzla alakası yok ama belirtmek istedim. İş yerinde her gün onlarca insanla muhatap oluyorum ama çoğunda anlayış eksik maalesef. O kadar ki, artık iş yerinde anlayışlı,kibar insanla karşılaştığımda daha fazla yardımcı olmak adına elimden ne gelirse yapmak istiyorum günün geri kalanında bile etkisi hissediliyor.![]()
Bu maaşa bağlı. Tavandan yatarken, rakamı düşürürseniz aylık bağlanma oranınız düşer. Aylık bağlama konusu biraz karışık ve 3 dönem göz önüne alınarak hesap yapılıyor. 2000 öncesi, 2000-Ekim 2008 arası ve Ekim 2008 sonrası.
Cem Kılıç'ın 2013 yılındaki bir yazısından şöyle bir alıntı yaptım(Yazıda Vetiken bszı rakamlar 2013 için geçerli, dolayısıyla bugün dah çok olacaktır. Ayrıca aşağıda asgari ücretin 6,5 katı denilen oran bugün 7,5 kat oldu. ) :
Aylık bağlama oranında birinci dönem 31.12.1999 öncesi; bu dönemde aylık bağlama oranı göstergeden aylık hesaplanacaklar için 25 yıl sigortalılık süresinden ele alınırsa yüzde 76 olarak belirlenmişti. Bu dönemde 3600 gün üzerinden emekli olanların da aylık bağlama oranı yüzde 70’ti.
İkinci dönem 1.1.2000 ve 30.09.2008 arası; bu dönemde aylık bağlama oranı 25 yıllık sigortalılar için yüzde 65’e geriledi. Üçüncü dönem 1.10.2008 sonrası; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’yla 25 yıl sigortası olanların aylık bağlama oranı yüzde 50’ye düşürüldü.
Şu an için, 2000’den önce SSK’lı veya Bağ* Kur’lu olan, halen çalışmaya devam eden, işçi olanlardan aylık kazancı 2 bin 750 TL’nin, kendi hesabına çalışanlardan aylık 1000 TL’nin altında prim yatıranların emekli aylıkları hey ay yaklaşık 2.50 TL düşüyor.
Asgari ücretli bir vatandaşın gelecekte alacağı emekli aylığındaki düşüş yıl bazında yaklaşık 30 TL civarında. Yaklaşık diyoruz çünkü emekli aylığını belirleyen bir de enflasyon parametresi var. Düşüş miktarında bunun da etkisi var.
Sadece asgari ücretten bildirilenler değil aynı zamanda 2 bin 750 TL’nin altında kazanç bildirilenlerin de aylıkları düşüyor. Taban aylık uygulamasından dolayı, asgari ücretten gösterilenle bugünkü rakamlar çerçevesinde 2 bin 750 TL’den sigortalı gösterilenlerin emekli aylıklarında çok büyük bir fark oluşmuyor. Sigortalının primi 2 bin 750 TL’nin üzerinde olunca bu kez maaş yükselişe geçiyor. Ayrıca yüksekten prim bildirilen sigortalı için tavandan yani asgari ücretin 6.5 katı üzerinden prim yatarsa, gelecekte alınacak emekli aylığı yıl bazında 70-80 TL civarında artış gösteriyor. Ayrıca düşükten primi ödenen kişi birden tavandan prim ödemeye geçerse aylığı yıl bazında 170-180 TL artıyor. Asıl sorun belirli bir kazanç seviyesi altında sigortalı olarak bildirilenler açısından yaşanıyor.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çalıştıkça maaşların düşüyor olması çok kötü bunu yapanlar daha da kötü. Uzun vadeli hisse alımı yaparken ortak güvenilir mi? Sorusuna evet yanıtı veriyorsam ortak olurum. Ancak fiyat da çok önemlidir.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende tekrardan araştırdım. Yazıda belirttiğiniz gibi asgari ücretli çalışanlarda düşüş oluyormuş. 2016 da yazılmış bi yazıda 3000 tl ve üstü ücret alan biri için maaş artıyor. Altı için çalışmasa daha iyi diyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri