Merhabalar,
Oncelikle konu cok guzel. Konunun bir kac senedir bilincindeyim ve bahsedilen yabanci sitelerden ve hisse netten ogrendiklerimi uygulamaktayim. Konu hakkindaki en guzel giris cumlesi forumun eski versiyonunda aokanin actigi konunun girisidir, is yerlerindeki mobbing ve buna karsi pasif gelir olusturma geregi cok guzel anlatilmisti;)
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=55286
Tutumluluk ve birikim yapmak, birikimleri yatirimlara cevirebilmek asildir. kendi yontemimde emlak(asset olarak kira), temettu odakli hisse ve hedge amacli olarak doviz sepeti olusturmaya calisiyorum.
Duzenli ve gelire oransal olarak birikim/yatirim oranimi 50%ye ulastirmaya calisiyorum.
Edindigim en buyuk ders tl likit de bulundurmak geregidir. Firsatlari degerlendirebilmek icin.
Yabancilar 70%hisse fonu vanguard tipi ve 30% bono/tahvil tutuyorlar, ben de bizim ulkeye bunu 60 hisse ve kriz zamanlari degerlendirmek icin 40 doviz olarak uygulamaya calisiyorum.
Hisse aliminda bilancolar sonucunda olusan deger analizi ile fiyatin degerden yuksek olmamasi ve 5% uzeri temettu verimi onceki gonderilere ek olarak baktigim bir madde.
Oncelikli hedefim de prim gun sayim doldugunda finansal ozgurluge ulasmak

grafik pahali tanimiyla onceki forumda actiginiz konuyla tanismistim, o da cok basarili bir konuydu ve tanim hosuma gitmisti.
Hedge amacli viop kullanimi ile ilgili tecrubelerinizi de paylasirsaniz cok memnun olurum.
Saygilar ve sevgiler

Yer İmleri