Sayfa 48/637 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 377 - 384 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Aselsan'dan bahsetmemişsiniz. Herhalde grafik kazık konsepti olur
    Grafik pahalı kavramını anlatırken, özellikle birkaç istisnayı dışarda tuttum...tekel ya da yapısı gereği devlet desteği ile rekabete açık olmayan firmalar, ki bence ASELSAN bunlardan biri, kapsam dışı...pahalı mi, pahalı, alır miyim, almam...ama grafik pahalı kavramının kapsamı dışında.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Brisa benim de favorilerimden...üstelik "grafik pahalı" değil...4+4+4 senede beklenen 8 kat getiri...max 16 kat getiri olmalı...brisa ise 2005 den bu yana yaklaşık 7 kat kazandırmış...iyi bir hisse olarak az bile kazandırmış denebilir...diğer 10 a yakın kriterimden de geçer not aldığına göre, endekte yaşanabilecek genel bir düşüş trendi sırasında toplanmaya başlanabilir.

ben mi yanlış bakıyorum. geçmiş yıllara göre öz kaynakları ve karlılığı azalmış. 2018 ve sonrası eski günlerine dönebilir mi?

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    ben mi yanlış bakıyorum. geçmiş yıllara göre öz kaynakları ve karlılığı azalmış. 2018 ve sonrası eski günlerine dönebilir mi?
    Büyük yatırım dönemlerinde karlılık verilerinde bozulmalar olabilir...net kar benim icin parametre degil, efk ya bakıyorum ben...o bile makul sebeplerle geçici bozulabilir...hissenin nihai skorunu düşürebilir, ama tek başına al-alma kararını belirlemez.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    hektas grafik pahalı değil...çok çok pahalı maalesef..balık kaçmış yani...geleceği çok parlak olabilir, 1-2 sene çok iyi iş çıkarabilir, şu an değerleme olarak pahalı da olmayabilir....ama grafik bu kadar pahalı iken ben bu kağıda UZUN VADE 1 tl bile bağlamam...1 yıl ve üzeri vadede getirisnin endeksin altında kalacağına da her isteyenle bahse girebilirim.

Beklenen 12 senede 8 kat getiri iken...nerdeyse 150 kat artmış..aman Allah ım, takip bile etmem bu kağıdı..Böyle 4-5 kağıt var otokar, aselsan gibi aman ha diyim...alırsın 10 senede 2 katına bile çıkamayabilir...bu hisselerin hikayesi bitmiştir bence.

Ben 2005 den beri 22 kat gibi goruyorum.
    Ocak 2005 kapanisi 0.35TL
    Bugun su an 7.64 TL
    Yani 21-22 kat.
    Fiyatlar duzeltilmis fiyatlardir.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. bazı hisselerde çok ocak sönecek, katılıyorum. ocak söndürmese bile uzun yıllar süründürecek. isimlerini söylemeye gerek yok, grafiklerinden belli oluyorlar

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben 2005 den beri 22 kat gibi goruyorum.
    Ocak 2005 kapanisi 0.35TL
    Bugun su an 7.64 TL
    Yani 21-22 kat.
    Fiyatlar duzeltilmis fiyatlardir.
    Haklısın, yazarken bile korkmuştum😄 Gerçi farketmiyor, yine grafik pahalı.

7. Sn Cautionary

bu bakış açınız ile bir AGYO yu inceleyebilirmisiniz
    vaktiniz olur ise
    Paylaştığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi olamaz.
    HERKESİN KENDİ AKLI VAR.

8. Topiğiniz sanki amacından şaştı gibi sayın Cautionary?

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 48/637 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •