Bu 22 ekim 2016 murat ülker in röportajı, bizi ilgilendiren en can alıcı nokta ise röportajın son bölümünde söyledikleri [emoji846]

Yıldız Holding’in gıda dışı işlerini çatısı altında toplayan Gözde Girişim’in yatırım yaptığı şirket sayısı 9’a, portföy büyüklüğü ise 1.2 milyar TL’ye ulaştı. Ağırlıklı olarak ekonomi dışına çıkma riski ile karşı karşıya bulunan şirketleri satın alma ya da ortaklık yoluyla ekonomiye kazandıran şirket, bugüne kadar bu şirketlere 1.3 milyar lirayı aşkın yatırım yaptı.
Gözde’nin bu anlamda önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Gözde benim çok önemsediğim bir şirket. Neden çok önemsiyorum? Gözde sadece Yıldız Holding'e değil, Türkiye ekonomisine de çok önemli katkı sağlıyor. Türkiye'nin varlıklarını kaybolup gitmekten kurtarıyor, kurtarmakla da kalmıyor değer katıyor. Gözde'nin altında birbirine benzemeyen pek çok irili ufaklı şirket var. Bu şirketlerin benzeyen tarafı ise, Gözde'ye girmeden önce bir kısmında işlerin yolunda gitmemesi. Gözde bu şirketleri büyütüp, geliştirip kendi sektörlerinde bir “değer” haline getiriyor. Böylece şirketler kendi bilançolarını kısa sürede toparlayıp sağlıklı birer şirket haline geliyor” diye konuştu.
Yıldız Holding'in üst düzey yöneticileri olarak kendilerinin de tecrübelerini bu şirketlere koyarak onların hızla büyümesini sağladıklarına işaret eden Ülker, Gözde için önemli açıklamalarda bulundu:
Ekonomi dışına çıkma ihtimali yüksek olan şirketlerin yeniden ekonomiye kazandırıldığını görmek, benim için büyük memnuniyet oluyor. Neden böyle düşünüyorum? Çünkü katma değeri yüksek şirketleri büyüterek onları kaybetmeden ülkemize kazanca dönüşmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda da istihdama katkı sağlıyoruz.
GÖZDE’NİN ÜLKEYE VE EKONOMİYE KATKISI
Bizim işimiz üretmek. Üretmek için kaynak oluşturmak. Bunu yaparken de ülke ekonomisine katkıda bulunmak. Satın aldığımız her şirketi kısa bir süre içinde işinin en iyilerinden biri haline getirmek istiyoruz. Yıldız Holding'in bütün kaynaklarını (insan, satış...) ve tecrübesini bu şirketlerin geleceğini sağlamlaştırmak için kullanıyoruz.
Yıldız Holding'in üst düzey yöneticileri bu şirketlerin board’larında yer almanın yanı sıra, şirketlerin günlük operasyonel süreçlerine de katma değer sağlıyor.
Mesela çok uzun yıllar satış şirketlerimizin iş liderliğini yapmış Mustafa Yaşar Serdengeçti şu an Şok'un kaptanlığını yapıyor... Böylece bu şirketin büyüme hızını artırıyoruz.
İstihdama katkı sağlıyoruz dedik. Bakın bu sene sonuna kadar Şok 4,000 kişiyi işe almış olacak. Yine Gözde şirketlerinden FLO’da 6,000 yeni istihdam var. E bakın iyi bir şey olmuş yani.
Genç nüfusun çalışması, üretmesi gerek. E biz iş insanlarına düşen görev de onlara bu fırsatı sağlamak.
Ha elbette günü gelince de bu şirketleri satacağız. Bu yeni kaynakla da yeni işlere yatırım yapacağız.
En son Farmamak'ı sattık. Konusunda liderdi. Dünyanın en büyük ambalajcılarında n biri satın aldı.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri