Sayfa 47/637 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 369 - 376 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Spartan Yazıyı Oku
    Merhabalar,
    Oncelikle konu cok guzel. Konunun bir kac senedir bilincindeyim ve bahsedilen yabanci sitelerden ve hisse netten ogrendiklerimi uygulamaktayim. Konu hakkindaki en guzel giris cumlesi forumun eski versiyonunda aokanin actigi konunun girisidir, is yerlerindeki mobbing ve buna karsi pasif gelir olusturma geregi cok guzel anlatilmisti;)
    http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=55286

Tutumluluk ve birikim yapmak, birikimleri yatirimlara cevirebilmek asildir. kendi yontemimde emlak(asset olarak kira), temettu odakli hisse ve hedge amacli olarak doviz sepeti olusturmaya calisiyorum.
    Duzenli ve gelire oransal olarak birikim/yatirim oranimi 50%ye ulastirmaya calisiyorum.
    Edindigim en buyuk ders tl likit de bulundurmak geregidir. Firsatlari degerlendirebilmek icin.
    Yabancilar 70%hisse fonu vanguard tipi ve 30% bono/tahvil tutuyorlar, ben de bizim ulkeye bunu 60 hisse ve kriz zamanlari degerlendirmek icin 40 doviz olarak uygulamaya calisiyorum.
    Hisse aliminda bilancolar sonucunda olusan deger analizi ile fiyatin degerden yuksek olmamasi ve 5% uzeri temettu verimi onceki gonderilere ek olarak baktigim bir madde.
    Oncelikli hedefim de prim gun sayim doldugunda finansal ozgurluge ulasmak
    grafik pahali tanimiyla onceki forumda actiginiz konuyla tanismistim, o da cok basarili bir konuydu ve tanim hosuma gitmisti.
    Hedge amacli viop kullanimi ile ilgili tecrubelerinizi de paylasirsaniz cok memnun olurum.
    Saygilar ve sevgiler
    evet...o başlıkta anlatmaya başlamıştım grafik pahalı kavramını...ilerleyen sayfalarda vadeli işlemler ile portföy hedge işlemi nasıl yapacağız, onu da konuşacağız.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bir baska gozume carpan kagit BRISA.
    Yeni bitecek ve ileride 2. ve 3. etabi da planlanan buyuk bir yatirimi var.
    Gelecek 10 senede ciddi bir buyume sergileyebilir.
    Halka aciklik orani az.
    Yabanci ortagi, bir guven faktoru olarak onemli.
    Pazar payi yuksek.
    Bakmak, incelemek lazim.
    Begenen cikar, begenmeyen cikar.
    Syg,
    Brisa benim de favorilerimden...üstelik "grafik pahalı" değil...4+4+4 senede beklenen 8 kat getiri...max 16 kat getiri olmalı...brisa ise 2005 den bu yana yaklaşık 7 kat kazandırmış...iyi bir hisse olarak az bile kazandırmış denebilir...diğer 10 a yakın kriterimden de geçer not aldığına göre, endekte yaşanabilecek genel bir düşüş trendi sırasında toplanmaya başlanabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet, "grafik pahalı" kavramı icin deneyimli arkadaslardan yorum alabilir miyim?

Bu arada grafik pahalı kavramı hisse alırken dikkate alınır, çıkış yaparken değil. Onun icin farklı kriter set leri olmalı zaten.
    Ege endüstri için sadece şunu söyleyeyim 2010 Kasım ayı endeks 70 bin fiyatı 10 liraydı.. Artı böyle düşük sermayeli yüksek karlı şirketlerden ( lot sayısı az) uzak durmalıyız..takasını bilmiyorum ama bulunduğu sektör itibarı ile olası bi 2008 de otomotiv ve bağlı gruplar çok pis şelale yapar..temel ANALİZCİLER ucuz pahalı kısmını değerlendirir..ki bu tahtada mallar büyük ihtimal patrondadır

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    HEKTS diyorum o zaman..
    Sirket kabuk degistiriyor.
    Yeni is alanlarina giriyor.
    Gubre ve tohum alanina da girerek islerini cesitlendirecek.
    Son 10 senedeki performansini en az X2 yapmasi lazim bu islerde basarili olur ise.
    Syg,
    hektas grafik pahalı değil...çok çok pahalı maalesef..balık kaçmış yani...geleceği çok parlak olabilir, 1-2 sene çok iyi iş çıkarabilir, şu an değerleme olarak pahalı da olmayabilir....ama grafik bu kadar pahalı iken ben bu kağıda UZUN VADE 1 tl bile bağlamam...1 yıl ve üzeri vadede getirisnin endeksin altında kalacağına da her isteyenle bahse girebilirim.

Beklenen 12 senede 8 kat getiri iken...nerdeyse 150 kat artmış..aman Allah ım, takip bile etmem bu kağıdı..Böyle 4-5 kağıt var otokar, aselsan gibi aman ha diyim...alırsın 10 senede 2 katına bile çıkamayabilir...bu hisselerin hikayesi bitmiştir bence.

5. Bi kişi altının ONSUNUN 2011 e kadar ki zirve hareketinin grafiğini koysun..bi kişi de TOFAŞIN aylık kapanışlara göre şu anki grafiğini..bu hektaş Ford da olabilir....FİNANS PİYASALARINDA ALTIN VE TÜRK BORSASI HER NE KADAR FARKLI PATİKALAR ALIM SATIM SATIM YAPAN FARKLI İNSANLAR OLSADA ''KISA VADEDE BİRBRİNDEN BAĞIMSIZ FARKLI HAREKET EDEN KİTLELER SÜREÇ UZADIKÇA AYNI DAVRANIŞ EĞİLİMİNE GİRERLER..FARKINDA OLMADAN FARKLI PİYASALARDA BENZER FİYAT KALIPLARINI OLUŞTURURLAR..KÜÇÜK YATIRIMCIYI DİPLERDE SATIŞA YADA ALAMAMAYA İTEN KORKU YADA ZİRVELERDE BÜTÜN SERVETİYLE ALIMA YADA SATMAMAYA SEVK EDEN BU TILSIMDIR...''BUGÜNÜN UZUN VADE TEMETTÜ YATIRIMCILARINA BAKIN ÖZGÜVEN TAVANDIR..OYSAKİ Bİ DEĞER YATIRIMCISI İÇİN GÜVENLİK MARJI ÖEN PLANDADIR..TOFAŞI 2010 YILINDA (2004 TE 2 TL DEN ALDIM, 6 DAN BİRE DÜŞTÜ 2008 DE KAĞITTAYDIM!! Hemde 3 ayda 4 den 1 e vurdu)10 tl den satmış biri olarak hiç 30 tl olmuş diye düşünmedim..hisse benim güvenlik marjıma indiğinde alımları artırdık değerini bulduğunu hissettiğim anda sattım..benim için şu an değeri 22.8 alım güvenlik marjım 9.6 altıdır..kısaca bence ucuz pahalı gibi kavramlar ile finansal okur yazarlık bi bütündür ben bunu öğrendim..BORSA TEKNİK TEMEL ELLİOT SOSYONOMİ VE ALGI YÖNETİMİNİN Bİ BİLEŞENİDİR..DERİN DÜŞÜŞLERDE GRAHIM IN GÜVENLİK MARJINA SIĞINIP KAĞIT ARARSINIZ..BORSA TEPE YAPTIYSA BUNA İNANIYOSANIZ SOSYONOMİ BİRİKİMİNİZ TEKNİK AANALİZ BİLGİNİZE SIĞINIRSINIZ

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    hektas grafik pahalı değil...çok çok pahalı maalesef..balık kaçmış yani...geleceği çok parlak olabilir, 1-2 sene çok iyi iş çıkarabilir, şu an değerleme olarak pahalı da olmayabilir....ama grafik bu kadar pahalı iken ben bu kağıda UZUN VADE 1 tl bile bağlamam...1 yıl ve üzeri vadede getirisnin endeksin altında kalacağına da her isteyenle bahse girebilirim.

Beklenen 12 senede 8 kat getiri iken...nerdeyse 150 kat artmış..aman Allah ım, takip bile etmem bu kağıdı..Böyle 4-5 kağıt var otokar, aselsan gibi aman ha diyim...alırsın 10 senede 2 katına bile çıkamayabilir...bu hisselerin hikayesi bitmiştir bence.

Hikayesi şu an için bitmiş olabilir. Ama hektaşı en amatör yatırımcı bile yakaladı. Ucundan kulağından aldı bi şeyler.

7.  Alıntı Originally Posted by ankarali_omer Yazıyı Oku
    Hikayesi şu an için bitmiş olabilir. Ama hektaşı en amatör yatırımcı bile yakaladı. Ucundan kulağından aldı bi şeyler.
    Aferin onlara...uzun vade yatırımcı muhtemelen almıştır...maksat yeni hektas lar bulmak zaten...daha önce almış olan tutabilir de...zaten grafik pahalı alma demek, elinde varsa sat demek değil.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu kadar basit değil bence...ne toaso, ne ford, ne de Tüpraş, gelecek 10 yılda geçmiş 10 yıldaki performansının yarısını bile gösteremeyecek reel getiri olarak....2007-2017, 2017-2027 getirilerini kıyaslıyorum.

Grafik pahalı teoremi bunu söylüyor bana.

Gubre fabrikaları grafik pahalı konsepti icin acı dolu bir örnektir...turktraktor de şu an bu süreçtedir...Tüpraş ta 1-2 yıl sonra bu acı dolu surece girebilir.
    Aselsan'dan bahsetmemişsiniz. Herhalde grafik kazık konsepti olur

Sayfa 47/637 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •